0:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.10.2017 15:30

11.kolo, Divize A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

VIDEO: Jankov zahájil sérii derby nečekanou výhrou v Soběslavi


Branky


0

Na krásném pažitu soběslavského stadionu a za tradiční podpory svých věrných fanoušků načali fotbalisté Jankova třídílnou sérii zápasů s jihočeskými divizními rivaly. A nutno podotknout, že ji začali parádně. Po brance Vojtěcha Bürgera v sedmé minutě poctivým výkonem domácím mnoho šancí nedovolili a získali tak první body na soupeřově půdě. O to cennější, že jsou z ostře sledovaného derby!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý Bürgerův gól

Krásný sportovní areál v Soběslavi byl svědkem dobrého utkání podpořeného kvalitní fotbalovou atmosférou. O tu se starali převážně fandové hostujícího týmu, kterým bylo do zpěvu od samotného úvodu utkání. Předloňský šampión Jihočeského kraje totiž vstoupil do zápasu poměrně aktivně a hned po sedmi minutách se radoval z gólu. Po levé straně zatáhl balón Šebelka, jeho následný centr nedokázal zpacifikovat Kuník a Vojtěch Bürger ho dorazil do sítě - 0:1!

 

Gól Vojtěcha Bürgera

 

Na další vážnější moment se čekalo do 18. minuty, kdy po další Šebelkově přihrávce pálil nad domácí branku Beránek. Spartakovci se ke slovu dostali až o minutu později, avšak Vaňkova střela z přímého kopu byla pro Komárka spíše na rozchytání. Ten vzápětí z výkopu vybídl Mensaha, jenž ustál souboj s bránícím hráčem, bohužel pro hosty v dosti výhodné pozici následně míč netrefil tak, jak by bylo pro úspěch záhodno.

 

Ve 29. minutě se rýsovala velmi dobrá příležitost pro Soběslav, kterou ale po Šmídmajerově přihrávce zazdil Mazouch. Od této doby postupně domácí začali přebírat iniciativu na své kopačky, ovšem obezřetní museli být i v obranných řadách. Přesvědčil je o tom soupeř v 35. minutě. Maršánův centr a Bürgerovu hlavičku zlikvidoval Kuník, stejně tak jako následnou dorážku Beránka. Ta sice za domácího gólmana propadla, naštěstí pozorný Nohava míč odvrátil do bezpečí. Jankov soustředěným výkonem Soběslavi za první poločas nedovolil takřka nic.

Jankov ustál závěrečný tlak Spartaku

Druhý poločas přinesl očekávaný tlak Spartaku, i přesto se však šance na domácí straně rodily jen stěží. A proto se první výraznější příležitost uskutečnila na druhé straně, když si ji připsali úspěšní exekutoři podepsaní pod první brankou, jen v opačném gardu. Z pravé strany poslal před Kuníkovu branku parádní centr Bürger, hlavičkující Šebelka nasměroval míč zhruba metr nad.

 

Taktéž hlavou se pokoušel o vyrovnání Dvořák, i jeho pokus se do branky ale nevešel. To o dost přesněji pálil ze střední vzdálenosti Vaněk v 72. minutě, jeho tvrdý projektil Komárek vyrazil na rohový kop. Územní převaha posledního mistra Jihočeského krajského přeboru dovedla domácí k možná jediné obrovské šanci čtvrt hodiny před koncem. Po centru Nohavy a přiklepnutí Suchana měl vyrovnání na noze Šmídmajer, jenže z malého vápna trestuhodně přestřelil.

 

Náročné utkání bralo síly oběma celkům. To bylo znát především na kombinující Soběslavi, která se v posledních minutách dopustila několik zbytečných ztrát, jež jí bránily v závěrečném tlaku. Ten se konal až v posledních minutách a vteřinách utkání, kdy domácí zahrávali několik rohových kopů, avšak k radosti hostí ani jeden centrovaný balón za Komárkovými zády neskončil.

 

Zdroj: Oficiální web klubu SK Jankov, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu



SK Jankov
Oficiální facebookový profil klubu SK Jankov: „V Soběslavi vítězíme díky gólu v 7. minutě. V poli měli domácí mírně navrch, zvláště pak ve druhé půli, ale jejich ofenzivní choutky jsme drželi na uzdě. V závěru přišlo několik ošemetných situací, jenže vše jsme ustáli bez pohromy a získali tak další tři body, první z trávníku soupeře.“



Sestavy


FK Spartak Soběslav
M. Kuník [-] - M. Hromada [-] , F. Vaněk [-] , J. Boháč [-] , J. Suchan [-] - M. Mazouch [-] (68. L. Podráský [-] ) , P. Nohava [-] , P. Janoušek [-] , T. Mazouch [-] - J. Šmídmajer [-] , M. Dvořák [-] (68. R. Fischer [-] ) -

SK Jankov
J. Komárek [-] - P. Beránek [-] (69. M. Rytíř [-] ) , J. Zajíc [-] , F. Lošek [-] , V. Jirkovský [-] , M. Kroneisl [-] - V. Bürger [-] , J. Šebelka [-] (75. S. Armah [-] ) , M. Kollár [-] , D. Maršán [-] (82. L. Fajtl [-] ) - D. Mensah [-] (21. P. Sedlic [-] )

ŽK: 41. J. Suchan - 85. M. Kollár , 88. P. Sedlic .
Hráči zápasu: F. Vaněk - V. Bürger .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Hrkal Václav - MATYŠ Jakub, EIBL Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.