4:2
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.11.2017 14:00

13.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

VIDEO, FOTO: Štěchovice nekompromisně ukončily bodovou sérii Záp


Branky


36. L. Batka , 41. L. Batka , 67. T. Pavlík , 84. L. Volešák (p.) - 21. P. Růžek , 52. T. Bulíř
0

Zápy naposledy padly v základní hrací době naposledy 9. září ve Štěchovicích, od té doby nikdy nevyšly naprázdno - sedmkrát vyhrály za tři body, jednou prohrály po penaltách. Jenomže tentokrát se jim postavili Batka a spol.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Batka slavil dva góly

Poměrně ospalý začátek zápasu nabídl první vážnější moment až po čtvrt hodině, když M. Novák ve vápně důrazně vletěl do souboje s Pavlíkem, kterého ale rozhodčích nefauloval. Pár minut poté šly Zápy do vedení, když se balon po dlouhém autovém vhazování dostal postupně k Patriku Růžkovi, který hlavičkovým zakončením překonal Soukupa – 0:1. Pár okamžiků poté měl na kopačce vyrovnání Pavlík, ale netrefil bránu a navíc mu byl i přes nevoli domácích příznivců signalizován ofsajd. Štěchovičtí měli územní převahu a využili ji ve 36. minutě, Kovařík odvrátil balon jen k Jakobovskému, jehož tvrdou ránu z voleje Straka chytl, ale neudržel balon v rukavicích a umožnil Batkovi vyrovnat z dorážky – 1:1. 

 

Hra gradovala, o dvě minuty později těsně minul Valenta a později zkazil Straka radost Sulíkovi. Neúspěšný pokus Sulíka domácí hráče nesrazil, následoval rohový kop Volešáka, který hledal Batku na přední tyči a tomu ke gólu pomohlo velké štěstí, když dokázal prostřelit několik hráčů před sebou – 2:1. V posledních vteřinách mohl vyrovnat Jelínek, bohužel pro hosty mířil nad břevno.

 

Bulíř srovnal, ale domácí rozhodli o své výhře

Zápy nastoupily do druhého poločasu hůře a už po dvou minutách málem inkasovaly, L. Novák hledal volného Sulíka, jenže balon přeskočil jeho kopačky. Následovala lepší pasáž Záp, nejprve Piták těsně minul a poté zařídil vyrovnání, když přesným centrem našel Bulíře, který dokázal vyhrát souboj s Těžkým a překonal Soukupa – 2:2. 

 

O pět minut později se domácí opět dožadovali penalty, ale ani pád Lukáše Nováka nebyl vyhodnocen jako faul a na druhé straně málem udeřil Štěpánek z protiútoku. V 62. minutě nastal klíčový okamžik, balon mířil na Bulíře, který měl před sebou tutovku v podobě trefy z voleje, ale Soukup skvělým zákrokem vyrazil. Zápy se dostaly pod mírný tlak, chaos v obraně po centru Sulíka sice ustály, ale v 67. minutě kapitulovaly, když Kučera sklepl balon k Pavlíkovi a ten zamířil mimo dosah Straky – 3:2. Střídajícímu Košatovi se deset minut před koncem nepodařilo pojistit vedení, ale nemusel být smutný, jelikož později fauloval Putz Volešáka a sám faulovaný hráč trefou z penalty sfoukl naděje hostů na bodový zisk – 4:2.

 

Autor: Michal Kunc/www.fotbalstechovice.cz

VIDEOSESTŘIH



Ohlasy k zápasu


Povltavská Fotbalová Akademie
Michal Kunc (redaktor webu Štěchovic): "Myslím si, že toto byl opravdu velmi důležitý zápas. Tři body už byly potřeba. Start do zápasu byl takový ospalý, dlouho se čekalo na vážnější moment a ten přišel až při zřejmě neodpískané penaltě. Zápy poté šly do vedení, které však neudrželi díky trefám Batky. Ve druhém poločase bylo klíčové, že Bulíř za stavu 2:2 neproměnil tutovku, když dobře zakročil Soukup. Poté padl třetí gól a v závěru vše uklidnil z penalty Volešák. Myslím si, že s ohledem na průběh zápasu to byla zasloužená výhra. Za hráče zápasu volím určitě útočníka Lukáše Batku. Jeho první gól byl sice lehký, ale stál při odrazu balonu na správném místě a u druhého si krásně naběhl na přední tyč a trefil volnou skulinku."

SK Zápy
Michal Mašek (trenér): "Bohužel jsme zaslouženě prohráli. Nedostali jsme se do zápasu tak, jak bychom potřebovali, byli jsme moc bohorovovní, uspokojení minulými výsledky. Naše série byla opravdu dlouhá a nedá se zase vyhrát úplně vše. Tentokrát jsme tahali za kratší konec. I když jsme si vytvořili více brankových situací, tak soupeř na tom byl stejně. Špatně jsme bránili jako mužstvo, naši zkušení hráči neproměnili své šance a byli jsme za to potrestáni. Asi jsme si mysleli, že se nám už nemůže nic stát, že je vše automatické a to je samozřejmě špatně. Za výsledky vždy stojí tvrdá práce a tu jsme proti Štěchovicím opustili a hned se nám to vymstilo. Hráčem zápasu vyberu levého beka Kovaříka, který snesl měřítko, ví, čím je na hřišti platný a to si opět odvedl dobře."



Sestavy


Povltavská Fotbalová Akademie
M. Soukup [-] - J. Cienciala [-] , Š. Těžký [-] , M. Sulík [-] (66. J. Košata [-] ) , M. Švejda [-] , L. Novák [-] (90. M. Štědronský [-] ) , L. Batka [-] , Š. Kučera [-] , L. Volešák [-] (87. Š. Maruš [-] ) , T. Pavlík [-] , L. Jakobovský [-]

SK Zápy
R. Straka [-] - V. Svoboda [-] (71. M. Macek [-] ) , T. Valenta [-] (46. M. Šerý [-] ) , K. Piták [-] , M. Kovařík [-] (84. D. Pedro [-] ) , P. Růžek [-] , M. Pávek [-] , M. Novák [-] (46. M. Štěpánek [-] ) , P. Putz [-] , T. Bulíř [-] , M. Jelínek [-]

ŽK: 41. L. Novák , 62. L. Batka , 79. L. Jakobovský - 22. T. Valenta , 29. M. Jelínek .
Hráči zápasu: L. Batka - M. Kovařík .
Počet diváků: 156. Rozhodčí: Urban Michal - TESAŘ Tomáš, MATYŠ Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.