Hosté proti Libáni málem ztratili čtyřbrankový náskok


Branky


1

Po času zasloužených dovolenek se tento víkend naplno rozjel další ročník OP Jičínska....

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po půli se zdálo být rozhodnuto

Ve 3.min. se hosté dostali před domácí bránu, míč putoval po ose Loner – T. Nezbeda – L. Zejfart, ale vlivem nepřesnosti se ocitl za autovou čárou. Za chvíli to na druhé straně zkoušel Pešta, ale střela se mu vůbec nepovedla. V 6.min. se, po akci Suchánka se Šormem, dostal ke střele T. Nezbeda, ale A. Skořepa mu ji u pravé tyče chytil. Za další dvě minuty musel Kraus vyboxovat přímý volný kop v Horákově podání.

 

V 10.min. vypadl domácímu gólmanovi centrovaný balón, který si našel Suchánek, ale z ostrého úhlu trefil jen boční síť. Chuť si spravil hned v následující minutě, kdy sklepl míč pro T. Nezbedu, který si ve vápně poradil a vsítil úvodní gól sezóny – 0:1. Domácí se ihned snažili o vyrovnání, ale Balcarovu nebezpečnou střelu zblokovala hostující obrana a Horákův pokus šel vysoko nad. V 17.min. musel pro obnovu zranění střídat Bičiště a nastoupil mladý Truneček. Ve 21.min. vysunul Loner T. Nezbedu, ten našel před bránou Suchánka, který v pohodě zvýšil na 0:2. Po půlhodince se po chybě v obranných řadách dostal do šance Grosu, ale Kraus mu ji pěkným zákrokem zneškodnil.

 

Poradil si i se střelou Balcara, po Horákově akci. S koncem prvního poločasu přišly další gólovky hostů. Nejprve domácí brankář reflexivně vyrazil střelu T. Nezbedy, poté mu nebyl uznán regulérní gól (ofsajd), po akci Suchánka se Šormem. Ve 41.min. se z půlky hřiště rozeběhl Holomba a po samostatné akci vsítil třetí gól – 0:3. Za dvě minuty poslal Rejman do šance T. Nezbedu, který ji využil k úpravě poločasového výsledku – 0:4.

 

Domácí snížili na rozdíl jediné branky, na dosah měli vyrovnání

Ten, kdo si myslel, že již není ve druhé půli o co hrát, se mýlil. Přiznám se, že jsem byl mezi nimi. Nejprve to vypadalo, že hosté hrají to, co potřebují. Pozorně bránili začátky domácích útoků a sem tam se dostávali před domácí bránu. Jejich pohoda skončila v 64. minutě, kdy se Hlavatému podařilo technickou střelou překonat Krause – 1:4. Libáňským ihned narostla křídla. K nezastavení byl hlavně Horák s Mutzerem.

 

 

Právě druhý jmenovaný poslal v 67.min. přihrávku před bránu, kterou Hlavatý poslal v ložence nad Krausovu bránu. O minutu později se již Balcarovi povedlo skórovat a bylo to 2:4. V 72.min. dostal Horák míč na pravé straně do běhu, posunul se k bráně a prudkou střelou snížil na 3:4. Opravdu velmi černá hostující desetiminutovka...

 

 

A to měli domácí k vyrovnání opravdu krůček. Na další centrovaný míč nedosáhl v 74.min. ve veliké šanci Balcar. Postupem času se u hostů začaly objevovat nejrůznější zranění, ale i tak se dostali do pár šancí. Lonerovu akci zakončil T. Nezbeda, ale pěknou střelu mu A. Skořepa vytáhl od levé tyče. Sedm minut před koncem se zranil střídající Zahradník a na zbytek vypjatého zápasu musel na plac Mindl. Ten přinesl na hřiště klid a rozvahu.

 

V 88.min. byl u zrodu akce, na jejímž konci byl v penaltovém prostoru faulován Suchánek. Loner pokutový kop proměnil a vrátil tak nervy hostující střídačky zase zpět. Mindl se ještě podepsal pod další gól. V poslední minutě vysunul Rejmana, ten přihrál Suchánkovi, který svým typickým způsobem vymotal ve vápně obránce, přihrál Lonerovi, který podtrhl účet dnešního střetnutí – 3:6.

