2:1
(1:0)
52. P. Janda (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.08.2017 17:00

3.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Čížové první branka v ČFL na bodový zisk nestačila


Branky


20. V. Šimeček , 60. J. Synek - 52. P. Janda (p.)
0

Utkání rozhodl přesnou hlavičkou domácí Synek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí byli aktivnější

V úvodu zápasu vysunul domácí Knobloch Synka, ten však pálil nad Satrapovu branku. Do mnohem větší šance se benátecký kanonýr dostal o chvíli později. Po zaváhání hostujících obránců se zjevil zcela sám před Satrapou, který mu zmenšil střelecký úhel a střelu zneškodnil. Benátečtí hýřili aktivitou. Ke střele zpoza vápna se uvolnil Walter, jenž protáhl hostujícího brankáře, který vyrazil míč na rohový kop. Po následném rohovém kopu hlavičkoval Borovička nad branku.

 

Udeřilo až ve 20. minutě. Další z rohových kopů rozehrál opět Walter, míč proletěl pokutovým územím až k Viktoru Šimečkovi, který ho nejprve zpracoval a poté prostřelil Satrapu – 1:0. Tentýž hráč mohl zvýšit o šest minut později, kdy ho dlouhým autem našel Hakl, Šimeček ale hlavou mířil těsně vedle. Zajímavý moment přišel o dalších deset minut déle. Walter si všiml, že Satrapa je příliš daleko ze své branky, snažil se jej přelobovat, s ním ale o kousek přestřelil také branku Čížové. Prvním ohrožením Michňovy brány mohl být přímý kop Helda. Jeho technické střele ale chyběla přesnost. První střelecký pokus Čížové tak zaznamenal až v poslední minutě první půle Nečas, který ale Michňu příliš nevylekal.

 

Janda proměnil penaltu

Vstup do druhé půle měli hosté určitě lepší, domácí byli několikrát nuceni dostat se do defenzívy. Nejprve hostující tým vybojoval několik rohových kopů, benátecká obrana ale pracovala velmi dobře. Za zmínku stojí jen Heldova střela, která ale směřovala nad břevno či Chytrého pokus, jež skončil tamtéž. V 51. minutě po souboji rameno na rameno spadl v pokutovém území Held a hlavní rozhodčí Šťastný nařídil k nevoli domácích pokutový kop. Míč si postavil zkušený exligista a bývalý reprezentant Petr Janda a bez rozpaků ho poslal doprostřed branky přímo pod břevno – 1:1.

 

Na druhé straně na míč nedosáhl hlavou Boček. Výhodu trestného kopu z velmi dobré vzdálenosti měli domácí v 57. minutě po faulu na Synka. Šimeček však trefil pouze dobře postavenou zeď, jeho následná druhá střela skončila vedle levé tyče. Na druhé straně po individuální akci střílel Dvořák, Michňa však nadvakrát míč zkrotil. V 60. minutě odcentroval napodruhé úspěšně z levé strany Walter, na jehož centr si naběhl Jakub Synek a hlavou nedal Satrapovi žádnou šanci zasáhnout – 2:1. O chvíli později hledal Kocourek Knoblocha, před kterým hosté na poslední chvíli odehráli míč do bezpečí. Hlediště zašumělo také při střele Kočího na druhé straně, Michňa se po míči natahoval, ten ale skončil vedle branky.

 

V závěrečné čtvrthodince se Čížová logicky tlačila za vyrovnáním. Tomášek ale hlavou po rohovém kopu minul. Na druhé straně po závěru před Satrapou střílel Walter o kousek nad břevno. V 83. minutě po spolupráci střídajících hráčů našel Tvrzník Maříka, který protáhl Satrapu, který tygřím skokem ukořistil míč. Pět minut před koncem vznikl v pokutovém území před Michňou velký závar, v něm však strážce domácí brány míč našel a dostal ho do své moci. Po krátkém nastavení hlavní rozhodčí zápas ukončil.

 

ZDROJ: kopanabenatky.cz

 



Ohlasy k zápasu


SK Benátky nad Jizerou
Pavel Jícha (trenér, pro kopanabenatky.cz): Dnešního vítězství si velmi cením, protože jsme odehráli těžký zápas proti třetiligovému nováčkovi. Podobné zápasy jsou nepříjemné, protože se od vás čeká, že musíte vyhrát. Jsem tedy rád, že jsme utkání zvládli za plný bodový zisk. V prvním poločase jsme byli, dle mého názoru, lepší než náš soupeř. Hráli jsme naši hru, dobře jsme kombinovali, vstřelili úvodní branku a soupeře přehrávali. Měli jsme ještě několik šancí, bohužel se nám je nepodařilo proměnit. Hosté si v prvním poločase nevytvořili nic nebezpečného. V prvních deseti minutách druhé půle jsme však byli horším týmem. Soupeř ze svého tlaku vytěžil branku z pokutového kopu. Celou druhou půli hrál hostující tým na riziko, ve většině případů bez zajištění s vysokým napadáním. Z toho důvodu jsme hru zjednodušili a k vidění byl spíše oboustranně bojovný fotbal. Rozhodující bylo, že se nám podařilo vstřelit druhý gól na 2:1. Měli jsme ještě několik možností z rychlých brejků, které jsme ale vyřešili špatně. V závěru však hosté mohli vyrovnat po rohovém kopu a skrumáži před naší brankou, což se naštěstí nestalo. Toto vítězství je pro nás psychickou vzpruhou a uklidněním před středečním derby s Dobrovicí, na které se všichni těšíme.

TJ Sokol Čížová
Radim Kokeš (pro kopanabenatky.cz): Na soupeře jsme byli připravení. Myslím si, že dnes jsme začali dobře, ale opět nás zazlobila naše Achillova pata, kdy po nedohrané standardní situaci a propadnutém míči nám vstřelil soupeř branku. Tento gól trochu změnil obrázek hry, Benátky hrály spíše zezadu, což bylo pro nás těžší. První poločas byl dle mého názoru vyrovnaný. Ve druhé půli jsme na Benátky trochu vlétli, začali jsme hrát aktivně, napadali jsme je, více jsme běhali. Vyrovnali jsme z pokutového kopu. Bohužel jsme opět inkasovali po nekoncentrovanosti hráčů, když byl v pokutovém území neobsazený hráč, který skóroval. Strašně jednoduše dostáváme góly. Momentálně nemáme na to, abychom otáčeli nepříznivý stav.



Sestavy


SK Benátky nad Jizerou
L. Michňa [-] - M. Horák [-] , J. Kocourek [-] (74. B. Tvrzník [-] ) , M. Borovička [-] , J. Sudek [-] , J. Synek [-] (88. J. Jäger [-] ) , J. Boček [-] , O. Walter [-] (80. S. Mařík [-] ) , J. Knobloch [-] (90. J. Kraus [-] ) , V. Šimeček [-] , F. Hakl [-]

TJ Sokol Čížová
J. Satrapa [-] - L. Dvořák [-] , M. Kočí [-] (80. M. Grobár [-] ) , D. Tomášek [-] , D. Chytrý [-] , M. Held [-] , M. Rozhoň [-] , R. Zahrádka [-] (69. P. Vávra [-] ) , R. Nečas [-] , P. Janda [-] , D. Novák [-]

ŽK: 68. J. Synek - 65. D. Chytrý , 89. D. Tomášek .
Hráči zápasu: O. Walter - P. Janda .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: ŠŤASTNÝ Vít - HANOUSEK Karel, PEKAŘ Eduard.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.