0:4
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.09.2017 15:00

9.kolo, MSFL , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Prostějov se posunul na druhé místo


Branky


0

Soupeře načal už po třinácti minutách hlavičkou Machynek, další branky přidali po utěšených střelách Fládr s Langerem. Skóre pečetil dorážkou čtyři minuty před koncem střídající Zapletal. Po 9. kole je Prostějov v tabulce už druhý s pětibodovou ztrátou na vedoucí Velké Meziříčí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Brankář domácích Chvěja se vydal na první výlet mimo branku už po deseti minutách, jenže u pomezní čáry míč zachytil Hapal. Jeho nákop před branku však spadl přímo do náruče vracejícího se gólmana.

V následujících okamžicích jsme zahrávali sérii tří rohových kopů, první dva zprava, třetí zleva. Právě tehdy si na bližší tyči na míč naskočil Machynek a otevřel skóre. Náš tým se pak uklidnil a aktivní hrou nepouštěl v některých pasážích domácí ani za půlící čáru.

Pokud už se domácí v typické zelenočerné „hornické“ kombinaci dostali před soupeřovu branku, jako třeba Holiš, byl na místě brankář Jícha. Na druhé straně pálil Langer z „první“, jenže pohotové střele chyběla přesnost.

K dalšímu zápisu do střelecké listiny nebyl daleko Rus, když zužitkoval Hirschův centr, jenže domácí obrana míč odvrátila na roh. To Fládrova střela zpoza hranice šestnácky si našla cestu hradbou těl a zapadla za zády bezmocného Chvěji.

Ještě do přestávky mohlo být veseleji, jenže slibně se rozvíjející brejk dvojice Langer – Hapal zhatila nepřesná přihrávka. Tak musel trenér Machala nabádat o přestávce hráče, aby pokračovali v aktivní hře, protože dvoubrankový náskok bývá ošidný.

Přesto byla první čtvrthodina druhého poločasu z hlediska našeho výkonu tou nejslabší a Odra se několikrát dostala před naši branku. Standardní situace si ovšem vytvářel výhradně náš celek, Fládrův pokus z přímého kopu byl tečován na roh.

Dalším ze střelců, kteří si vzali k srdci pokyny trenéra, byl záložník Langer. Dobrých dvacet metrů od brány se opřel do balónu a ten zapadl do horního rohu domácí branky. Opravdu utěšená střela definitivně rozhodla o osudu utkání.

Krátce po ní přišel lapsus rozhodčího Běhala, když zákrok Chvěji na Hapala mimo pokutové území ocenil pouze žlutou kartou. Hapal mohl později ještě skórovat, když mu na hranici velkého vápna posunul míč Langer, střelu ovšem Chvěja vyrazil na rohový kop.

Poslední tečku za vydařeným utkáním udělal střídající Zapletal. Byl na hřišti sotva tři minuty, když si Hirsch našel prostor ke střele, pěkně protáhl Chvěju, který míč jen vyrazil před sebe a právě dobře postavený Zapletal jej vrátil do branky.

zdroj: www.1skprostejov.cz



Ohlasy k zápasu


FC Odra Petřkovice
Oldřich Machala - trenér Prostějova: Bylo jasné, že zápas bude vzhledem k rozměrům hřiště složitý a bude to boj. Nakonec jsme všechna naše předsevzetí naplnili. Domácí jsme nepustili do žádné významnější příležitosti, v obranné fázi jsme splnili, co jsme chtěli. Dnes jsme chtěli hrát z aktivního bloku, který se nám dařil, výborně jsme bránili, dohrávali brejky a dávali góly střelou ze střední vzdálenosti. Jsem za to rád, protože pořád říkám, že těmito střelami bychom mohli rozhodovat utkání. Po přestávce jsme polevili a domácí nám předvedli dva brejky, které jsme naštěstí dobře ubránili. Po třetí brance jsme zápas bez problémů dohráli

1.SK Prostějov
Martin Špička - trenér Petřkovic: Soupeře jsme pustili do utkání nedůrazem při standardní situaci, tím jsme ho posadili na koně. Tehdy vyplavala kvalita Prostějova, protože si začali věřit, s postupujícím časem se fotbalem bavili. Dostali jsme ránu do vazu vlastní nezodpovědností a pak celý zápas doháníme. Rozdíl mezi námi a Prostějovem se projevil ještě víc, než by standardně měl. Soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál. Mohu ocenit fakt, že to hráči nezabalili a do druhého poločasu vstoupili aktivně, ale kalich jsme si dnes vypili až do dna. Buď se nám podaří tým zmátořit a v Otrokovicích bodovat, nebo si vyrobíme těžkou sezónu.



Sestavy


FC Odra Petřkovice
F. Chvěja [-] - A. Hrdlička [-] , D. Špavelko [-] , V. Polášek [-] , R. Lokša [-] , P. Moskál [-] , R. Baranek [-] , M. Neumann [-] , M. Sporysz [-] , A. Leibl [-] (75. M. Latocha [-] ) , R. Holiš [-] (83. M. Žyla [-] )

1.SK Prostějov
F. Jícha [-] - A. Schuster [-] , L. Machýnek [-] , A. Rus [-] , M. Hirsch [-] (86. A. Marčík [-] ) , M. Sus [-] - T. Langer [-] (88. M. Sečkář [-] ) , Z. Fládr [-] , J. Pančochář [-] - K. Kroupa [-] , L. Hapal [-] (83. M. Zapletal [-] )

ŽK: 54. D. Špavelko , 66. F. Chvěja .
Hráči zápasu: Z. Fládr .
Počet diváků: 168. Rozhodčí: Běhal Radek - KONDLER Petr, KONTORŠIKOV Maxim.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.