4:2
(0:2)
41. J. Boček (p.)
44. J. Synek
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.11.2017 10:15

14.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Vyšehrad předvedl drtivý druhý poločas a otočil skóre, v zápase byly proměněny tři penalty


Branky


54. F. Drobílek (p.) , 57. F. Drobílek (p.) , 86. J. Čtvrtníček , 87. D. Matějka - 41. J. Boček (p.) , 44. J. Synek
0

Po půli by na Vyšehrad asi nikdo nevsadil, Benátky si totiž do kabiny nesly vedení 2:0. Ve druhém dějství se ale pražský celek nadechl k velkému obratu, který dokonal v poslední pětimituvce...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Boček se Synkem zajistili hostům náskok

Úvod utkání se nesl v opatrném duchu. Domácí možná byli více u míče, Levíčka v benátecké brance ale téměř neohrožovali. Hostující brankář tak nemusel zasahovat ani po Doležalově střele, kterou zblokoval Knobloch. Na druhé straně těsně před útočícím Synkem sebral míč brankář Havránek. Nebezpečnou situaci si domácí schovali na 18. minutu, kdy Čtvrtníček vysunul Máčeho, ten ale tváří v tvář Levíčkovi neuspěl a ten jej vychytal. Hostující brankář následně musel krotit také Klesovu střelu po přihrávce Haška, která se ale pro něho stala lacinou kořistí. Právě vyšehradský záložník Hašek musel ve 27. minutě vystřídat, jeho místo zaujal Junek.

 

Benátečtí postupem času začali vyrovnávat hru. Mařík otálel se střelou, což se nedalo říci o Šimečkovi, který ale byl nepřesný. Poté střílel také Knobloch, jehož pokus byl sražen k Jägerovi, ten byl ale domácími dobře bráněn. Ve 40. minutě byl v pokutovém území nedovoleně zastaven Synek a hlavní rozhodčí Mudra ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil Jan Boček, jehož skákavou střelu penaltový specialista Havránek nedokázal zkrotit a hosté se radovali – 0:1. O tři minuty později posadil Knobloch z pravé strany míč na hlavu naskakujícího Jakuba Synka, který vyšehradské hráče zmrazil podruhé – 0:2. Domácí se již na odpověď nezmohli, a tak Benátečtí odcházeli do kabin o mnoho spokojenější.

 

Vyšehrad se nevzdal

O výsledku však nebylo zdaleka rozhodnuto, což ukázal v plné kráse druhý poločas. Hned ve 47. minutě vznikl před Levíčkem velký závar, hosté se ale ubránili. O minutu později na druhé straně protáhl Synek Havránka, míč ale do brankového prostoru nesměřoval. V 51. minutě pláchl agilní Kocourek po pravé straně, přesnou přihrávkou našel Synka, který ale z bezprostřední blízkosti trefil Havránka, jenž vyrazil míč na rohový kop. Jak se později ukázalo, tento zákrok vyšehradského brankáře se zřejmě stal pro zbytek utkání stěžejním. Brzy poté posoudil hlavní rozhodčí Mudra Levíčkův zákrok v pokutovém území jako penaltový a Filip Drobílek se střelou k pravé tyči nemýlil – 1:2.

 

Domácím narostla křídla, což dokumentovala Matějkova hlavička, Levíček však dokázal vyškrábnout míč. Stejně tak jako při Čtvrtníčkově hlavičkovém pokusu o minutu déle. Chvilku poté byl ale Klesa v pokutovém území podle hlavního rozhodčího opět nedovoleně zastaven Knoblochem a Mudrova ruka k nemilosti hostů směřovala podruhé v krátkém časovém sledu po sobě opět na penaltový puntík. Tíhu okamžiku zvládl znovu Filip Drobílek, ten mířil do stejného místa, kam Levíček nedosáhl a míč se, šťastně pro domácí, odrazil od tyče do branky – 2:2.

 

Benátečtí tak svůj dvoubrankový náskok rychle pozbyli, ovšem zbraně složit nehodlali. V 60. minutě usměrňoval nebezpečný centr Klesa, mířil ale do míst, kde stál Levíček. Závěrečná půlhodinka nabídla velmi zajímavý fotbal. Nejprve zkoušel v pokutovém území padat urostlý Čtvrtníček, tentokrát mu ale rozhodčí Mudra na lep nesedl a třetí penaltu již neodpískal. Benátečtí se postupem času dostávali více ke slovu, vybojovali několik rohových kopů, po kterých to před Havránkem hořelo. Ochozy zašuměly také po Waltrově střele, která ale brankový prostor minula. O minutu později nechali domácí trestuhodně neobsazeného Synka, ten se snažil přelobovat vyběhnutého Havránka, který ale přečetl úmysl benáteckého útočníka a míč ze vzduchu stáhl do své moci. O střelu se pokoušel také Šimeček, jehož první pokus byl zablokovaný, ten druhý skončil mimo. Při další střele Šimečka vložil do dráhy letu nohu Junek a tento pokus znovu zablokoval.

 

Zápas gradoval. Pomyslné misky vah mohl převážit na benáteckou stranu Synek, který zprava směřoval na Havránka, ten ale znovu čaroval. Na druhé straně Levíček zkrotil střelu střídajícího Jakaba. Co se nepovedlo hostům, to domácí bezezbytku potrestali. V 86. minutě převzal na hranici ofsajdu míč Josef Čtvrtníček, na jehož střelu si Levíček sice sáhl, míč přesto skončil v síti – 3:2. Hosté se již k závěrečnému náporu nenadechli. O dvě minuty déle totiž skončil míč po rohovém kopu u Davida Matějky, který vstřelil čtvrtou branku šemíků – 4:2. Ve druhé nastavené minutě podnikl ještě brejk do otevřené obrany Kulhavý, který ale benáteckou bránu přestřelil.

 

Zdroj: kopanabenatky.cz



Ohlasy k zápasu


FC Slavoj Vyšehrad
Jaroslav Klíma (trenér, pro kopanabenatky.cz): Do dvacáté minuty jsme měli tři vyložené šance, které jsme ale neproměnili. Zhruba od nějaké pětadvacáté minuty jsme hráli otřesný fotbal. Prakticky z ničeho jsme dostali první branku. To, co udělal Madej, to byl masakr. Poté jsme ještě inkasovali druhý gól. Co říci k druhé půli? V ní jsme hráli fantasticky a po zásluze utkání otočili v náš prospěch. Musím říci, že máme problém s proměňováním šancí.

SK Benátky nad Jizerou
Pavel Jícha (trenér, pro kopanabenatky.cz): Cítím obrovské zklamání z konečného výsledku. Utkání jsme totiž měli velmi dobře rozehrané. V polovině zápasu jsme vedli 2:0 a úvodu druhé půle jsme měli stoprocentní šanci přidat třetí branku, která by o osudu utkání pravděpodobně rozhodla. To se nestalo a soupeři se vzápětí během pár minut podařilo vyrovnat ze dvou pokutových kopů. Poté se šance střídaly na obou stranách a oba týmy mohly vývoj zápasu strhnout na svoji stranu. Bohužel pro nás se to v závěru utkání podařilo domácím hráčům. Mrzí mě, že jsme ve druhé půli nehráli aktivněji, jak jsem hráče o poločase nabádal. To vnímám jako jednu z příčin zápasového obratu. Tu druhou, stěžejnější příčinu, vidím v neproměňování brankových příležitostí, kterých jsme si vytvořili dostatek.



Sestavy


FC Slavoj Vyšehrad
J. Havránek [-] - J. Čtvrtníček [-] (89. J. Macej [-] ) , D. Hradecký [-] , V. Máče [-] (90. J. Seidl [-] ) , D. Hašek [-] (27. T. Junek [-] ) , O. Kostorek [-] (81. K. Kulhavý [-] ) , T. Madej [-] , M. Klesa [-] (70. J. Jakab [-] ) , J. Doležal [-] , D. Matějka [-] , F. Drobílek [-]

SK Benátky nad Jizerou
V. Levíček [-] - M. Horák [-] , J. Kocourek [-] (70. B. Tvrzník [-] ) , S. Mařík [-] (64. O. Walter [-] ) , J. Sudek [-] , F. Hakl [-] , J. Synek [-] , J. Boček [-] , J. Knobloch [-] , V. Šimeček [-] , J. Jäger [-]

ŽK: 34. J. Doležal , 69. V. Máče , 77. D. Matějka - 35. J. Jäger , 52. J. Kocourek .
Hráči zápasu: J. Havránek .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Mudra Zdeněk - PASTYŘÍK Vladimír, ŠPINDLEROVÁ Zuzana.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.