Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.04.2018 16:00

18.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Devítigólovou přestřelku nakonec zvládli lépe hráči Obrataně


Branky


22

Očekávání i přání fanoušků, kteří dorazili na fotbal o víkendu v Obratani se naplnilo. K vidění bylo celkem devět gólů, pohledný fotbal, ale i napínavá přetahovaná o vedení, kterou defiitivně rozsekl gólem na 5:4 Daniel Kudrnáč. Obrataň, jak ji známe z předchozích sezón je zřejmě zase zpátky a postupnými kroky se začíná dostávat mimo ohrožení sestupem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Přetahovaná z prvního poločasu o vítězi nenapověděla

Po zimním spánku sílu nabírající Obrataň chtěla dokázat svou zlepšenou formu i proti soupeři ze Žirovnice, jehož současná situace je nyní přeci jen o poznání lepší. Papírové předpoklady ale smetl ze stolu po dvaceti minutách hry Lukáš Vlach, kterému hosté ve skórování zabránit nedokázali. Po deseti minutách ale Slavoj srovnala krok a vyustěním toho bylo vyrovnání stavu na 1:1 gólem Pavla Doležala. Když za tři minuty strhl vedení na stranu hostů Martin Pokorný, začínalo se zdát, že utkání směřuje do původně očekávané podoby. S tím se ale Obrataňští nehodlali smířit a těsně před poločasem skóre na 2:2 vyrovnal Martin Plášil. Na fanoušky tak čekala zajímavá podívaná i pro druhý poločas, protože o vítězi stále nebylo rozhodnuto, naopak bylo zřejmé, že výhru pro sebe chtějí urvat oba dva tábory a s dělbou bodů se jen tak nesmíří.

Lépe hrající Obrataň nakonec doma uhájila všechny tři body

Nástup do druhého poločasu ale zvládli přeci jen podstatně lépe domácí hráči Obrataně. Už ve 49. minutě skóroval Patrik Fišer a za dvě minuty se k němu přidal jeho spoluhráč Rostislav Flígr. Vyrovnaný zápas tak měli náhle během pár okamžiků ve svých rukách domácí, kteří jsou v situaci, kdy potřebují bodovat jako sůl a tady se schylovalo hned ke tříbodovému zisku. Za další tři minuty bylo ale znovu postaráno o zdramatizování. Na rozdíl jediného gólu snížil Ondřej Doležal. Namlsaní fanoušci chtěli vidět další branky, jenže od nich si na několik minut daly oba dva tábory pauzu. Až čtvrt hodiny před koncem vyrovnal skóre na 4:4 druhým gólem v utkání Martin Pokorný. Když po třech minutách od vyrovnávacího gólu ikasovala Žirovnice už po páté, nyní však z kopaček Daniela Kudrnáče, tak bylo zamotané utkání znovu strhnuto na stranu domácích. Ta si už tohle těsné vedení ve zbývajících minutách pohlídala a rozhodnuto tak bylo o dalším tříbodovém zisku Obrataně, která na jaře zavelela ke stíhání vyšších met, než jakými jsou boje o záchranu v soutěži.



Ohlasy k zápasu


SK Obrataň
Lukáš Novotný (redaktor soutěže): S Obrataní už se zase musí počítat. V tomto utkání jsem jí nevěřil, protože přeci jen, Žirovnice má zkušený tým a navíc i střílí velké množství gólů. To ale nyní nestačilo, protože o jeden gól navíc vsítili domácí, pro které tyhle tři body znamenají skok v tabulce z předposledního třináctého místa na jedenácté. Vinou nevydařeného podzimu ale pořád nemají vyhráno a zabrat budou muset i v dalších kolech. Pokud ale zopakují podobné výkony jako v posledních zápasech, pak je myslím že jasné, že se jich už záchrana týkat nebude.

FC Slavoj Žirovnice B
Roman Hřib (trenér FC Slavoj Žirovnice B): V Obratani to nebyl náš den. První půle nebyla špatná, obrátili jsme stav na 1:2, ale pak jsme si nechali dát hloupý gól do šatny. Do druhé půle jsme provedli nucené střídání a hra ztratila kvalitu a začalo se i nakopávat. Dali jsme dnes více branek než soupeř, jen jeden do špatné brány. Nic se neděje, spadneme na zem a odnese to Cerekev doma.



Sestavy


SK Obrataň
J. Kalina [-] - T. Lhotský [-] , P. Fišer [-] , L. Vlach [-] (39. M. Plášil [-] ) , R. Tábora [-] , D. Kudrnáč [-] , M. Vesecký [-] , P. Čekal [-] , P. Kudrnáč [-] (46. M. Kudrnáč [-] ) , L. Menšík [-] , R. Flígr [-]

FC Slavoj Žirovnice B
V. Kolář [-] - T. Severa [-] , P. Rysl [-] (46. V. Rušil [-] ) , A. Popelka [-] , D. Kuš [-] - M. Secký [-] (59. M. Rušil [-] ) , P. Doležal [-] , T. Houška [-] , J. Houška [-] (74. J. Mach [-] ) - M. Pokorný [-] , O. Doležal [-]

ŽK: 1. P. Kudrnáč , 26. P. Čekal , 39. R. Flígr - 16. P. Rysl , 71. P. Doležal , 90. J. Mach .
Hráči zápasu: D. Kudrnáč - A. Popelka .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: SVÍTIL Jaroslav - TÁBORA Rudolf (N), RUŠIL Vojtěch (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Funkcionář, Vedení klubu - TJ Spartak Počátky | Vysočina | Pelhřimov

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Lukáš Novotný

Expert: Jakub Mach
Tip experta: výhra hostů

Obrataň je doma silný soupeř, kterému se na podzim vůbec nedařilo. Na jaře se jim zatím daří o poznání lépe. Bohužel nám se v Obratani moc nedaří, ale věřím, že tento víkend to zlomíme a z Obrataně si odvezeme plný počet bodů.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Žirovnice sice vyhraje, nebude to ale tak jednoznačné vítězství, jak by se ještě v průběhu podzimu dalo očekávat. Obrataň se výsledkově zvedla, jenže drtivá síla Žirovnického útoku bude nad jejich síly.

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ FC Ústrašín | Vysočina | Pelhřimov

Tip: remíza

Tip: výhra hostů