J. Synek 76.
1:2p.
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.08.2017 17:00

16.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Okresní derby přineslo remízu, z druhého bodu se radoval benátecký extrenér Sedláček


Branky


76. J. Synek - 28. J. Novák
0

Dobrovici v zápase pořádně podržel brankář Bartoš. Benátky doma nezůstaly bez bodu už počtrnácté v řadě!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté šli do vedení

Derby utkání začalo pozvolna. Ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu, více měli ale míč na kopačkách domácí. O první střelecký pokus se však postaral hostující Volf, z těžké pozice mířil nad bránu. O mnoho větší šanci si přichystali domácí na 13. minutu. Horák centrem od rohového praporku našel na vzdálenější tyči Borovičku, jehož hlavičku mířící k pravé tyči vyškrábl brankář Bartoš na další rohový kop.

 

Dobrovický gólman jako by tímto zákrokem předznamenal svůj vynikající výkon v tomto utkání. Jak již bylo řečeno, domácí byli určitě aktivnějším týmem. Nebezpeční byli zejména po standardních situacích či autových vhazováních, hostující obránci ale pracovali velmi dobře. A tak zčistajasna udeřilo na druhé straně. Po dlouhém autu se dostal míč k nabíhajícímu Jakubu Novákovi, jehož skákavá střela, která byla ještě možná, tečována skončila u pravé tyče branky marně se natahujícího Michni – 0:1.

 

Tato branka určitě povzbudila svěřence někdejšího benáteckého trenéra Sedláčka. Nejprve v pokutovém území nedosáhl na míč Miškovský. Ve 35. minutě byl před vápnem faulován Sudkem Volf. Právě sám postižený zatočil míč za zeď, orazítkoval však pravou tyčku. Za dvě minuty měli hosté další velkou šanci. Dobrovičtí rozehráli další standardku na nabíhajícího Routka, před kterým ale míč skočil. Dobrovický obránce zakončoval pouze těsně nad břevno Michňovy brány. Trestný kop z výhodné vzdálenosti měli k dispozici také domácí. V první nastavené minutě si postavil míč Mařík, který mířil do horní poloviny brány, kam se ale Bartoš dostal a úspěšně zasáhl. První poločas tak skončil těsným vedením patnáct kilometrů vzdáleného soupeře.

 

Bartoš zářil

Do druhé půle udělali domácí trenéři jednu změnu. V kabině nechali Bočka, jehož nahradil Kocourek. První příležitost druhé půle se zrodila v 52. minutě a opět po standardní situaci. Tu rozehrál domácí Walter, míč se v pokutovém území dostával k Horákovi, jehož hosté ubránili, i když s problémy. O minutu později vypálil velmi nebezpečně Walter, Bartoš se však natáhl a famózním zákrokem vytáhl míč od své pravé tyče.

 

Hosté se v těchto chvílích zmohli jen na několik centrů, které ale povětšinou končily u domácích hráčů. V 63. minutě se v pokutovém území odpoutal od svého strážce opět Walter. Mířil ale jen do míst, kde stál Bartoš, který dalším zákrokem podržel svůj tým. V 76. minutě pozapomněli dobrovičtí obránci v pokutovém území na Jakuba Synka, jeho první pokus opět vychytal Bartoš, na dorážku benáteckého útočníka byl už ale i on krátký – 1:1.

 

Domácím narostla křídla a zvýšili svoji aktivitu. Synek rozběhl akci po levé straně, našel zcela volného Kocourka, jehož ale dostihl Pelyak a čistě mu míč sebral. V další útočné akci měl prsty opět Kocourek, který hledal ve vápně Maříka, jemuž ale míč směřoval na paty. O chvíli později Hakl přiťukl míč Knoblochovi, který pálil pár decimetrů nad břevno. Po krátkém nastavení dobře pískající rozhodčí Štrincl zápas ukončil. O druhém bonusovém bodu tak musely rozhodnout střely z penaltového puntíku.

 

Penalty pro Dobrovici

Jako první si vzal míč hostující Dominik Kostka, a i když mu Michňa vystihl směr střely, míč přesto skončil v síti – 0:1. Jan Knobloch zaváhal, střelu doprostřed branky Bartoš přečetl a míč vyrazil. Marku Volfovi opět Michňa vystihl směr, nicméně také dobrovický střelec byl úspěšný a zvýšil v rozstřelu na dvoubrankový rozdíl – 0:2. František Hakl následně zvolil střelu k téže tyči, jako před ním hostující Volf, Bartoš se natahoval marně – 1:2.