 

AUTOR: Miloš Petr

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Libáň
Pohled domácích:: Začátek zápasu domácí zaskočil, hosté využili své šance a poločas skončil 0:4. Druhý poločas byl zcela v režii domácích a za stavu 3:4 hosté odskočili díky pokutovým kopům o dva góly.

SK Lázně Bělohrad B
Miloš Petr (vedoucí L. Bělohrad B):: Pro připomenutí uvádím, že naše mužstvo ukončilo minulou sezónu na skvělém druhém místě, s minimální ztrátou jednoho bodu na vítěze OP, tým Nemyčevsi. Jelikož Jičín odhlásil svoji rezervu z krajské soutěže, byl nám nabídnut postup o patro výše i z druhé pozice. Tuto možnost náš tým odmítl a 1.B třídu si tak minimálně tuto sezónu zahraje třetí Železnice, která nabídku přijala. Železnice bude v okresním přeboru i nadále učinkovat, protože zde bude její rezerva. Našimi soupeři budou opět známé týmy okresu, mezi které přibylo mužstvo Valdic, které sestoupilo z kraje a tým Dětenic, který si vybojoval postup z nejnižší soutěže, spolu s již jmenovanou Železnicí B. Naopak jsme se na nějakou dobu museli rozloučit s týmem z Chomutic, naším tradičním rivalem, který po velmi nepovedené sezóně sestoupil do „pralesa“. K úvodnímu zápasu nové sezóny jsme zajížděli do Libáně, předposlednímu celku předešlého ročníku OP. V naší sestavě chybělo oproti minulým zápasům několik hráčů (pracovní a rodinné důvody), které nahradili nové tváře, a to Tomáš Rejman (přestup z Lužan) a Martin Truneček (syn jednoho z nejoddanějších peckovských odchovanců). Do nové sezóny jsme vlétli na ostro, bez jediného přípravného zápasu. Dnešním aktérům tak musely stačit letité zkušenosti těch, kteří na to měli věk (a že jich v týmu máme) a fotbalový um, který pokud někdy v někom byl, tak tam je i ve věku více či méně zjevných šedin prořídlé kštice fotbalistovy hlavy. V dnešním zápase jsme, díky dosaženým výsledkům a konečným umístěním v uplynulých letech, byli opět favority. Již jsme si zvykli, že nás ostatní účastníci OP vnímají již několik sezón jako adepty na celkové vítězství. Je to velmi příjemné, ale zároveň je třeba, abychom nikoho ze soupeřů nepodcenili a hráli tak, aby nás všechny fotbal stále bavil a naše fanoušky těšila předvedená hra a co nejvíce vstřelených gólů, jelikož naši fandové si na velké množství zhlédnutých branek v historii sloučení bělohradského a peckovského fotbalu také navykli. Po prvním poločase, kdy jsme si díky závěrečným minutám vytvořili honosný náskok, se mohlo zdát, že je hotovo. Domácí ale ve druhém dějství zabrali, využili černé chvíle, kdy jsme se úplně ztratili a dokázali velmi sympatickým výkonem zdramatizovat utkání, které musím celkově hodnotit jako vyrovnané. U domácích se okamžiky nepozornosti objevily na konci prvního poločasu. Co se týká gólových šancí, tak ty měla obě mužstva, domácí při nich byli ale mnohem nepřesnější. Naši hráči měli dost zdravotních problémů a tak jsme rádi, že jsme dohráli v plném počtu a získali tři body, pro které jsme přijeli, ale nebylo to vůbec snadné. O pouťové sobotě 26. 8. 2017 přivítáme na Pecce tým Valdic. Zápas začíná v 17:00 hod



Počet diváků: 73. Rozhodčí: Haken Tomáš - HANUŠ Jan, KROB Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
25. 8. 2017 01:17
19. 8. 2017

2. kolo OP:

TJ Sokol LIBÁŇ - TJ LÁZNĚ BĚLOHRAD B 3 : 6 ( 0 : 4 )

Sestavy:

Libáň: Skořepa A., Jůza Jan, Smetana (46´. Vondráček), Sekyra Jakub, Valnoha, Mutzer (89´. Miech), Pešta, Grosu (46´. Tu Hai Chau), Hlavatý, Horák (75´. Skořepa F.), Balcar, dále připr.: Vlasák

Hlavní pořadatel: Sekyra Jindřich

Real. tým: Pešta J., Bányácki P., Jůza Jakub, Kotalík V.

