Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.09.2017 15:30

7.kolo, Vysočina | Žďár nad Sázavou | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

6.0

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

7.0

Zázemí

--

Svratka nečekaně vyhrála v Křižanově


Branky


68. Z. Kalina , 69. Z. Kalina , 85. T. Vítek
0

Ve druhém poločase rozhodla Svratka o třech bodech, které si přiváží z Křižanova.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas skončil nerozhodně

V sychravém nedělním odpoledni zavítala Svratka na půdu Křižanova. Favoritem utkání byli domácí, což s ohledem na logiku prozatimních letošních výsledků evokovalo "jasnou dvojku" na tiketech pomyslných sázkařů. Úvod zápasu jim ovšem za pravdu nedal - domácí na svého soupeře z českomoravského pohraničí vlétli, jak se na hostitele sluší a patří, svratecké zřídka kdy pouštěli byť do náznaků nebezpečných šancí, sami se ovšem trápili v koncovce. S propagačními pokusy z dálky si spolehlivý Šmahel bezpečně poradil, netrvalo ovšem dlouho a křižanovští se dostali i do šance, která bezpochyby nesla přívlastek "stoprocentní", Kaštan si ovšem sám před brankářem hostí poradit nedokázal a místo střely kolem stojné nohy zvolil razantní zakončení doprostřed, čímž ovšem pouze rozezvučel brankovou konstrukci hostující branky. O největší vzruch na druhé straně hřiště se postaralo paradoxně velezkušené duo domácích borců - brankář Bajer vyběhl mimo pokutové území, aby odehrál míč před hostujícím útočníkem, stoper Burian patrně naznal, že s jeho pomocí to dopadne lépe, výsledkem byla letecká vložka hostujícího útočníka, žlutá pro Bajera a nevyužitý přímý volný kop z víc než slibné pozice. Zraky přítomných diváků se pro zbytek prvního dějství mohly vrátit před hostující branku a měly co sledovat - Trnka krásnou ránou zpoza šestnáctky napálil opět břevno hostující svatyně, dalekonosnou ránu Těšíka pak zpacifikoval Šmahel, v jasné šanci zjevivší se Fendrych následně potvrdil, že pravá noha zdaleka nedosahuje kvalit levé a zazdil šanci, kdy "stačilo neuhnout". Po sporném zablokování Buriana ve vápně oboustranně zmatkující rozhodčí Tomášek nařídil pokutový kop - k míči se postavil čtyřgólový hrdina předchozího domácího zápasu dorostenec Těšík, avšak tíhu okamžiku tentokrát nezvládl a naopak korunoval domácí zmar první půle, kdy neumístěnou i neprudkou střelou zároveň trefil pouze nohy nejlepšího hráče zápasu Šmahela.

Zdeněk Kalina během dvou minut rozhodl

Druhá půle byla na šance výrazně chudší, začala nicméně v podobném duchu, v jakém první skončila - domácí marně bušili na svratecká vrata, nicméně kvalita byla v čím dál menší míře jejich spojencem. Když hosté zpozorovali, že šance domácích ubývají a byť skóre v danou chvíli mohlo být 5:0, na světelné tabuli svítil bezgólový stav, přistoupili k věci v duchu "a co kdybychom zaútočili taky my". Výsledkem bylo otřepané, ale po generace platné "nedáš, dostaneš", kdy po narážečce Kalinova střela proklouzla Bajerovi pod tělem a doskotačila až za brankovou čáru. Pokud v hlavách domácích hráčů či příznivců vyvstaly myšlenky na obrat, utnul je tentýž borec dřív, než stačily proběhnout oběma mozkovými hemisférami - domácí obrana nezachytila Kalinův náběh, na prudkou přihrávku reagoval pouze brankář Bajer, který dobře přečetl hru, trefil ovšem dotírajícího hostujícího střelce pouze do nohou, což rezultovalo v dvougólové svratecké vedení. Domácí už neměli na zvrat sílu a v druhé půli asi ani kvalitu, čemuž nepomohly ani některé individuální výkony v čele s Těšíkovým, který hlavou patrně zůstal u neproměněné penalty z první půle. Křižanovští si kalich do dna dopili 5 minut před koncem, kdy Vítkova střela před Bajerem skočila tak smolně, že změnila směr a donutila domácího kapitána lovit míč ze sítě potřetí, což bylo i hořkou tečkou za lekcí z efektivity, kterou svratečtí Křižanovu udělili.



Ohlasy k zápasu


SK FC Křižanov
Roman Navrátil: Zápas blbec. Za první půlku jsme mohli vést minimální o čtyři góly, trefili jsme dvakrát břevno, nedali penaltu a spálili i nemožné a soupeř nás za to ve druhé půlce potrestal. Víc k tomu není co dodat...

SK Svratka
Vojta Šmahel: "V první půli jsme podali bídný, ospalý výkon bez zájmu. Domácí byli jasně lepší a pouze jejich střelecká mizérie a štěstí nás ochránilo od toho, abychom celkem jasně prohrávali. Po důrazné poločasové rozmluvě jsme odehráli druhý poločas lépe a navíc domácí směrem dopředu lehce polevili. Po pěkné kombinační akci se štěstím jsme se dostali do vedení a než se domácí z tohoto šoku vzpamatovali, dali jsme druhý gól a bylo prakticky rozhodnuto. Výsledek je pro domácí krutý, ale takový je někdy fotbal."



Počet diváků: 30. Rozhodčí: TOMÁŠEK Oldřich - SKLENÁŘ Marek (N), NOVÁK Vladimír (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.