10:3
(3:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.09.2017 17:00

3.kolo, Jihočeský | Český Krumlov | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vyšší Brod zničil Světlík, na hřišti musela zasahovat záchranka


Branky


7. A. Jirkal , 18. A. Jirkal , 35. A. Jirkal , 46. V. Pomije , 54. L. Rapčan , 61. V. Marek (p.) , 78. V. Marek , 80. V. Marek (p.) , 81. T. Račák , 86. V. Marek - 24. Z. Rýpar (p.) , 41. M. Hüttner , 70. M. Kellinger
1

Světlík přijel do Vyššího Brodu pouze v 11 lidech a náhradním brankářem na lavičce, který šel nakonec do pole. Utkání hodně ovlivnil nepříjemný moment ze 34. minuty. Více v reportu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Světlík domácímu celku do poločasu stačil, na hřišti musela bohužel zasahovat záchranka

Již od prvních minut bylo jasné, kdo bude na hřišti pánem. Domácí na svého soupeře doslova vlétli a hned ve 4. minutě nastřelili po rohovém kopu pravou tyč. Tři minuty nato už se ale radovali z branky. Po faulu před vápnem hostí si postavil míč Aleš Jirkal a přesnou střelou k pravé tyči poslal domácí do vedení 1:0. Hostující brankář Schwarz, který zažil v dresu Světlíku premiéru, nebyl daleko od chycení míče, ale kvůli úkroku do levé strany už nestačil ke své pravé tyči doskočit včas.

 

Druhá branka utkání padla v 18. minutě, když zdánlivě snadná situace pro beky Světlíku dopadla katastrofálně. Zkušenému F. Píškovi projel míč pod kopačkou, ten ukořistil Aleš Jirkal a prostřelil Schwarze podruhé – 2:0.

 

Po dvaceti minutách se rozkoukali také hosté a zjistili, že je možné také útočit. O tři minuty později vybojovali faul zhruba na třiceti metrech. Odtud poslal Rýpar pěkný míč do vápna, kde číhal Houska. Před ním však zahrál rukou domácí Tomáš Račák, který si spletl sporty, a rozhodčí Janda nařídil pokutový kop. Míč si postavil Zbyněk Rýpar a poslal ho do pravé strany brankáře D. Rapčana, jenž si vybral opačnou stranu – 2:1.

 

Ve 34. minutě utkání přišel hrozivý moment. Po faulu zezadu od domácího hráče na hostujícího Adama Novotného přišlo zranění. Novotný si totiž při pádu zalehl levou ruku a zlomil si tak pažní kost. Snad všichni hráči hostujícího celku prožívali nepříjemné chvíle se svým kapitánem. Naopak z domácího hlediště byli slyšet nesportovní výkřiky a gesta. Pro Novotného musela dorazit záchranná služba, která ho odvezla do českobudějovické nemocnice, kde světlický útočník podstoupil operaci. Adamovi Novotnému přejeme za celou redakci brzké uzdravení, a co nejrychlejší návrat na trávníky.

 

Po dobré čtvrt hodině, co se nehrálo, rozhodčí Janda opět pískl do píšťalky a utkání mohlo pokračovat. Protože se utkání přerušilo před rohovým kopem domácích, tak v této situaci poté hra pokračovala a hned padl třetí gól do sítě Světlíku. Otřesení hráči hostí neuhlídali na zadní tyči Aleše Jirkala, který završil hattrick – 3:1!

 

Světlíku se do poločasu povedlo ještě korigovat. V jednačtyřicáté minutě F. Píšek zahrával trestný kop, míč našel P. Vincíka, který sklepl k Martinu Hüttnerovi, jenž snížil opět na rozdíl jediné branky – 3:2. Tímto skóre také první poločas, ve kterým bylo k vidění dost tvrdých zákroků proti hostujícímu celku, skončil.

Psychicky položený Světlík neměl žádnou protihru a postupem času odcházel i fyzicky

Do druhé půle domácí vstoupili výborně. Hned v její první minutě zahrávali přímý kop a nikým nehlídaný Václav Pomije hlavičkoval do sítě – 4:2.

