3:1
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.08.2017 10:15

2.kolo, Divize A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Junek zařídil vítězství Aritmy


Branky


0

Po ostudném výkonu v prvním kole se Vokovičtí vzchopili a před svými fanoušky porazili Jankov. Velkou měrou se na výhře podílel Jiří Junek, který dvakrát propálil Pavelce v bráně Jihočechů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dva krásné gólové momenty

Bez Fajtla, Mužíka a Šebelky cestoval Jankov do hlavního města, přesto s touhou získat alespoň jeden bodík. Jihočeši se v poli domácím více než vyrovnali, ale doplatili na bezzubou finální fázi, která je pro úspěch v této soutěži nutná. Hráči Aritmy ji naopak prokázali a díky tomu mohli slavit první výhru v sezóně!

 

Prvotní cíl neinkasovat se Jankovu zhroutil již po třech minutách hry. Po vlastní standardní situaci u pokutového území soupeře přišel dlouhý nákop domácích, na polovině hřiště Beránek neuhrál souboj jeden na jednoho a brejk dvou hráčů na Pavelce zakončil Jiří Junek jednoduchým úvodním gólem - 1:0.

 

Ve 14. minutě pálil velice nebezpečně Plechatý, ale Pavelec v jankovské svatyni tuto pěknou střelu dokázal vyrazit na rohový kop. O dvě minuty později se po akci na pravé straně prodral do pokutového území Beránek, avšak střela hostujícího hráče postrádala větší přesnost. Hosté byli častěji na balónu a měli menší územní převahu, která však končila před domácí šestnáctkou naivní a nepřesnou kombinací.

 

I proto si žádnou větší příležitost Jankov nevytvořil. Domácí se s jednogólovým vedením nikam extra hnát nemuseli, přesto se v 41. minutě dočkali druhé branky. Krásným fotbalovým momentem se o to zasloužil Jiří Junek, který si všiml více vyběhnuvšího postavení Pavelce a nákopem z čtyřiceti metrů mu poslal míč do sítě - 2:0.

 

Ještě krásnější okamžik ovšem předvedl hostující kapitán David Maršán ve 44. minutě, který po průniku Pořádka napálil balón výstavním angličanem o břevno do branky a gólem do šatny vykřesal Jankovu naději - 2:1 (video zde).

Jankovská střelecká nemohoucnost

Do druhého poločasu vběhl na trávník ghanský útočník Armah, jenž si odbyl mistrovskou premiéru v českém fotbale a hostující aktivitu na útočné polovině notně oživil. Úvodních patnáct minut druhého dějství měl Jankov velký tlak, zahrával několik standardních situací, ale do žádné gólovky se hráči v zelených dresech nedostali. Z celé povedené čtvrthodinky stojí za zmínku jen přímý volný kop Zajíce, který ale i tak skončil nějaké tři metry nad brankou gólmana Rondzika.

 

I v dalším průběhu hry měl ze hry více Jankov, ale postupem času, kdy hru více a více otvíral, přicházely šance Aritmy na rozhodnutí zápasu. Postupně Pivrncovu ránu vyrazil Pavelec, Junkovu střelu z dobré pozice srazil obětavý Maršán, nejlepší hráč utkání Junek odmítl hattrick v 82. minutě, když branku Jankova ve vyložené pozici přestřelil.

 

Poté hosté odvrátili míč z brankové čáry a sérii šancí ukončil až gólový moment Jana Beneše z 85.minuty, který po delším obléhání hostující branky konečně dorážkou dokázal dostat balón do správného místa určení - 3:1. Jihočeši podlehli soupeři díky marné finální fázi, na které musejí hodně zapracovat. Aritma si vytvořila mnoho šancí a z tohoto pohledu vyhrála zaslouženě.

 

Zdroj: Oficiální web klubu SK Jankov, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu


SK Aritma Praha
Trenér Tomáš Kubr: „Jsem rád, že jsme utkání zvládli. Odehráli jsme i to, co jsme chtěli. Soupeře jsme prakticky nepustili do žádné šance, ale o to hezčí byl jejich gól. Také my jsme dali pěknou branku Junkem, který si všiml špatného postavení brankáře a ze čtyřiceti metrů ho přehodil. Utkání jsme měli rozhodnout dřív. Ve druhé půli jsme měli několik stoprocentních šancí, kdy hostující hráči vykopávali míč z prázdné brány, gólman je několikrát podržel a my z malého vápna neproměňovali. Zasloužená výhra, měli jsme více šancí. Soupeř byl možná opticky víc na balónu, ale my byli mnohem nebezpečnější. Nejlepší na hřišti byl Jirka Junek. Dal dva góly, byl po celé utkání hrozbou, v zápase byl nejvíce vidět. Celkově jsme ale zahráli týmově.“

SK Jankov
Oficiální facebookový profil klubu SK Jankov: „S domácím týmem jsme odehráli vyrovnané utkání, ale rozhodla větší kvalita Aritmy v ofenzivní části. Těšit nás může krásná branka Davida Maršána, která může kandidovat na gól roku. Domácím gratulujeme!“



Sestavy


SK Aritma Praha
J. Rondzik [-] - J. Beneš [-] , O. Havlíček [-] (72. M. Glasnovič [-] ) , D. Baran [-] , M. Pivrnec [-] , L. Hrabák [-] , A. Kraus [-] , J. Troníček [-] , F. Turbák [-] (65. M. Petrák [-] ) , P. Plechatý [-] , J. Junek [-] (90. F. Podobský [-] )

SK Jankov
A. Pavelec [-] - F. Lošek [-] , M. Kroneisl [-] , J. Zajíc [-] , P. Beránek [-] (71. M. Popelka [-] ) - M. Rytíř [-] (78. D. Mensah [-] ) , M. Kollár [-] , D. Maršán [-] (88. M. Maurer [-] ) , V. Bürger [-] - R. Pořádek [-] (46. S. Armah [-] ) , P. Sedlic [-]

ŽK: 37. A. Kraus , 62. P. Plechatý , 90. F. Podobský - 78. M. Kollár , 90. F. Lošek .
Hráči zápasu: J. Junek .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Hádek Jaroslav - HOCEK Petr, KREJSA Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.