1:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.10.2017 14:30

12.kolo, Zlínský | 1.B třída sk. B, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Malevický Bartek rozhodl duel s Lužkovicemi už po dvanácti minutách


Branky


0

Za nevlídného nedělního počasí, které na Moravě panovalo, se představil v Malenovicích celek Lužkovic. Domácím vyšel skvěle vstup do utkání a po dvanácti minutách se trefil mladičký Bartek. Hosté se pak snažili o vyrovnání, přispělo k tomu i vyloučení Jakuba Bartoně v 66. minutě, ale hosté nebyli schopni překonat domácího brankáře Mňačka a domácí si tak připisují další tři body a stále se drží na čele tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí fotbalisté dokázali jít do vedení

V neděli čekal Malenovice poslední domácí zápas v podzimní části proti celku z Lužkovic. Už ráno svedly tyto týmy zápas i v dorostenecké kategorii. Tam ve vyrovnaném zápase zvítězili mladí kluci z Malenovic 4:2. Tím nasadili vysokou laťku svému A – mužstvu. Proto se všichni upírali na to, jak se zápasem naloží A – tým, protože nastupoval k zápasu v roli velkého favorita a zároveň po 10. kole jako vedoucí tým ligy. Hrací plocha moc neodpovídala tomu, že by se mělo hrát. Bohužel, už nebylo moc termínů, kdy jindy zápas odehrát. Podmínky na hřišti trochu připomínaly situaci, která nastala před čtyřmi až pěti lety. Tehdy se s blátem lépe vypořádaly Lůžkovice, které zvítězily 4:2. A tak by se předem jasná záležitost mohla proměnit v překvapivou zápletku.


Teď k zápasu.
Po nemoci se Malenovicím do sestavy vrátil šikovný technik a exekutor standardních kopů Radim Střelec. To mělo domácím klukům dát jistotu, že každý jejich přímý kop bude nebezpečný. V tomto zápase, ale tuto zbraň Malenovice nakonec nevyužily, protože nekopaly žádnou standardku kolem 16ctky. A tak se kluci museli spolehnout jen na svou bojovnost a šikovnost. Na začátku zápasu chtěli domácí ukázat, kdo je doma a vede také tabulku. Už ve třetí minutě po skvělém průniku Martina Bartka do pokutového území, se do šance dostal David Bartoň, kterého ale skvělou dlouhou nohou vychytal gólman hostí Aleš Jenček. Domácí tým proměnil snahu v gól už ve 12. minutě. Znovu po souhře Davida Bartoně s Martinem Bartkem se ke střele dostal první jmenovaný. Tomu ještě střelu dokázala zblokovat obrana soupeře, ale na střelu Martina Bartka už si obrana nepřišla. Domácí se tedy ujali vedení 1:0. Na hostujících bylo hodně vidět, že se zatím s terénem jen seznamují. Někdy bylo pro oba celky výhrou, že se vůbec udržely na nohách, než aby bylo k vidění něco náramného. Domácí diktovali třicet minut hru, ale nic z toho nevytěžili. V prvním případě šla střela Jana Kostky vysoko nad břevno hostující brány, dále střílel Menša jen do boční sítě anebo vše skvěle sbíral do rukavic hostující gólman. Od 30. minuty jakoby se Malenovice uspokojily s výsledkem 1:0 a nechaly hrát svého soupeře, který spoléhal hlavně na své tři tahouny vepředu, kterými jsou trio Světlík, Ronza a Polepil. V prvním poločase se ale s přesností ještě nepotkali. Poločas skončil tedy 1:0 a to ještě dávalo nemalé naděje hostujícímu celku na zisk bodů v tomto klání.

 

 

 

 

 

 