Na 5:2 upravoval Lukáš Rapčan, který v 54. minutě obešel brankáře Schwarze a zvýšil na rozdíl tří gólů. Po hodině hry Z. Rýpar zatáhl za rameno unikajícího Jirkala a rozhodčí Janda nařídil druhý pokutový kop v zápase. Míč si postavil Vladimír Marek a ač trochu se štěstím, tak míč procedil do sítě – 6:2.

 

Světlík v 70. minutě snížil po rychlém protiútoku, kdy Dekret potáhl míč na půlku hřiště, odkud pěknou přihrávkou do běhu vyslal Z. Rýpara, který poslal centr na volného spoluhráče ve vápně, jímž byl Michael Kellinger, který už jen nastavil hlavu a snížil na 6:3.

 

Pak se ke slovu přihlásil opět Vladimír Marek, který dal během dvou minut dvě branky. Tu druhou z další nařízené penalty – 8:3. Nutno říci, že všechny nařízené pokutové kopy byly správně odpískané.

 

V 81. minutě Tomáš Račák přišel ke gólu jako slepý k houslím, když střelu zpoza vápna Schwarz vyrazil pouze do břevna, míč se odrazil přesně k nohám domácího hráče, který ani ne z půl metru posunul míč do sítě – 9:3.

 

Domácí diváci si přáli desítku a té se také dočkali. V 86. minutě se počtvrté v zápase prosadil Vladimír Marek a splnil divákům přání – 10:3.

 

Výsledek pro psychicky položený Světlík byl až moc krutý, ale domácí tvrdě trestali chyby hráčů Světlíku, kterých bylo opravdu požehnaně a zaslouženě dokráčeli ke třem bodům. Nutno ještě dodat, že brankář Schwarz chytil minimálně další tři stoprocentní šance domácího celku.



Ohlasy k zápasu


FK Dynamo Vyšší Brod
Jan Straka, trenér FK Dynamo Vyšší Brod: Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a v první dvacetiminutovce Světlické jasně přehrávali, ale poté jsme zbytečně polevili. Celkově můžeme být spokojeni s výsledkem, ale s výkonem rozhodně na sto procent ne. Kaňkou zápasu bylo zranění hostujícího kapitána. Takové věci nikdo při fotbale rád nevidí. Myslím, že můžu mluvit za celý klub, že nás zranění soupeře velmi mrzí. Přejeme Adamu Novotnému rychlou rekonvalescenci a návrat na trávník.

TJ Dynamo Světlík
Zbyněk Rýpar, hráč TJ Dynamo Světlík: První poločas jsme odehráli dobře, i když jsme měli kolikrát i štěstí. Ze dvou šancí jsme vstřelili dvě branky. Utkání ovlivnilo nepříjemné zranění Adama Novotného, kdy jsme se z toho dlouho vzpamatovávali a byli myšlenkami jinde. Adamovi všichni přejeme brzké uzdravení. Ve druhém poločase jsme postupem času odešli i fyzicky, což bylo zapříčiněno tím, že jsme přijeli pouze ve 12 lidech, a ne v té nejsilnější sestavě. Navíc jsme vyrobili spoustu zbytečných individuálních chyb, za které jsme byli vždy potrestáni. Musíme na zápas rychle zapomenout a v dalším utkání naplno bodovat.



Sestavy


FK Dynamo Vyšší Brod
D. Rapčan [-] - R. Bäuml [-] , L. Rapčan [-] , J. Gondek [-] , F. Kročák [-] , T. Dibďák [-] , A. Jirkal [-] , J. Rohlík [-] , T. Račák [-] , P. Prochaska [-] , V. Pomije [-]

TJ Dynamo Světlík
L. Schwarz [-] - L. Vrábel [-] , A. Novotný [-] , Z. Rýpar [-] , O. Válek [-] , M. Hüttner [-] , R. Dekret [-] , M. Kellinger [-] , J. Houska [-] , P. Píšek [-] , F. Píšek [-]

ŽK: 23. T. Račák , 40. V. Pomije - 12. Z. Rýpar , 26. J. Houska , 80. L. Schwarz .
Hráči zápasu: V. Marek .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Janda Jaroslav - PROCHASKA Petr (N), VINCÍK Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
10. 9. 2017 19:29
Opravdu objektivní referát.Povedl se.Akorát jsem tam žádnej tvrdý zákrok neviděl