2:3p.
(2:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.10.2017 10:15

12.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Benátky obraly Vltavín, který v zápase dvakrát ztratil vedení


Branky


0

Vltavín doma jen tak body nerozdává, ale tentokrát zaváhal. V zápase sice dvakrát vedl, ale v závěru zápasu neuhlídal Tvrzníka a nakonec se Benátky radovaly po penaltách ze zisku cenných bodů. Benátky tak na sedmý pokus vyhrály venku, na hřišti Vltavínu uspěly poprvé v klubové historii.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí šli do vedení

Přání všech členů benáteckého mužstva směřovalo k první vstřelené brance. Té však Benátečtí opět nedosáhli. Již v 5. minutě fauloval před pokutovým územím Mařík. Míč si k zahrávání trestného kopu postavil Ondřej Šípek a poslal ho naprosto přesně do pravé šibenice – 1:0.

 

Vzápětí mohlo být s hosty ještě hůře. Centr z pravé strany ale domácí ve skluzu těsně netrefili. Podobná akce přišla brzy také na druhé straně. Kocourkův centr brankář Pávek nazachyil, domácí na poslední chvíli odehráli míč na rohový kop. V 15. minutě zahřmělo před bránou benáteckého brankáře Levíčka. Hlavičkující Abena prodlužoval míč, který hosté ukopli s velkým štěstím snad na brankové čáře.

 

O minutu později hosté sebrali míč váhajícímu hráči domácích. Jan Boček se vydal do velkého sóla, které zakončil přehozením vybíhajícího Pávka – 1:1. Psychika dělá divy. Benátečtí si ověřili, že i proti velkému favoritovi se dá hrát. Po další akci Kocourka zakončoval Walter v pádu do Pávkových rukavic. Chvíli poté střílel také Synek, Pávek sice míč neudržel, obránci Pražanů ale v tuto chvíli pracovali na jedničku. Poté se postupně začali dostávat ke slovu domácí hráči.

 

S několika nebezpečnými centry si ale benátecká obrana dokázal poradit stejně tak, jako se závarem ze 34. minuty. Pět minut před koncem první půle prodloužil centr z přímého kopu hlavou do sítě kapitán Martin Uvíra a v Holešovicích se slavilo podruhé – 2:1. Těsně před skončením prvního poločasu našel Boček Waltra, který ale střílel mimo.

 

Tvrzník srovnal

Také ve druhé půli se hrál relativně vyrovnaný fotbal. Krapet nebezpečnější byli domácí. První jejich akci uhasil na poslední chvíli stoper Jäger. Na druhé straně se neprosadil po sólové akci Synek. Zaskvět se musel také mladý brankář Levíček, který dokázal vyrazit tvrdou Hodasovu střelu. Benátečtí se snažili o vyrovnání, v koncovce však postrádali potřebný klid. V 68. minutě měli také hosté výhodu trestného kopu z výhodné vzdálenosti. Maříkova technická střela ale skončila nad břevnem.

 

Deset minut před koncem měl třetí gól na hlavě jeden z domácích hráčů, ten však z malého vápna přestřelil. Hra se přelila na druhou stranu, kde po centru z levé strany napálil míč směrem na Pávka Břetislav Tvrzník, jehož pokus byl jemně tečován a skončil přesně u pravé tyče za zády překvapeného brankáře pražského týmu – 2:2. V závěru benátečtí trenéři několikrát vystřídali, čímž rozdrobili útočnou tendenci domácích. Přesto měli domácí k dispozici několik přímých kopů ze stran, s nimiž si ale pozorně hrající hosté poradili. Mírnou komplikací se stala také druhá žlutá karta a zároveň tak také červená karta pro benáteckého obránce Tvrzníka, který musel předčasně do sprch. Benátečtí už si ale bodový zisk ujít nenechali.

 

Zdroj: kopanabenatky.cz

 

Penalty pro hosty

Před penaltovým rozstřelem tak byla psychická výhoda na hostující straně. Proti domácím střelcům se postavil osvědčený penaltový specialista Michňa, který v první nastavené minutě vystřídal svého kolegu Levíčka.