Ve druhém dějství už branka nepadla

Druhý poločas začal představením tvrdších zákroků, které si zasloužily včasné varování, aby se zápas neproměnil v zákeřnou hru. Otěže zápasu stále více přebíraly Lůžkovice. V 52. minutě zahrával Jakub Ronza volný přímý kop, který neskutečným zákrokem dokázal vytáhnout domácí brankář Jan Mňaček na roh. Malenovice se jen zřídka dostávaly na soupeřovu polovinu. Pokud už se tam dostaly, tak to většinou skončilo nepřesnou přihrávkou. Tu v prvním případě na polovině hřiště musel hasit Jakub Bartoň za cenu žluté karty. O jedenáct minut později nastala hodně kontroverzní situace. Jakub Bartoň znovu přerušil akci hostujících na polovině hřiště. Nutno podotknout - žádný ostrý faul. Rozhodčí Pavel Bršlica nepochopitelně bez předchozího varování tasil druhou žlutou kartu. A tak Malenovice v 66. minutě šly do oslabení. Od té chvíle se domácí tým začal soustředit pouze na kvalitní obranu. Tuto snahu se všemožnými provokacemi snažil narušit Jakub Ronza, který by si taktéž nejednou zasloužil druhé žluté varování. Hostující hráči zkoušeli i simulovat. Naštěstí, když teatrálně upadl ve vápně Polepil, tak se rozhodčí nenechal nachytat a penaltu neodpískal. Do šancí se potom ještě dostali hostující Světlík s Procházkou, ale Jan Mňaček držel stále domácí na tříbodovém zisku. Ke konci zápasu se hra nadále přiostřovala. Bohužel, rozhodčí nezakročil. Proto těsně před koncem se po tvrdém zákroku zranil hostující hráč a musela být přivolána i záchranná služba. Poslední minuty zápasu už Malenovice zvládly i díky své velké bojovnosti a urputnosti. A tak udržely i domácí neporazitelnost.

Podzimní část Malenovice doma ovládly s neskutečnou bilancí. Zisk plných 21 bodů plus nádherné skoré 24:1. Už teď se těšíme na to, co naši borci budou předvádět doma v jarní části.



Ohlasy k zápasu


FC Malenovice
facebook Malenovic: Děkujeme všem, kdo nás chodil podporovat na domácí zápasy a také těm lidem, kteří pomáhali s tím, aby to při těchto zápasech po organizační stránce fungovalo. Nesmírně si toho vážíme. Teď Vás můžeme ještě pozvat na dva venkovní zápasy. Nejprve tento týden v neděli ve Slavkově pod Hostýnem a příští týden v sobotu na Veselé. Za každého fanouška jsme rádi.

FK Lužkovice-Želechovice
Jiří Ždanov, funkcionář: Hrálo se na hranici regulérnosti, hřiště bylo rozbahněné, naše příležitosti jsme po vyloučení domácího hráče neproměnili a odjíždíme proto s prázdnou."Nebyl jsem na utkání v Malenovicích přítomen, ale posílám vyjádření našich funkcionářů k nedělnímu zápasu. Cituji předsedu Radima Masaříka, kdy terén byl naprosto nevyhovující a hrálo se doslova na oraništi. Na to doplatil náš hráč dorostenec Martin Bohm, který po šlapáku byl odvezen na úrazovku s podezřením na zlomeninu nohy. Pořadatelé neměli nachystána nosítka, nebyli ani označeni. Po vyloučení domácího hráče v 66. minutě jsme mohli jít dvakrát do vedení, ale své šance sami před brankářem jsme nedokázali proměnit", komentuje dramatické utkání v Malenovicích funkcionář Lužkovic Jiří Ždanov



Sestavy


FC Malenovice
J. Mňaček [-] - D. Paták [-] , J. Bartoň [-] , R. Střelec [-] (77. D. Mikoška [-] ) , D. Kletečka [-] , M. Struška [-] - J. Kostka [-] , M. Bartek [-] , P. Menša [-] (60. Š. Válek [-] ) - D. Bartoň [-] (89. J. Kovaříček [-] ) , P. Vichorec [-]

FK Lužkovice-Želechovice
A. Jenček [-] - M. Procházka [-] , Z. Polepil [-] , Š. Dominik [-] , J. Ronza [-] , I. Světlík [-] , P. Čekal [-] (46. M. Böhm [-] ) , J. Gruber [-] , M. Čala [-] , T. Mičola [-] , M. Paták [-]

ŽK: 57. J. Bartoň , 69. J. Kostka , 87. P. Vichorec , 88. J. Mňaček - 38. J. Ronza , 44. Š. Dominik , 62. I. Světlík . ČK: 66. J. Bartoň .
Hráči zápasu: J. Mňaček , M. Bartek - Z. Polepil .
Počet diváků: 96. Rozhodčí: BRŠLICA Pavel - LHOTSKÝ Tomáš (N), VAJDÁK Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 14 31:12 31
2 SFK Elko Holešov B 14 44:18 30
3 FC Fryšták 14 41:24 27
4 Hvozdná 14 27:23 23
5 SK Březnice 14 30:36 22
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 18
2 Tomáš Janíček 14
3 Jakub Chudárek 13
4 Jan Večeřa 13
5 David Dorazín 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 52 53,1% 1
2 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
3 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
4 Libor Adamik 36 57,1% 0
5 Ladislav Beran 34 49,3% 0
Zobrazit celou tabulku