L. Bělohrad B: Kraus D., Bičiště (17´. Truneček), Zejfart J., Nezbeda Vl., Rejman, Zejfart L. (70´. Zahradník P. /84´. Mindl/), Nezbeda T., Šorm M., Loner M., Suchánek, Holomba

Real. tým: Petr M., Zahradník P., Petr M. ml.

Rozhodčí: Haken T., Hanuš J., Krob P.

Střelci: 64´. Hlavatý, 68´. Balcar, 72´. Horák – 11´., 42´. Nezbeda T., 88´. (PK), 90´. Loner M., 21´. Suchánek, 41´. Holomba

ŽK: 1 : 4 (81´. Pešta – 67´. Holomba, 78´. Nezbeda T., 80´. Nezbeda Vl., 80´. Šorm M.)

ČK: 0 : 0

Diváci: 73


Po času zasloužených dovolenek se tento víkend naplno rozjel další ročník OP Jičínska.
Pro připomenutí uvádím, že naše mužstvo ukončilo minulou sezónu na skvělém druhém místě, s minimální ztrátou jednoho bodu na vítěze OP, tým Nemyčevsi. Jelikož Jičín odhlásil svoji rezervu z krajské soutěže, byl nám nabídnut postup o patro výše i z druhé pozice. Tuto možnost náš tým odmítl a 1.B třídu si tak minimálně tuto sezónu zahraje třetí Železnice, která nabídku přijala. Železnice bude v okresním přeboru i nadále učinkovat, protože zde bude její rezerva. Našimi soupeři budou opět známé týmy okresu, mezi které přibylo mužstvo Valdic, které sestoupilo z kraje a tým Dětenic, který si vybojoval postup z nejnižší soutěže, spolu s již jmenovanou Železnicí B. Naopak jsme se na nějakou dobu museli rozloučit s týmem z Chomutic, naším tradičním rivalem, který po velmi nepovedené sezóně sestoupil do „pralesa“.

K úvodnímu zápasu nové sezóny jsme zajížděli do Libáně, předposlednímu celku předešlého ročníku OP. V naší sestavě chybělo oproti minulým zápasům několik hráčů (pracovní a rodinné důvody), které nahradili nové tváře, a to Tomáš Rejman (přestup z Lužan) a Martin Truneček (syn jednoho z nejoddanějších peckovských odchovanců).

Do nové sezóny jsme vlétli na ostro, bez jediného přípravného zápasu. Dnešním aktérům tak musely stačit letité zkušenosti těch, kteří na to měli věk (a že jich v týmu máme) a fotbalový um, který pokud někdy v někom byl, tak tam je i ve věku více či méně zjevných šedin prořídlé kštice fotbalistovy hlavy. V dnešním zápase jsme, díky dosaženým výsledkům a konečným umístěním v uplynulých letech, byli opět favority. Již jsme si zvykli, že nás ostatní účastníci OP vnímají již několik sezón jako adepty na celkové vítězství. Je to velmi příjemné, ale zároveň je třeba, abychom nikoho ze soupeřů nepodcenili a hráli tak, aby nás všechny fotbal stále bavil a naše fanoušky těšila předvedená hra a co nejvíce vstřelených gólů, jelikož naši fandové si na velké množství zhlédnutých branek v historii sloučení bělohradského a peckovského fotbalu také navykli.

