2:3
(1:2)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.10.2017 15:30

11.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Petr Došlý hraje ve fantastické formě, už potřetí v řadě dvakrát skóroval


Branky


33. J. Synek , 56. S. Mařík - 15. P. Došlý , 30. M. Hejda , 63. P. Došlý
0

Domažlice se třemi brankami vrátily na pozici nejofenzivnějšího celku ČFL.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Petr Došlý jede

Začátek utkání patřil hostujícímu týmu, který podnikal velmi nebezpečné útoky, s nimiž měli domácí hráči obrovské starosti. Hned v 5. minutě poslal míč Došlý na nabíhajícího Hejdu, který i přes svou nevelkou postavu dokázal ve slibné situaci hlavičkovat, nicméně jeho pokus mířil nad břevno. O chvíli později si Bauer v pokutovém území obhodil Tvrzníka a donutil Michňu k zákroku, ten vytěsnil míč na rohový kop. Další pokus Bauera zpoza vápna byl nepřesný, mířil do ochranné sítě za domácí bránou. Připomněli se také domácí, když Mařík našel patičkou Jana Bočka, ten ale brankový prostor netrefil. Nepřesně střílel na druhé straně také Braun. V 15. minutě už udeřilo. Hejda se uvolnil na levé straně, poslal míč do pokutového území na naskakujícího Petra Došlého, který dostal míč přesně do pravé šibenice – 0:1.

 

Vyrovnat mohl brzy poté po Waltrově centru hlavičkující Synek, ani on ale nebyl přesný. Chvíli před půlhodinou tohoto zápasu vyškrábl padající list brankář Šiman na břevno, míč se ve vápně dostal k Janu Bočkovi, který ale tuto situaci nevyřešil dobře. Hosté těžili z četných rohových kopů, po jednom z nich hlavičkoval urostlý Braun. Domácí se ale tak tak ubránili. Chvíli poté na druhé straně hledal Tvrzník Synka, ten ale na míč nedoskočil.

 

Po ztrátě míče ve středu hřiště podnikli hosté ve 32. minutě rychlý protiútok. Došlý našel přízemním centrem Marka Hejdu, který už měl prakticky snadnou úlohu – 0:2. Neuplynula ještě ani minuta, kdy Waltrův další centr z pravé strany našel Jakuba Synka, který usměrnil míč do sítě – 1:2. Vrátit dvoubrankové vedení mohl hostům agilní Došlý, jeho pokus byl ale na poslední chvíli zablokován. V závěru první půle ještě nepřesně pálil chodský hráč Mužík.

 

Trefil se i mistr světa

První minuty druhé půle se nesly opět v duchu hostů. Hrubého pokus postrádal přesnost. Poté začínali pomalu a jistě přebírat otěže hráči Benátek. Po rohovém kopu dokázal hosty zachránit brankář Šiman, který se vleže dokázal natáhnout a ještě vyškrábnout míč z brankové čáry. Neuplynula ani minuta, kdy se po dalším závaru Domažličtí opět se štěstím ubránili. V 51. minutě napřáhl Mařík, trefil se sice do sítě, bohužel pro domácí ale do té ochranné. Aktivita domácího celku přinesla své ovoce v 56. minutě, kdy Walter vysunul Jana Bočka, ten si udělal prostor ke zpětné přihrávce na nabíhajícího Stanislava Maříka, jenž si přinesl střeleckou formu z mistrovství světa v malé kopané a uklidil míč přesně k levé tyči – 2:2.

 

Na druhé straně se o svoji druhou branku v zápase pokoušel Hejda, který se dostal před Jägera, špičkou kopačky ale usměrnil míč nad břevno. V 59. minutě vystartoval na centr z přímého kopu brankář Michňa, který se při zákroku srazil se svým spoluhráčem Haklem, jenž byl následující čtyři minuty ošetřován za postranní čárou a Benátky tak hrály o deseti. Právě v této situaci v 63. minutě doputoval míč na levou stranu k Petrovi Došlému, který přes několik benáteckých hráčů vyslal skákavou střelu, která skončila u pravé tyčky za marně se natahujícím brankářem Michňou – 2:3. Benátečtí se hnali za vyrovnáním a možná trošku otevřeli zadní vrátka.

 

Střídající Kropáček ale při svém zakončení nebyl přesný. Domácí poté zahrávali několik rohových kopů, k ohrožení Šimanovy brány se ale nedostali, ve vzduchu totiž vládli urostlí hostující stopeři. V 82. minutě se snažil vystřelit Synek kolem Hájovského nohou, míč ale putoval vedle levé tyče. Brankový přívlastek neměl ani Kocourkova střela, která skončila v ochranné síti. Na druhé straně podobně střílel též Braun. Tři minuty před koncem našel Synkův centr nabíhajícího Jana Bočka, jehož střela z první skončila v boční síti. To byla zřejmě poslední větší šance domácích, kteří závěr sehráli prakticky pouze a jen na své útočné polovině, leč hostující obránci už změnu stavu nepřipustili.

 

ZDROJ: kopanabenatky.cz



Ohlasy k zápasu


SK Benátky nad Jizerou
Pavel Jícha (trenér, pro kopanabenatky.cz): V prvním poločase jsme nehráli dobře a velmi dobrý soupeř nás přehrával a zaslouženě vedl. Po přestávce jsme přidali a podařilo se nám vyrovnat. V tu chvíli jsem věřil v obrat. Bohužel jsme obdrželi další, pro mě lacinou, branku. Po zbytek utkání jsme se opět snažili o vyrovnání. Jednu nebo dvě slibné příležitosti jsme tam ještě měli, ale tíženou branku se nám již vstřelit nepodařilo.

TJ Jiskra Domažlice
Pavel Vaigl (trenér, pro kopanabenatky.cz): Do utkání jsme dobře vstoupili. Přišlo mi, že k nám mají domácí až příliš respektu, byli totiž zatažení na vlastní půlce. S tím jsme si dokázali poradit. Několik akcí jsme ale nedotáhli do úspěšného konce, protože jsme často kazili centry. Ve druhé půli Benátečtí vytáhli hru a my s tím začali mít problémy. Domnívám se, že pokud by Benátky dnes získaly bod, tak by si ho patrně za ten druhý poločas zasloužily. Za tu první půli asi ne, v té druhé ale hrály velice dobře. Drobet otevřely hru, my chodili do brejků, které jsme ale nedotáhli. Opravdu musím domácí tým za druhý poločas pochválit. Čekal jsem, že budou bojovat a budou mít nasazení. V prvním poločase jsme měli přidat ještě jednu branku a to utkání bychom asi zvládli lépe. Naopak dostali jsme gól na 1:2, což je vždy ošemetné. Domácí si tu branku zasloužili, protože jsme vzadu hráli příliš profesorsky. Benátky čekaly na tu šanci a také vstřelily branku. Tohle by se nám stávat nemělo. O poločasové přestávce jsme si to i vyjasnili. Jak jsem již řekl, ve druhém poločase domácí vysunuli hru a také více napadali. Ne, že bychom s tím měli nějaký velký problém, avšak zbytečně jsme ztráceli hodně míčů.



Sestavy


SK Benátky nad Jizerou
L. Michňa [-] - V. Šimeček [-] , B. Tvrzník [-] , S. Mařík [-] (71. J. Kocourek [-] ) , M. Horák [-] , F. Hakl [-] , J. Synek [-] , J. Boček [-] , O. Walter [-] , J. Knobloch [-] , J. Jäger [-]

TJ Jiskra Domažlice
J. Šiman [-] - M. Hrubý [-] , M. Bauer [-] , T. Hájovský [-] , M. Mlynařík [-] , J. Blažek [-] (60. R. Kropáček [-] ) - M. Hejda [-] (76. D. Bezdička [-] ) , M. Braun [-] , O. Chocholoušek [-] (83. L. Roubal [-] ) , P. Mužík [-] , P. Došlý [-] (89. J. Teršl [-] ) -

ŽK: 68. F. Hakl .
Hráči zápasu: J. Synek - P. Došlý , M. Bauer .
Počet diváků: 240. Rozhodčí: Urban Michal - TESAŘ Tomáš, MATYŠ Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.