3:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.11.2017 10:30

1.kolo, Jihočeský | Prachatice | Okresní přebor sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Předehrávané první kolo jara přineslo souboj týmů z čela tabulky


Branky


67. M. Nerad , 79. J. Růžička (p.) , 84. M. Kolafa - 60. M. Kolafa
0

V Záblatí se v neděli po svatomartinském dni nečekal půst, ale dobrý fotbal. Ten ale nepřišel a utkání bylo téměř sedmdesát minut úpornou bitvou. Hosté do Záblatí přijeli s velkou posilou a to matadorem zelených trávníků Pavlem Babkou, který hrával v Dynamu České Budějovice ligovou soutěž a byl zde dokonce kapitán. Poté hrával za Tatran Prachatice, kde kariéru končil jako trenér. To bylo pro Husinecké velké posílení zadních řad a dlouho to bylo vidět. Domácí ale v závěru měli přeci jen navrch a rozhodli.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas přinesl opatrný fotbal. Hodně soubojů a tvrdost v rámci pravidel na obou stranách

Punc důležitého zápasu dostalo utkání již nominací tří rozhodčích k zápasu. Hlavní Pavol Sýkora a na asistenci Miroslav Harvalík a Richard Háša. Od úvodního hvizdu začal boj a pěkně ostrý. Nikdo si nic nedaroval. Zadní řady Husineckýh dirigoval velmi zkušeně Pavel Babka a tato jistota dodala hostům i dost odvahy ve hře dopředu. Hrálo se kombinačně, ale mnoho se kazilo a jako by nervozita a důležitost utkání oběma svazovala nohy.

 

První zahrozili domácí, ale gólman Milan Tolnaj si s tím lehce poradil. Zápas se přeléval z jedné strany na druhou, ale vše bylo krkolomné a hlavně souboje končily na důrazu hráčů obou stran. Hrálo se hodně ze středu hřiště a mnohé rozehry končily již v počátku nebo špatnou nahrávkou. Ve 32. minutě se ocitl sám před domácím gólmanem Vášou Štangret, ale nedal. To byla první velká šance v zápase. Hraje se dál vyrovnaně. Hodně střel jde z velké vzdálenosti a ani standardadní situce včetně rohových kopů se míjí účinkem. Ve 40. minutě se dostal za obranu hostí Kolda, ale i on v souboji s Tolnajem prohrál a tak se do kabin šlo za stavu nula, nula.

 

Pavel Babka tuto část zhodnotil slovy: "Ty bláho pro mě to byl snad nejdelší poločas. Včera mně kluci volali, že jich je málo zda bych jim nepomohl a já do Záblatí jel rád."

Druhý poločas pokračoval boj, rozhodčí nechal hru plynout

Druhý poločas se dlouho hrál v podobných parametrech prvního. Domácí zpřesnili hru, byli víc na míči, ale hosté je rychle a důrazně napadali a tak boj pokračoval. David Lachkovič se snažil rozehrávat na všechny strany, jeho nahrávky byly nebezpečné a spoluhráči je nedokázali využít. Záblatští začínají tlačit a nutí se před branku hostí. Jenže z jejich tlaku se utrhli hosté, kdy v 60. minutě Pavel Babka dlouhým míčem našel Marka Kolafu a hosté zničehonic vedou. Domácí byli na chvíli vyvedeni ze hry, ale Husinečtí to nevyužili. V této fázi zahráli výborně zadní hráči domácích v čele s Růžičkou, kapitánem Grametbauerem a Sovou. Ti pochytali všechny náznaky šancí hostí a blýskl se i Váša v brance. Domácí se snaží přejít, ale kombinace vázne.

 

V 67. minutě získává na polovině hřiště míč domácí Nerad a jde do otevřené obrany, posune si míč a je z toho samostatný únik, perfektní rychlou kličkou opije Babku, a super kličkou pojď sem, kam jdeš Tolnajovi odhalí prázdnou branku a je vyrovnáno.

 

Pokračuje stále vyrovnaný boj. Domácí se opět dostali na míč a znovu tlačí Husinecké. V 79. minutě se dostává za obranu Hálek,  fauluje jej Penzenstadler a hlavní rozhodčí Sýkora nařizuje pokutový kop. Jiří Růžička ví, jak s takovou situací naložit a domácí vedou. To bylo pro Záblatí rozhodující. Hosté se již nezmohli na větší odpor. Bojovali až do konce, ale po jednom s posledních závarů před Tolnajem se v 84. minutě důrazem v koncovce prosadil Miroslav Kolafa a byl z toho třetí gól.

Zápas kola i podzimu tak domácí zvládli, bojovný zápas se šťastným vítězem nabídlo nedělní dopoledne v Záblatí a Sokol tak má před odvetou, která bude hned první na jaře, náskok sedmi bodů.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Záblatí
Jan Lachkovič, trenér: V prvním poločasu to bylo hodně nervózní. nemohli jsme se dostat do hry a do tempa. Byl to boj, který nám ukázal, jak na tom jsme. V druhém poločase to bylo lepší. Byli jsme dost na míči, ale do vedení šel Husinec. To byla krutá chvilka. Já jsem hlavně rád za to, jak se kluci po brance k tomu postavili a hlavně jak zápas otočili. Poslední výkony to nebylo ono, a za dnešní výkon jsem rád. Za bojovnost a nasazení klukům děkuji.

TJ Slavoj Husinec
Zdeněk Svoboda, vedoucí týmu: První poločas to byl boj z obou stran. Byl to od nás dobrý výkon a myslím si, že byly fáze, kdy jsme byli lepší. Druhý poločas jsme nezačali dobře, ale po brance jsme měli chvíli víc ze hry. Domácí však vyrovnali a ještě přidali branky. Byl to boj, ve kterém dnes byli Záblatští šťastnější. Pro mne vše rozhodla druhá branka domácích. Závěr byl hektický, ale již jsme nic nestihli.



Sestavy


TJ Sokol Záblatí
M. Váša [-] - M. Janošťák [-] , J. Hálek [-] , J. Růžička [-] , A. Černý [-] , D. Lachkovič [-] , J. Lukeš [-] , F. Kolda [-] , M. Kolafa [-] , M. Grametbauer [-] , V. Sova [-]

TJ Slavoj Husinec
M. Tolnaj [-] - P. Babka [-] , M. Předota [-] , S. Kolář [-] , M. Zelený [-] , I. Štangret [-] , M. Wágner [-] , M. Kolafa [-] , K. Penzenstadler [-] , L. Novotný [-] , R. Tichý [-]

ŽK: 77. J. Hálek , 87. J. Klabouch - 15. S. Kolář , 26. M. Předota , 55. I. Štangret , 68. M. Tolnaj , 77. R. Tichý .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Sýkora Pavol - HARVALÍK Miroslav, HÁŠA Richard.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.