Ve 3.min. se hosté dostali před domácí bránu, míč putoval po ose Loner – T. Nezbeda – L. Zejfart, ale vlivem nepřesnosti se ocitl za autovou čárou. Za chvíli to na druhé straně zkoušel Pešta, ale střela se mu vůbec nepovedla. V 6.min. se, po akci Suchánka se Šormem, dostal ke střele T. Nezbeda, ale A. Skořepa mu ji u pravé tyče chytil. Za další dvě minuty musel Kraus vyboxovat přímý volný kop v Horákově podání. V 10.min. vypadl domácímu gólmanovi centrovaný balón, který si našel Suchánek, ale z ostrého úhlu trefil jen boční síť. Chuť si spravil hned v následující minutě, kdy sklepl míč pro T. Nezbedu, který si ve vápně poradil a vsítil úvodní gól sezóny – 0:1. Domácí se ihned snažili o vyrovnání, ale Balcarovu nebezpečnou střelu zblokovala hostující obrana a Horákův pokus šel vysoko nad. V 17.min. musel pro obnovu zranění střídat Bičiště a nastoupil mladý Truneček. Ve 21.min. vysunul Loner T. Nezbedu, ten našel před bránou Suchánka, který v pohodě zvýšil na 0:2. Po půlhodince se po chybě v obranných řadách dostal do šance Grosu, ale Kraus mu ji pěkným zákrokem zneškodnil. Poradil si i se střelou Balcara, po Horákově akci. S koncem prvního poločasu přišly další gólovky hostů. Nejprve domácí brankář reflexivně vyrazil střelu T. Nezbedy, poté mu nebyl uznán regulérní gól (ofsajd), po akci Suchánka se Šormem. Ve 41.min. se z půlky hřiště rozeběhl Holomba a po samostatné akci vsítil třetí gól – 0:3. Za dvě minuty poslal Rejman do šance T. Nezbedu, který ji využil k úpravě poločasového výsledku – 0:4.

Ten, kdo si myslel, že již není ve druhé půli o co hrát, se mýlil. Přiznám se, že jsem byl mezi nimi. Nejprve to vypadalo, že hosté hrají to, co potřebují. Pozorně bránili začátky domácích útoků a sem tam se dostávali před domácí bránu. Jejich pohoda skončila v 64. minutě, kdy se Hlavatému podařilo technickou střelou překonat Krause – 1:4. Libáňským ihned narostla křídla. K nezastavení byl hlavně Horák s Mutzerem. Právě druhý jmenovaný poslal v 67.min. přihrávku před bránu, kterou Hlavatý poslal v ložence nad Krausovu bránu. O minutu později se již Balcarovi povedlo skórovat a bylo to 2:4. V 72.min. dostal Horák míč na pravé straně do běhu, posunul se k bráně a prudkou střelou snížil na 3:4. Opravdu velmi černá hostující desetiminutovka...A to měli domácí k vyrovnání opravdu krůček. Na další centrovaný míč nedosáhl v 74.min. ve veliké šanci Balcar. Postupem času se u hostů začaly objevovat nejrůznější zranění, ale i tak se dostali do pár šancí. Lonerovu akci zakončil T. Nezbeda, ale pěknou střelu mu A. Skořepa vytáhl od levé tyče. Sedm minut před koncem se zranil střídající Zahradník a na zbytek vypjatého zápasu musel na plac Mindl. Ten přinesl na hřiště klid a rozvahu. V 88.min. byl u zrodu akce, na jejímž konci byl v penaltovém prostoru faulován Suchánek. Loner pokutový kop proměnil a vrátil tak nervy hostující střídačky zase zpět. Mindl se ještě podepsal pod další gól. V poslední minutě vysunul Rejmana, ten přihrál Suchánkovi, který svým typickým způsobem vymotal ve vápně obránce, přihrál Lonerovi, který podtrhl účet dnešního střetnutí – 3:6.






Pohled domácích:
Začátek zápasu domácí zaskočil, hosté využili své šance a poločas skončil 0:4. Druhý poločas byl zcela v režii domácích a za stavu 3:4 hosté odskočili díky pokutovým kopům o dva góly.


Miloš Petr (vedoucí L. Bělohrad B):
Po prvním poločase, kdy jsme si díky závěrečným minutám vytvořili honosný náskok, se mohlo zdát, že je hotovo. Domácí ale ve druhém dějství zabrali, využili černé chvíle, kdy jsme se úplně ztratili a dokázali velmi sympatickým výkonem zdramatizovat utkání, které musím celkově hodnotit jako vyrovnané. U domácích se okamžiky nepozornosti objevily na konci prvního poločasu. Co se týká gólových šancí, tak ty měla obě mužstva, domácí při nich byli ale mnohem nepřesnější. Naši hráči měli dost zdravotních problémů a tak jsme rádi, že jsme dohráli v plném počtu a získali tři body, pro které jsme přijeli, ale nebylo to vůbec snadné.

O pouťové sobotě 26. 8. 2017 přivítáme na Pecce tým Valdic. Zápas začíná v 17:00 hod