FOTO: Roman Manďák vystřelil Veselé tři body sedm minut před koncem


Branky


0

Na Veselou přijel nováček soutěže z Louk. Oba soupeři vstupovali do neznáma, jelikož se v soutěžích nepotkali už čtyři roky. Naposled v sezóně 2013-14, ještě v okresním přeboru Zlína. O nováčkovi se ale nesly dobré zprávy a ještě lepší výsledky. Respekt zejména budily výkony Petra Janči,  dle hlasování serveru www.fotbalunas.cz hráče 5. kola této soutěže.   

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli branka nepadla

Utkání začala obě mužstva opatrně a první vážnější střelu na bránu měli domácí až v 20. minutě z kopačky Milana Šumšala. Ten pak pět minut na to vynuceně střídal, kdy po jednom ze soubojů se cítil natolik otřesen, že nebyl schopen pokračovat ve hře. Šancí  Louky neměly mnoho, ale byly a byly nebezpečné. Brankař Petr Červenka měl ale svůj den a vychytal po minulé neděli i tentokrát nulu. Louky příjemně překvapily kombinační hrou a vysokým pressingem dělali domácím problémy při rozehrávce celý první poločas a i značnou část druhé půle. Své zkušenosti z III. ligy uplatnil i v tomto utkání Petr Janča a jen těžce se domácím zadákům ho dařilo oddělovat od míče. Rozděloval míče spoluhráčům, zakládal útoky, pokoušel se střílet. Byl určitě z hostujících hráčů nejlepší. Jenže z domácích zadáků si jej všímal zejména Tomáš Divoký, jeden z nejlepších předstoperů  v soutěži a Janču do zakončení nepustil. S přibývajícími minutami se přeci jen zkušenější celek domácích začal prosazovat a bylo otázkou času, kdy svou převahu vyjádří i gólově. 

 

Domácí Roman Manďák rozhodl celé utkání

Všeobecně se čekalo co přinese druhá půle a kdo se v utkání více prosadí. První minuty po přestávce byly ještě vyrovnané, ale Veselá se začala prosazovat po stranách a Pavelka v bráně  Louk se rozhodně nenudil. Nejblíže  byla gólu Veselá po hodině hry, kdy dalekonosná střela Mir. Čočka  orazítkovala břevno blízko pravé tyče Pavelkovy brány. To chyběly jen centimetry. Gólman by byl bez šance zasáhnout. Dráhu střely sledoval už jen očima. Domácí hráči i diváci se dočkali  gólu až ze závaru v 83. minutě. Než míč dopravil do sítě po odražení Roman Manďák, předcházela tomu přihrávka Tomáše Dujky k opakované střele Petra Dlouhého. V závěrečných minutách narostla domácím křídla a Roman Manďák byl blízko dalšímu gólu. Nadějný trestný kop měly i Louky. Do  pokutového území soupeře se vydal i gólman Pavelka, ale Caudrovi se kop nevydařil podle jeho představ. Utkání už skončilo zaslouženým vítězstvím Veselé.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Zápas kluci odmakali a psychicky dobře zvládli i dlouhé čekání na gól. Zápas se musel líbit a o to víc domácím divákům, že měl pro ně opět dobrý konec I druhé domácí utkání jsme zvládli za tři body, čemuž jsme všichni moc rádi a teď je před námi nová velká výzva, (s úsměvem) : Udržíme se na čele soutěže déle než světová tenisová jednička Karolína Plíšková? Ta vládla světu od července do září 8 týdnů, my začínáme v této soutěži na čele teprve týden č. 2. Bude to náročné, ale rádi bychom minimálně ještě jeden týden přidali a smáli se i po příštím utkání v Tečovicích.

SK Louky
web SK Louky: První poločas přinesl převážně vyrovnané střetnutí dvou týmů, které vyznávají kombinační styl hry. Jako první na sebe upozornil nebezpečnou střelou Kovařík, ale bránu netrefil. Ve 14. minutě musel vinou zranění střídat Malota, což oslabilo náš útok. Místo něj nastoupil na hřiště Robert Kadlík, který hrává především v obraně, ale se svou rolí se pral statečně a dařilo se mu napadat rozehrávku domácích. Postupem času se domácí hráči dostávali do herní převahy a začali si vytvářet i brankové příležitosti. Na druhé straně se po rohovém kopu dostal k hlavičce Petr Janča a v gólové radosti mu zabránil pouze skvělý zákrok domácího brankáře na brankové čáře. Veselá byla ovšem také velmi blízko ke gólu, když po rychlém protiútoku střílel domácí hráč těsně vedle tyče Pavelkovy brány. I přes zajímavý průběh první poločas gól nenabídl a oba týmy šly do šaten za vyrovnaného stavu. Během druhého poločasu se domácí dostávali do většího tlaku, z čehož pramenilo i více nebezpečných situací před bránou Louk. Obrana hostí včetně Pavelky v bráně pracovala spolehlivě. Dvakrát však měla Veselá smůlu, když její gólové oslavy zastavilo dobře postavené břevno. Pozoruhodná byla především střela domácího obránce z nějakých čtyřiceti metrů. Naši hráči už se ve druhé půli do šancí příliš nedostávali a soustředili se především na to, aby neinkasovali, případně z nějakého brejku udeřili. Zápas pomalu spěl ke konci a už to vypadalo na remízu. Bohužel pro nás se domácím podařilo sedm minut před koncem skórovat. Po nepřehledné situaci v našem pokutovém území se míč dostalo přímo k jednomu z hráčů Veselé, který i s pomocí tyče usměrnil svou střelu do Pavelkovy brány. Na závěrečné minuty šel na hřiště Jiří Kadlík místo Sadila. Podařilo se mu vybojovat přímý kop. Do pokutového území šli téměř všichni naši hráči včetně brankáře a právě Ondra Pavelka prodlužoval hlavou za sebe, kde na míč těsně nedosáhl Bača. V úplném závěru vyslal Kadlík do úniku Martina Pavelku, který postupoval z pravé strany sám na bránu. V pokutovém území domácích ho křižoval obránce a poslal jej k zemi. Dožadovali jsme se odpískání penalty, ale rozhodčí měl jiný názor. Zápas tak skončil těsnou výhrou Veselé 1:0. Nutno říci, že domácí tým byl aktivnější a vypracoval si více šancí, naši kluci se však nemají za co stydět a o výsledek se prali do posledního hvizdu.



Počet diváků: 100. Rozhodčí: Katrňák Milan - KÝR František, GAJDOŠÍK Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 14 31:12 31
2 SFK Elko Holešov B 14 44:18 30
3 FC Fryšták 14 41:24 27
4 Hvozdná 14 27:23 23
5 SK Březnice 14 30:36 22
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 18
2 Tomáš Janíček 14
3 Jakub Chudárek 13
4 Jan Večeřa 13
5 David Dorazín 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 52 53,1% 1
2 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
3 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
4 Libor Adamik 36 57,1% 0
5 Ladislav Beran 34 49,3% 0
Zobrazit celou tabulku