 

Exbenátecký Marek Sedláček zamířil k pravé tyčce a také on proměnil – 1:3. Úspěšný byl také Michal Horák, jenž poslal Bartoše na druhou stranu a chladnokrevně zakončil – 2:3. Denis Pelyak zvolil pomalý rozeběh a následně nechal také vyniknout Michňu. Ondřej Walter zvolil opačnou stranu, než kam skákal jeho jmenovec Bartoš a v rozstřelu bylo vyrovnáno – 3:3. Jakub Novák s přehledem poslal míč k levé tyči, Michňa neměl sebemenší nárok zasáhnout – 3:4. Domácí Jindřich Jäger musel proměnit. Střelu k levé tyči mu ale Bartoš vyrazil, čímž podtrhl svůj velmi dobrý výkon a velkou měrou se zasloužil o druhý bod, který putoval do Dobrovice.

 

Benátečtí tak z derby utkání získali bod. Svoji domácí neporazitelnost v 90 minutách protáhli již na úctyhodných čtrnáct zápasů. K bodovým ziskům ze svého trávníku by jistě rádi přidali také něco z cizích hřišť...

 

ZDROJ: kopanabenatky.cz

 

 



Ohlasy k zápasu


SK Benátky nad Jizerou
Pavel Jícha (trenér, pro kopanabenatky.cz): V dnešním derby jsme určitě nebyli horším celkem, bohužel však máme pouze bod za remízu a následnou prohru v penaltách. V úvodních třiceti minutách první půle jsme měli více ze hry než náš soupeř. Vytovřili jsme si i šanci po rohovém kopu, kterou jsme neproměnili. Soupeř nás poté spařil úvodní brankou z první střely na naši bránu. Tento fakt nás na cca dalších patnáct minut vykolejil a Dobrovice v těchto fázích utkání byla lepší. Měla tam i šanci po přímém kopu do tyče a nepříjemnou centrovanou standardku na zadní tyč. Celý druhý poločas jsme však soupeře přehrávali. Naše aktivita byla odměněna vyrovnávací brankou. Vytvořili jsme si i několik dalších slibných příležitostí, bohužel se nám vítěznou branku vstřelit nepodařilo. Klukům bych chtěl poděkovat za předvedený výkon. Po většinu utkání hráli dobře s velkým nasazením. Vůbec na nich nebylo znát, že jsme měli na regeneraci o jeden den méně než dobrovický tým, ba právě naopak. Pevně věřím, že nás podobné výkony příště odmění i vícebodově než dnes. Soupeři gratuluji a přeji hodně štěstí v dalších zápasech.

FK Dobrovice
Vladimír Sedláček (pro www.kopanabenatky.cz): V prvních třiadvaceti minutách dnešního zápasu jsme nehráli dobře, z naší strany to bylo málo. Do občerstvovací přestávky byli domácí lepší na míči, který my naopak neudrželi na kopačkách. Navíc jsme byli pasivní. Naše hra se mi vůbec nelíbila. Poté se však zlepšila. Pochopitelně nám pomohla vstřelená branka. Měli jsme jasnou příležitost, kterou po standardní situaci neproměnil Míra Routek. Dále tečovaná střela z trestného kopu skončila na tyči, to bych však nebral za vyloženou šanci. Druhý poločas jsme odehráli lépe. Přesto si myslím, že domácí zaslouženě vyrovnali. Jakuba Synka jsme nechali zakončit a následně i znovu vystřelit. Dva body musíme brát všemi deseti. Jsem rád, že zápas byl dobře vedený a že se musel divákům líbit, nebyly tu žádné větší emoce. Na Benátky vzpomínám jen v dobrém, jsem rád, že toto utkání skončilo třeba i tou remízou. O penaltách všichni říkáme, že jsou o štěstí.



Sestavy


SK Benátky nad Jizerou
L. Michňa [-] - M. Horák [-] , J. Synek [-] , B. Tvrzník [-] , M. Borovička [-] , J. Sudek [-] , F. Hakl [-] , J. Boček [-] (46. J. Kocourek [-] ) , O. Walter [-] , J. Knobloch [-] , S. Mařík [-] (84. J. Jäger [-] )

FK Dobrovice
O. Bartoš [-] - D. Skuhravý [-] , M. Routek [-] , D. Pelyak [-] , J. Novák [-] - P. Bernát [-] (65. D. Kostka [-] ) , T. Osvald [-] , J. Krystan [-] (86. J. Eliáš [-] ) , R. Žaloudek [-] , M. Volf [-] - D. Miškovský [-] (71. M. Sedláček [-] )

ŽK: 71. J. Kocourek , 89. J. Knobloch - 75. M. Volf .
Hráči zápasu: M. Horák - O. Bartoš .
Počet diváků: 420. Rozhodčí: Štrincl Pavel - CIHLÁŘ František, ŠLAPÁK František.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.