2:3
(2:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.09.2017 16:30

6.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

VIDEO: Přestali jsme pít a začali sbírat houby, říká jeden ze strůjců obratu Horažďovic


Branky


0

Velmi zajímavé utkání sehrála Košutka s Horažďovicemi. Domácí měli dvoubrankový náskok, který platil ještě po hodině hry. Pak se ale hosté vzchopili k obratu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šance na obou stranách, do černého pálili pouze domácí

Od prvních minut se hrál ofenzivní fotbal a dalo by se říci, že obě obrany pořádaly den otevřených dveří. Horažďovičtí drželi častěji míč na svých kopačkách a několikrát se dostali k ohrožení brankáře Frýdla, ten však domácí držel ve hře. Podržel je také v patnácté minutě, kdy měl šanci Forman, ale Frýdl ho fantastickým zákrokem vychytal. V další šanci už byl Frýdl překonán, když hosté výborně zahráli standardní situaci. Do vedení však nešli, neb Košutku zachránil na brankové čáře Chabr, který skvěle předpovídal a vyhlavičkoval míč z brankové čáry.

 

Domácí hrozili z brejků a z jednoho takového mohli skórovat. Psala se dvacátá minuta, kdy Liška běžel sám na bránu. Pokusil se o kličku, ale brankář Horažďovic mu ji skvěle vystihl a šance byla zapomenuta. V další šanci byl posléze Pekník, kterému chytrou patičkou přihrál Blažejovský, ale ani on nedokázal rozvlnit síť. Rybár ho vychytal.

 

Skóre se měnilo poprvé po půl hodině hry, kdy nepovedený výkop domácího brankáře Frýdla prodloužil Pekník na rozběhnutého Libora Kovaříka, který šel sám na bránu a s přehledem zakončil - 1:0!

 

Minutu před koncem prvního dějství se dočkala Košutka podruhé. Agilní Pekník dostal dlouhý balón za obranu, kde počkal na nabíhajícího Jakuba Chabra, který zvýšil na 2:0.

 

V šancích se pokračovalo, ale Horažďovice byly efektivnější a utkání otočily

 

O přestávce proběhl vítr v horažďovické kabině a na hřišti to bylo ve druhé půli znát. Hosté nastoupili s mohutným tlakem, který postupem času gradoval a v 68. minutě přinesl první ovoce. Rohový kop rozehrál Tomáš Jůda na krátko na Josefa Nauše, který se pěkně uvolnil a výstavně trefil míč pod víko - 2:1.

 

 

Před první horažďovickou brankou měly oba týmy velké šance. Domácí díky otevřené obraně hostujícího celku, Horažďovice zase díky svému tlaku. První dvě měl Forman, který nejprve netrefil bránu z pravé strany a poté se jeho zakončení opakovalo po centru z pravé strany. Domácí několikrát šli do přečíslení po rychlém protiútoku, ale ani jednou ho nedovedli do konce. Ty největší šance měli Triner, který sám před brankářem Rybárem netrefil balón, s Blažejovským, jenž orazítkoval tyč.

 

Horažďovičtí vyrovnali v 72. minutě. Domácí špatně bránili rohový kop, který skončil na malém vápně u kopaček Michaela Formana, jenž měl úkol snadný a srovnal na 2:2.

 

Domácí si mohli vzít vedení zpět o chvilku později, ale unikající Blažejovský brankáře Rybára neprostřelil. Následně Košutka branku přeci jen vstřelila, ale Pekníkovo postavení bylo za hranicí pravidel a gól tak pro ofsajd nemohl být uznán.

 

Sedm minut před koncem utkání se podařilo Horažďovicím dokonat obrat. Kovařík dlouho otálel s přihrávkou, balón mu vypíchl Nauš, rychle zatáhl míč do vápna, kde ho předložil Davidu Michelinimu, který vystřelil Horažďovicím tři body – 2:3!

 

Domácí po inkasované brance vsadili vše na jednu kartu a vytvořili si i několik šancí. Zajímavou příležitost měl Chabr, ale jeho pokus brankář zneškodnil. Vyrovnání měl na kopačce opět Chabr, který těžil ze spolupráce Primase, Blažejovského a Lišky, jenž předložil míč Chabrovi před prázdnou bránu, ale ten nepochopitelně minul. Tři body si tak z velmi pohledného utkání odvezly Horažďovice.



Ohlasy k zápasu


TJ Košutka Plzeň
Milan Primas, hráč TJ Košutka Plzeň: Nevím, jak bych to přesně řekl, aniž bych musel použít vulgarismy. Hosté byli kombinačně výborní a silní směrem dopředu, kde nás trápil především rychlík Nauš, ale do obrany měli obrovské mezery, které jsme bohužel nebyli schopni potrestat, díky naší nemohoucnosti v zakončení. Vsadil bych se, že tolik šancí a brejkových příležitostí už mít nebudeme v žádném zápase do konce sezony. Pro diváky to musel být úžasný zápas se spoustou šancí. Pro nás noční můra, ze které se musíme probudit do začátku dalšího zápasu.

FK Horažďovice
Michael Forman, hráč FK Horažďovice: V první řadě bych se rád omluvil některým členům kádru. Byl jsem kritizován, že kvůli pár vyvoleným náš tým vypadá, jako bychom byla banda alkoholiků. To ovšem nejsme a jako důkaz jsme přestali pít a začali sbírat houby. Před zápasem jsme byli na houbách jen ve třech, protože zbytek pravidelných houbařů lítal po světě od Francie až po Faerské ostrovy. Do zápasu jsme šli s hodně lepenou sestavou a asi i s novou taktikou, povolit (první poločas) - přitáhnout (druhý poločas). Příště to radši řekneme trenérovi, protože málem skončil o kus dál, na Lochotíně. O poločase padlo pár ostrých slov a po pěti minutách druhé půlky bylo jasné, že pokud tempo vydržíme, zápas otočíme. To se během čtvrt hodiny povedlo a vezeme cenné body z Košutky, kde jsme ještě nebodovali. Za první poločas si to nezasloužíme, ale fotbal se hraje 90 minut a v těch jsme prokázali větší chuť po vítězství. Nutno zmínit, že v poslední minutě domácí hráči minuli prakticky prázdnou bránu a takovou raritu jsem asi ještě u nikoho neviděl. U nikoho kromě mě a Cavaniho. Tohle jsem už taky zahodil. Asi pětkrát. Minimálně. Jdu na houby.



Sestavy


TJ Košutka Plzeň
D. Frýdl [-] - J. Chabr [-] , J. Blažejovský [-] , F. Fikar [-] , P. Macht [-] , K. Liška [-] , D. Triner [-] (76. T. Krejčí [-] ) , T. Pekník [-] , L. Kovařík [-] , J. Hemzáček [-] , M. Primas [-]

FK Horažďovice
J. Rybár [-] - T. Pikeš [-] , D. Michelini [-] (89. S. Šafránek [-] ) , J. Štěch [-] (57. L. Král [-] ) , T. Greger [-] , J. Janouškovec [-] , D. Macoun [-] , J. Nauš [-] , M. Šašek [-] (58. M. Boř [-] ) , T. Jůda [-] , M. Forman [-]

ŽK: 46. M. Primas , 79. J. Chabr , 89. L. Kovařík - 79. J. Nauš .
Počet diváků: 95. Rozhodčí: Plzák Martin - ČERMÁK Vladimír, ŠTĚPÁN Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.