Jako první si postavil míč kapitán hostů Michal Horák, jehož střelu ale dokázal Pávek zneškodnit. Ondřej Janda byl úspěšnější, Michňovi nedal šanci zasáhnout – 1:0. Razantní zakončení Jakuba Synka taktéž slavilo úspěch – 1:1. Jan Hodas vymetl přesně pravou horní šibenici – 2:1. František Hakl sice mířil přesně k tyči, tam byl ale Pávek včas a při rozstřelu si tak připsal druhý úspěšný zákrok. Neproměnil ani domácí Petr Pejša, který tak neposlal svůj tým do trháku a navíc udržel hosty při životě. Na střelu Jana Bočka si sice Pávek sáhl, ta byla ale dostatečně razantní, a tak míč přece jenom skončil v síti – 2:2. Carlo Maione poslal Michňu na druhou stranu a hosté museli proměnit – 3:2. Stanislav Mařík těžký úkol zvládl, i když si na jeho pokus Pávek taktéž sáhl – 3:3. Rozhodnutí měl na kopačkách Martin Uvíra. Michňa však vystihl směr střely vltavínského kapitána a vynutil si tak prodloužení rozstřelu. Jindřich Jäger zachoval chladné nervy a Benátky poprvé v rozstřelu vedly – 3:4. Martin Abena musel proměnit. Kamerunský hráč ve službách Loko Vltavín však nastřelil pouze břevno. O druhém bonusovém bodu tak bylo rozhodnuto.



Ohlasy k zápasu


FK Loko Vltavín
Martin Frýdek (trenér, pro kopanabenatky.cz): Začali jsme velmi dobře. V desáté minutě to mohlo být 3:0. Šance jsme na to měli. Od této chvíle jsme si asi mysleli, že se hosté porazí sami a úplně jsme přestali hrát. Soupeř hrozil z brejků. Z jednoho takového nám dal v prvním poločase branku. Ještě tam měl dva nebo tři nebezpečné brejky. Ve druhém poločase jsme opět měli dvě či tři šance, které jsme bohužel neproměnili. Při vyrovnávacím gólu jsme soupeři sami přihráli hlavou na střelu. Tohle se nemůže stát. Penalty jsou samozřejmě loterií.

SK Benátky nad Jizerou
Pavel Jícha (trenér, pro kopanabenatky.cz): Po dlouhé době se nám podařilo bodovat. Tento fakt je pro nás velmi důležitý. Podle mého názoru se utkání muselo divákům líbit. Oba týmy vstřelily po dvou brankách a ani o další brankové příležitosti nebyla na obou stranách nouze. Z tohoto důvodu tedy vidím dnešní dělbu bodů jako spravedlivou. V penaltovém rozstřelu se na naši stranu přiklonilo štěstí, za což jsme všichni rádi. Jedinou kaňkou bylo vyloučení Tvrzníka, který dnes hrál velmi dobře.



Sestavy


FK Loko Vltavín
O. Koblenc [-] - D. Tichý [-] , L. Láncz [-] (72. R. Macháč [-] ) , M. Schindler [-] (42. D. Pozníček [-] ) , O. Šípek [-] (78. C. Maione [-] ) , M. Uvíra [-] , P. Pejša [-] , B. Abena [-] , D. Podzimek [-] (82. O. Janda [-] ) , J. Hodas [-] , V. Valíček [-] (63. J. Vokoun [-] )

SK Benátky nad Jizerou
V. Levíček [-] (90. M. Hošťálek [-] ) - J. Knobloch [-] (88. J. Kraus [-] ) , J. Kocourek [-] (90. L. Michňa [-] ) , B. Tvrzník [-] , M. Horák [-] , J. Jäger [-] , F. Hakl [-] , J. Synek [-] , J. Boček [-] , O. Walter [-] (63. V. Šimeček [-] ) , S. Mařík [-]

ŽK: 19. D. Tichý - 6. S. Mařík , 72. J. Jäger , 72. B. Tvrzník , 86. J. Boček . ČK: 90. B. Tvrzník .
Hráči zápasu: O. Šípek - J. Jäger .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Tvrdík Ivan - MELNIČUK Vladimír, ŠAFRÁNKOVÁ Nikola.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.