0:3
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.10.2017 15:00

11.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žirovnice doma selhala a s oslabeným soupeřem padla


Branky


0

Na Budíně na sebe narazily dva týmy, jejichž situace v tabulce je zcela odlišná, přesto k vidění nebyl ani omylem jednoznačný zápas a už vůbec ne klidný, ani nudný. Žirovnice přes velkou snahu gól vstřelit nedokázala, především bránění kanonýra Martina Pokorného bylo v podání Plačkova učebnicové. Byli to právě hosté, kdo dokázal na vyloučení jednoho ze svých hráčů bezvadně zareagovat a v této nepříznivé situaci přidat další dva góly ke konečné výhře 3:0. Dění v tabulce se tak znovu zamotává.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Neuznaný gól na konci poločasu vzbudil vlnu vášní

První desetiminutovka tohoto klání žádné velké vzrušení nenabídla. Oba dva týmy začali opatrně, Plačkov dobře si vědom toho, že soupeř má na hrotu nejlepšího střelce soutěže Martina Pokorného a Žirovnice s tím, že není kam chvátat, protože góly do sítě soupeře zákonitě musí přijít. Až po čtvrthodině hry se začala situace před vápny měnit. Obří šance se naskytla Žirovnici, kdy po úniku z úhlu byla předložena jednomu z domácích útočníků exkluzivní příležitost ke skórování, trefit prázdnou bránu z malého vápna se však ukázalo jako nemožný úkol. Ohrozit bránu se povedlo i Plačkovu střela z hranice vápna našla jen rukavice brankaře Koláře. Stejně tak selhala i Žirovnice, kdy po samostatném nájezdu přišla střela jenž pouze trefila vyběhnutého brankaře Plačkova. Krátce poté přišla velká chvíle pro Plačkov. Centr do vápna našel Tomáše Dobroviče, který vyhrál hlavičkový souboj a dloubáčkem, který ještě líznul břevno nedal brankaři šanci a poslal překvapivě právě Plačkov do vedení. Odpověď mohla přijít téměř záhy. Další velkou šanci měla Žirovnice, umístěnou střelu z hranice vápna brankař Novotný však svým zákrokem vychytal. To, že Žirovnice své šance zahazovala se jí také mohlo rychle vymstít. Po povedeném centru Jiřího Kalivody zakončil nabíhající Lukáš Ehrlich do brány, gól však pro neexistující offside, i na základě ohlasů z tribuny, uznán nebyl, naopak vzbudil vlnu emocí, kdy vzduchem létala jedna vulgarita za druhou a za své komentáře k rozhodčímu zamířil předčasně do sprch právě střelec neuznaného gólu Lukáš Ehrlich. Chybným rozhodnutím zneuctěný první poločas už se jen dohrál a vzniklá situace nahrávala na obrat právě domácím.

V deseti lidech, přesto se Plačkov nevzdal a přidal další dva góly

Nástup do druhého poločasu pro hosty nevypadal nejlépe. Vedle vyloučeného Lukáše Ehrlicha, ze hry pro zranění odstoupil ještě kapitán Radek Tesař, nahrazený hrajícím trenérem a brankařem "béčka" Milanem Němcem, jenž zamířil na hrot potrápit soupeřovu obranu. Přes bídnou situaci chtěli být hosté domácím alespoň důstojným soupeřem a když už prohrát, tak se vztyčenou hlavou. Žirovnice se podle očekávání tlačila dopředu, téměř vždy ale selhala finální přihrávka, kdy centr skončil buď v náručí plačkovského brankaře, nebo včas zasáhl jeden z obránců. Když už se přeci jen žirovničtí dostali ke střele, chyběla potřebná přesnost. Martin Pokorný byl plačkovskou obranou bezvadně bráněn a bez něj se FC Slavoj ve druhém poločase nezmohla takřka na nic. Kdo přišel až na druhý poločas, tak neměl nejmenší šanci poznat, že hosté hrají oslabení bez jednoho hráče. V 79. minutě vyslal střelu z dálky dnes jeden z nejlepších hráčů na hřišti, plačkovský Jiří Kalivoda a i s přispěním nejistého zákroku žirovnického brankaře se míč zastavil až v síti a hosté tak zdvojnásobili své hodně překvapivé vedení. Za dvě minuty byl v centru dění znovu Jiří Kalivoda. Tentokrát chytrou přihrávkou vyslal do nájezdu Rostislava Štěpána, který tváří v tvář gólmanovi nezklamal a procpal míč pod tělem brankaře Koláře. Plačkov vedl 9 minut před koncem 3:0 a každému už muselo být jasné, že domácí na svém hřišti tentokrát selžou. Do konce utkání už vůbec nic, co by stálo za zmínku nepředvedli a nutno říct, že dnes po zásluze proti bojovnějšímu soupeři doma na Budíně padli.



Ohlasy k zápasu


FC Slavoj Žirovnice B
Roman Hřib (hráč FC Slavoj Žirovnice "B"): V první půli jsme mohli rozhodnout zápas, kdyby jsme vedli 3:0, nikdo by se nemohl divit. Soupeř dal gól z protiútoku, my jsme nedokázali reagovat. Po druhé neuznané brance přišla červená karta, která soupeře asi ještě semkla. V druhé půli se nám nedařila kombinace, soupeř chytře kouskoval hru a přidal se štěstím další góly. Hráli jsme mizerně, ještě hůř, než s Pacovem. Plačkov zaslouženě vyhrál a odvezl si cenné body. Gratulace soupeři.

TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař Plačkova): Každý z nás v Žirovnici odehrál fantastické utkání, které navzdory předpokladům, i těm našim, skončilo naší vydřenou výhrou. Touto bojovností se prezentovat i v utkáních hlavně z kraje sezóny, naše umístění v tabulce by bylo podstatně lepší. Jako brankař si nemůžu vynachválit práci, kterou na stoperovi odvádí Zbyněk Štěpán, jeden z nejzásadnějších hráčů letošní plačkovské sezóny. Dnes se k němu přidal i druhý stoper Lukáš Palán, jehož práce k dalšímu čistému kontu rovněž přispěla výraznou měrou. Nebojím se říct, že utkání významně ovlivnilo bezpáteřní chování žirovnického pomezního rozhodčího, který charakterem klesl na nejhlubší možné dno a regulérnímu gólu na 2:0 zabránil zdviženým praporkem. Takové podrazy bývaly k vidění loni v Novém Rychnově, kde se nízký charakter zřejmě dědí, tady bych to nečekal. Červená karta za vulgární protesty směrem k rozhodčímu přijít potom prostě musela. Naše početní oslabení ale oslabilo herně spíše domácí Žirovnici. Ta až na pár výjimek druhý poločas vyloženě prochrápala a její prohra tak byla logickým vyústěním. Zápas by se asi vyvíjel jinak, kdyby domácí využili jednu ze svých velkých šancí v prvním poločase, to se ale nestalo a s ničím dalším už přijít nedokázali. Radost mám vedle výhry jako brankař pochopitelně i z letos čtvrtého čistého konta po deseti odehraných kolech. To je hodně pozitivní vizitka nejen moje, ale i celé obrany se kterou se nám teď opravdu daří. Nejlepší hráče zápasu jsem však tentokrát viděl jinde. Nejen Jirka Kalivoda, který směrem dopředu neměl konkurenci, ale i plačkovský Joey Barton, Franta Mottl byli tentokrát těmi nejdůležitějšími postavami, které nelze opomenout. Nejraději bych ale vybral všechny hráče, kteří v plačkovských barvách dnes na trávník vyběhli.



Sestavy


FC Slavoj Žirovnice B
V. Kolář [-] - R. Kopejtko [-] (46. R. Bártů [-] ) , R. Hřib [-] , M. Secký [-] (46. L. Malý [-] ) , P. Doležal [-] (74. V. Rušil [-] ) - P. Drechsler [-] , T. Péč [-] , P. Rysl [-] , M. Hřebecký [-] - M. Pokorný [-] , O. Doležal [-] -

TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - R. Štěpán [-] , L. Palán [-] , R. Tesař [-] (46. M. Němec [-] ) , M. Němec [-] , L. Jančička [-] , L. Ehrlich [-] , T. Dobrovič [-] , F. Mottl [-] , J. Kalivoda [-] , Z. Štěpán [-]

ŽK: 45. O. Doležal , 68. P. Doležal . ČK: 43. L. Ehrlich .
Hráči zápasu: J. Kalivoda , F. Mottl .
Počet diváků: 35. Rozhodčí: VEČEŘA Ivo - ROSA Josef (N), ZEMEK René (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.