0:1
(0:1)
41. T. Houška (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.04.2018 15:00

16.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Utkání favorita proti outsiderovi rozsekla sporná penalta v závěru prvního poločasu


Branky


41. T. Houška (p.)
13

Sřetnutí druhé nejproduktivnější ofenzivy v soutěži, proti té nejméně produktivní. I tak lze charakterizovat střetnutí dvou týmů z opačných pólů tabulky, které ale nakonec skončilo z pohledu skóre nečekaně vyrovnaně. Silný útok hostující Žirovnice se trápil a skórovat se mu vůbec nedařilo. Záchranu poskytla až odpískaná penalta na konci prvního poločasu, kterou proměnil Tomáš Houška a tím i rozhodl o konečném stavu utkání, protože další gól už nepadl.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gólové mlčení prolomili v závěru poločasu z penalty hosté

V neděli byl Budíkově mezi domácí TJ Rovnost a hosty z Žirovnice k vidění spíše boj, než pohledné fotbalové utkání, což vyhovovalo především domácím, kteří ve své současné situaci na krásu rozhodně nemohou hrát. Na obou stranách se hráči potýkali s vysokým počtem nepřesností a tak jediná výraznější šance, která za prvních 30 minut utkvěla přihlížejícím v paměti byla akce v podání hostujícího celku, jenže střelu Romana Bártů bez problémů zpacifikoval brankař Bláha. Rozhodnutí nejen prvního poločasu, ale i celého zápasu přišlo až ve 41. minutě, kdy rozhodčí odpískal penaltu ve prospěch Žirovnice a nad jejíž regulérností by oba dva týmy vedly hlasité dohady nejspíše ještě dnes. Každopádně penalta se pískala a následně jí i bezpečně proměnil Tomáš Houška. Hosté tak odcházeli do kabin o jeden gól spokojenější, zatímco domácí věděli, že k bodovému zisku budou muset směrem dopředu zabrat o trochu více, protože v prvním poločase si žádnou šanci nebyli schopní vytvořit.

Šance zahazující hosté potvrzující branku nepřidali, přesto vítězí

Kdo očekával, že Budíkov do druhého poločasu zabere a na soupeře vletí, ten se šeredně zmílil. Neškodnost domácího týmu nadále pokračovala, o nějakém tlaku se nedá mluvit už vůbec a ani žádná alespoň zdánlivě nadějná příležitost se z jejich kopaček neurodila. Zřejmý konec veškerých budíkovských nadějí přišel s 58. minutou, kdy byl po druhé žluté kartě poslán pod sprchu obránce Luděk Tománek. S ubývajícími silami se sice Budíkovští ještě pokoušeli o vyrovnání, mnohem blíže ke vstřelenému gólu ale měl tým z Budína. Žádnou ze svých velkých šancí ale Pokorný, ani Jiří, či Tomáš Houškovi v gól přetavit nedokázali. Buď ve svých loženkách vytrvale míjeli bránu, nebo je svými zákroky ze hřiště vymazával skvěle chytající Michal Bláha, který stále držel alespoň teoretické domácí naděje na vyrovnání. Bezzubost domácího útoku ale k žádné šanci ani v závěru nevedla a tak si všechny 3 body za těsnou výhru 1:0 domů odváží hráči FC Slavoj Žirovnice B.



Ohlasy k zápasu


TJ Rovnost Budíkov
Michal Bláha (brankař TJ Rovnost Budíkov): Bohužel se nám druhý zápas po sobě nepodařilo vstřelit branku a tímto způsobem budeme body získávat jen těžko. Zřejmě budeme muset trošku protočit posty a pokusit se najít střelce.

FC Slavoj Žirovnice B
Roman Hřib (hráč FC Slavoj Žirovnice B): Zápas v Budíkově byl hodně důrazný. Soupeř hrál tvrdě, měl i vyloučeného hráče za fauly. My jsme si opět vytvářeli šance, které se nám stejně jako minulý zápas nedařilo proměňovat. Hned na začátku v malém vápně po centru zprava měl možnost skórovat Roman Bártů. Pak byla penalta na Martina Pokorného, kterou proměnil Tomáš Houška. Ve druhé půli jsme navázali šancemi Pokorného, Houšky Jirky i Tomáše, avšak bez gólového efektu. Líbilo se mi, jak jsme hráli kombinační fotbal a měli balon na těžkém terénu na noze. Soupeř naši branku neohrozil. Proto vezeme z betonového hřiště 3 body. Ale v Budíkově to bude mít těžké každý.



Sestavy


TJ Rovnost Budíkov
M. Bláha [-] - Z. Kratochvíl [-] - M. Pekárek [-] , F. Žáček [-] , M. Vodrážka [-] , J. Vostřejž [-] , T. Šeda [-] , J. Zadina [-] , P. Paclík [-] , L. Filínský [-] , L. Tománek [-]

FC Slavoj Žirovnice B
V. Kolář [-] - D. Kuš [-] , J. Metlička [-] , P. Doležal [-] , T. Severa [-] - T. Houška [-] , R. Bártů [-] , J. Houška [-] , V. Hadrava [-] - M. Pokorný [-] , O. Doležal [-] -

ŽK: 31. M. Pekárek , 35. T. Šeda , 51. L. Tománek . ČK: 58. L. Tománek .
Hráči zápasu: M. Bláha - T. Houška .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: ŠENIGL Jiří - HAVEL Martin (N), HŘIB Roman (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Funkcionář, Vedení klubu - TJ Spartak Počátky | Vysočina | Pelhřimov

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

redakce fotbalunas.cz

Tip: remíza

Pokud domácí pomýšlí na záchranu Okresního Přeboru se vší vážností, musí nedělní bitvu s Žirovnicí zvládnout ve svůj prospěch. Očekává se bojovné utkání. Budíkovu minule chyběli tři stopeři z důvodu zranění, rekreace a nemoci. Nyní by dva již měli být fit a vyztuží obranu, která zejména v prvním poločase v Kamenici hořela. Bude to o první vstřelené brance, ale věřím, že to Budíkov zvládne.

Tip: výhra hostů