Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.05.2018 16:30

20.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby mezi Počátkami a Žirovnicí vítěze nemělo, hattrickem se blýskl Měkuta


Branky


12

Tohle kolo je plné velkých zápasů. Šlágr mezi Horní Cerekví a Maratonem, derby Humpolecka Čejov vs. Jiřice a v neposlední řadě další významné lokální derby, ve kterém se setkávají Počátky a Žirovnice B. A že to byl zápas se vším všudy o tom svědčí už jen samotný zápis z utkání, ale i jeho průběh, kdy mohli Počátky za poločas vést o tři góly, jenže odmítly a v poločase druhém své vedení nakonec v samém závěru ztratily.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvougólové vedení si vypracovali domácí

Od začátku zápasu drželi balon hlavně hosté ze Žirovnice, kteří hráli aktivní kombinační fotbal, jenže jaksi zapomínali na bránění a z toho vypramenilo i rychlé vedení Počátek. Po pěti minutách hraniční, zřejmě offsidová situace u pomezního rozhodčího prošla a Radim Měkuta zařídil rychlé vedení domácích. Ani na druhou branku v utkání se nečekalo dlouho a znovu v ní hrál hlavní roli Radim Měkuta. Nedomluva mezi gólmanem a stoperem počáteckému střelci nabídla možnost ke skórování, a ten se v těchto příležitostech zpravidla nemýlí. Zaváhání z předchozích okamžiků napravil brankař Kolář při penaltě domácích, kterou dokázal zneškodnit. Své šance si vytvářela i Žirovnice, jenže proměňovat je se pořád nedařilo, což pro ně bývá v posledních zápasech kámen úrazu. Do kabin se odcházelo za vedení domácích, kteří si navíc dovolili i ten luxus, že neproměnili penaltu, což se jim v nadcházejících chvílích mělo vymstít, o tom však ještě nikdo nemohl vědět.

Půl hodiny Žirovnice dohrávala o deseti, přesto dvougólovou ztrátu stáhla

Nástup do druhé půle zvládla skvěle Žirovnice. Po šesti minutách snížil na rozdíl jediné branky Patrik Dreschsler, jenže domácí prakticky okamžitě přišli s odpovědí. Nepřesná rozehrávka Adama Popelky vyzvala do šance domácí, kteří kombinaci skvěle zvládli a po hattricku Radima Měkuty to bylo znovu o dva góly. Rozhodně nic nenasvědčovalo tomu, že by v derby měli hosté jakkoliv bodovat. Když navíc po hodině hry a zkratu Pavla Rysla přišla zasloužená červená karta, situace vypadala bezvýchodně. Jenže paradoxně právě vyloučení a hra v deseti lidech Žirovnické juniorce pomohla. Hru hosté oživili třemi mladými a odhodlanými hráči a začínaly se dít věci. Žirovnice si postupně načínala vytvářet šance a dostávat se více do zápasu, času však mnoho nezbývalo. V 83. minutě po přímé a jednoduché akci Tomáš Houška přihrál Martinovi Pokornému, který střelou z dálky korigoval na 3:2. Dvougólové vedení Počátkám mohl i do čtveřice navrátit Radim Měkuta, jenže jeho šanci tentokrát vychytal Vojtěch Kolář. Nakonec se však stav skutečně měnil, jenže na druhé straně. Z rohu vápna se pohlednou střelou prosadil Pavel Doležal a domácí tak o své vedení v samém závěru přišli. Poslední minuty patřily FC Slavoj, která měla ještě dvě velké šance a zápas mohla otočit, jenže Tomáš Houška i Adam Svoboda ve svých šancích selhali a bránu netrefili.



Ohlasy k zápasu



FC Slavoj Žirovnice B
Roman Hřib (trenér FC Slavoj Žirovnice B): Kdyby mi před zápasem někdo řekl, že to bude remíza, tak bych s tím nebyl spokojen, ale za reálného stavu a průběhu na hřišti spokojen jsem, v 10 ti jsme srovnali a byli nebezpečný. Hezký derby se vším všudy.



Sestavy


TJ Spartak Počátky
J. Sálus [-] - L. Matys [-] , M. Žižka [-] , R. Měkuta [-] , O. Lisý [-] , V. Šatara [-] (76. J. Vojta [-] ) , D. Švarc [-] , J. Doležal [-] , T. Pavlíček [-] , M. Pavlíček [-] , Z. Mocek [-]

FC Slavoj Žirovnice B
V. Kolář [-] - A. Popelka [-] , P. Doležal [-] , D. Kuš [-] , J. Metlička [-] (78. J. Mach [-] ) - T. Houška [-] , R. Bártů [-] (66. L. Severa [-] ) , P. Drechsler [-] (68. V. Rušil [-] ) , P. Rysl [-] - O. Doležal [-] (73. A. Svoboda [-] ) , M. Pokorný [-]

ŽK: 62. M. Pavlíček , 71. D. Švarc , 83. R. Měkuta , 87. J. Doležal - 35. V. Kolář . ČK: 62. P. Rysl .
Hráči zápasu: J. Sálus , R. Měkuta - T. Houška .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: POUL Daniel - BRÝNA David (N), RUŠIL Matěj (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ FC Ústrašín | Vysočina | Pelhřimov

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Lukáš Novotný

Expert: Jakub Havel
Tip experta: výhra hostů

V minulém kole jsme i s torzem kádru dokázali v Žirovnici vyhrát, ale výsledek mohl být daleko horší. Žirovnice nás mlela. Myslím si, že fotbalově je na tom Žirovnice lépe, a i přesto, že se jedná o derby výsledek na konci bude hovořit jednoznačně pro Žirovnici.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů