1:2
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.04.2018 15:30

17.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zlepšený výkon Jiřic přinesl ve druhém poločase zvrat v utkání


Branky


14

Utkání, které se s ohledem na podzimní přeložené střetnutí do Jiřic odehrálo nyní, navzdory losu, právě v Plačkově působilo dlouho ospalým a opatrným dojmem. V prvním poločase bylo k vidění skutečně jen minimum šancí, které lze označit přívlastkem "gólové", jenže v tom druhém se hlavně hostující hráči Jiřic rozjeli až neuvěřitelným způsobem a svého soupeře v derby Humpolecka postupně vymazávali ze hřiště a bez nadsázky se dá říci, že se utkání dohrávalo pouze na jedné půlce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Klidný první poločas prolomili těsně před přestávkou domácí

První jarní humpolecké derby začalo podle očekávání od obou stran velmi opatrně a vážněji ohrozit soupeřovu bránu se nikomu dlouhou dobu nedařilo. Asi po dvaceti minutách poklidného průběhu zápasu přišel první zajímavý pokus. Z kopaček hostujících Jiřic vzešel perfektní balon za obranu na jednoho z útočníků, který postupoval zcela osamocen směrem k soupeřově bráně, jenže vystřelený míč trefil pouze rukavici vyběhnutého plačkovského gólmana. Netrvalo to však dlouho a svou šanci si vytvořili i domácí a šlo stejně tak o šanci, která si o gól říkala. Po hraniční situaci dostal míč za obranu pro změnu plačkovský útočník Tomáš Dobrovič, který se ale nakonec ještě musel poněkud kostrbatě dostat přes dva bránící hráče, jenže následnou střelu tváří v tvář jiřickému brankaři poslal mimo bránu. I následující minuty patřili domácím. K vidění byly zejména zajímavé průniky po stranách, ty se ale odezvy v podobě zakončení před bránou nedočkaly. Pro jiřický útok bylo téměř celý první poločas neřešitelným úkolem poradit si s dobře pracující stoperskou dvojící Z. Štěpán-Tesař a tak mohli nadále hrozit spíše domácí a těsně před odchodem do kabin se dočkali i gólu. Přetažený centr z pravé strany nalezl neomylně hlavu Jana Kašpara, který míč zády k bráně poslal do vápna na kopačky Tomáše Dobroviče a tentokrát se už nemýlil. Zanedlouho byl odpískán první poločas, jenž přinesl mnohem více radosti do domácího tábora.

Jiřická dominance ve druhém poločase přinesla spoustu šancí a dva výstavní góly

Navzdory tomu, jak probíhal a skončil první poločas, tak ten druhý se mu ani v nejmenším nepodobal. Zřejmě po pořádném průvanu v hostující kabině nastoupily do druhého dějství Jiřice jako vyměněné a hned bylo všem přítomným jasné, že s dosavadním průběhem budou mít hráči Jiřic chuť něco udělat. Nebylo tedy divu, že na vyrovnání stavu se čekalo jen pár minut. Na levé straně se náhle ocitnuli dva zcela osamocení hráči Jiřic, kteří měli dostatek času i prostoru krátce zakombinovat a poslat do vápna centr, který našel hlavu vytaženého stopera Jakuba Vincence zakončujícího přesně do šibenice, 1:1. Vstřeleným gólem jako kdyby hostům náhle narostli křídla a najednou jich bylo plné hřiště, domácí obrana ale stále spolehlivě pracovala a slibně rozjíždějící se protiútoky zatím odvracela. Těch pár plačkovských pokusů o útok zažehnával s velkým přehledem Jakub Vincenc, který nechyběl v žádném souboji proti domácím útočníkům. Brzy okna znovu na levé straně využil jiřický kapitán Petr Příhoda, ten však míč za záda brankaře Novotného dostat nedokázal, stejně tak i následný pokus hlavou, kterým Jiřice zanedlouho zahrozili skončil u domácí gólmana. S přibývajícími minutami bylo stále více znát, že neustále valící se útoky na plačkovskou bránu ubírají domácím obráncům síly a to, kdy padne rozdílový gól bylo už jen otázkou času. Stalo se tomu tak v 77. minutě, kdy při rohovém kopu zůstal na zadní tyči zcela osamocený Tomáš Jůzl, který výstavním volejem poslal míč neomylně do brány. Místo toho, aby Plačkov zavelel k útoku a hnal se za vyrovnáním, tak se nadále musel bránit dalším a dalším kontrům. Průnik Petra Příhody skrze obranu a z toho plynoucí samostatný nájezd řešil znovu brankař Novotný, který se s blížícím se závěrem rozhodně nenudil. Těsně před koncem si Jiřice vytvořili ještě jednu akci, jenže i při ní slavil úspěch domácí gólman. Plačkov se naopak k žádné zajímavější šanci nedostal a tak si z vypjatého souboje mezi Plačkovem a Jiřicemi odváží všechny tři body hostující celek, který stále drží kontakt s čelem tabulky.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař TJ Sokol Plačkov): Takový výsledek, hlavně v derby rozhodně mrzí, na druhou stranu se není moc čemu divit, protože ve druhém poločase nám úplně došli fyzické síly, prohrávali jsme osobní souboje a u každého míče byli pozdě, čehož museli Jiřice zákonitě využít. Osobně mě samozřejmě těší slýchat od spoluhráčů i soupeřů chválu za předvedený výkon, jenže pokud to nevede k bodovému zisku, je to stejně nakonec k ničemu. Stejně jako na podzim máme teď po třech zápasech jenom jeden bod a pokud nechceme mít záchranářské starosti, musíme urychleně začít sbírat body a navíc k tomu i místy přidat nějaký bodový zisk se silnějšími soupeři, jako se nám to v první polovině sezóny podařilo v Pacově, Žirovnici, nebo Kamenici nad Lipou. Dnes to ale na výhru, ani remízu rozhodně nebylo. Gratuluji soupeři k zasloužené výhře, o kterou by se mohl připravit pouze vlastní vinou.

SK Jiřice
Jakub Vincenc (hráč SK Jiřice): Začali jsme vinou nervozity či terénu hodně rozpačitě a po takovém výkonu jsme v poločase zaslouženě prohrávali. Do druhé půle nám trenér řekl, že to musíme urvat bojovností a tak se naštěstí i stalo.



Sestavy


TJ Sokol Plačkov
R. Zabloudil [-] - J. Dvořák [-] , P. Příhoda [-] , P. Tůma [-] (46. M. Trnka [-] ) , M. Jirků [-] , M. Novák [-] , T. Jůzl [-] , R. Čepl [-] , J. Jůzl [-] , J. Vincenc [-] , P. Hložek [-]

SK Jiřice
L. Novotný [-] - R. Štěpán [-] , J. Kašpar [-] , L. Ehrlich [-] , R. Tesař [-] (84. R. Zemek [-] ) , M. Němec [-] , K. Vaňous [-] , Z. Štěpán [-] , F. Mottl [-] , T. Dobrovič [-] (71. J. Svoboda [-] ) , F. Dobrovič [-]

Hráči zápasu: T. Jůzl , J. Vincenc - L. Novotný , R. Tesař .
Místo: Plačkov. Počet diváků: 50.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ FC Ústrašín | Vysočina | Pelhřimov

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Lukáš Novotný

Expert: Tomáš Pavlíček
Tip experta: výhra hostů

Tady dávám 1. Jiřice doma moc neprohrávají a Plačkov nemá dobrý útok. Nám dali o víkendu dva góly po našich dvou chybách…

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Vedení klubu - TJ Spartak Počátky | Vysočina | Pelhřimov

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů