FOTO: Oslavy domácím zhořkly, béčko Dobroměřic nasázelo Žíželicím pět branek


Branky


0

Úvodní zápas nového soutěžního ročníku okresního přeboru byl odehrán na hřišti v Žíželicích, kde domácí mužstvo v netradičním dopoledním čase hostilo B-tým Dobroměřic, tedy velmi silného soupeře, který v předešlé sezóně dlouho bojoval o celkové vítězství v soutěži a teprve v úplném závěru jej předstihly Černčice a v posledním kole i Chlumčany. Oba tyto týmy si nakonec vybojovaly právo účasti v krajské soutěži 1.B třídy. Svou sílu hosté nakonec prokázali i v tomto utkání, kdy svého protivníka zejména v prvním poločase výrazně přehráli.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zasloužené vedení hostů

Zápas byl zahájen již v 10:30, a to z důvodu probíhajících oslav 40. výročí založení žíželického fotbalového oddílu a zároveň také uctění památky dlouholetého předsedy klubu pana Vojtecha Kovače, který právě před rokem po dlouholetém boji podlehl zákeřné chorobě. Domácí tým tak zcela jistě toužil, aby dosáhl proti favorizovanému soupeři úspěšný výsledek. To se mu však navzdory veškeré snaze příliš nepodařilo, protože se skládáním sestavy měl trenér opět velké potíže. Na místě stopérské dvojice se tak vůbec poprvé objevili Jan Blacha a Ladislav Kestřánek a Tomáš Večeře, obvykle hrající na kraji obranné čtveřice byl nucen nastoupit v útoku.

 

Absence zkušených hráčů, kteří se z různých příčin nedostavili, se projevila a zkušený sok téměř každé zaváhání nemilosrdně trestal. Ve 13. min pronikl do pokutového území Tomáš Kočka a téměř z brankové čáry potrestal nesprávné postavení domácího gólmana Kvapila, který zřejmě očekával přihrávku na nabíhající spoluhráče, namísto toho však míč pronikl podél jeho pravé nohy a tyče do jeho sítě. Ve 22.min lovil míč podruhé, po krásné akci jej překonal Miroslav Šubert. Své zaváhání však několikrát dokázal napravit, když zabránil dalších velkým příležitostem hostujících Dobroměřic. Dvakrát mu navíc během několika desítek sekund pomohla branková konstrukce.

Domácí se zlobili na sudího

Druhý poločas došlo k prohození postů v domácí sestavě, kdy se do středu obrany postavil Tomáš Večeře a Ladislav Kestřánek se přesunul na své obvyklé místo v útoku. Tato změna šla evidentně domácím k duhu a právě Kestřánek již po pěti minutách druhé části hry po zásluze snížil na 1:2.

 

V 60. min. sice využil zaváhání nesehranosti obranných řad dobroměřický Tomáš Kočka a svým druhým gólem v utkání vrátil svému týmu opět dvoubrankový náskok. Ten mu však vydržel pouhé čtyři minuty. Po krásné kombinační akci se totiž premiérové dokázal v domácím dresu prosadit Patrik Oračko a výsledek byl dlouho na vážkách. O definitivním osudu nakonec rozhodlo odstoupení žíželického špílmachra Josefa Švejdy, který byl po opakovaných nešetrných zákrocích na svou osobu nucen pro zranění opustit hrací plochu a okleštěná sestava domácích již navzdory veškeré snaze výsledek zvrátit nedokázala.

 

Když v 73. min nebyl zákrok na brankáře Kvapila posouzen jako nedovolený a navíc bylo následně nařízeno zahrávání rohového kopu, právě po jeho rozehrání a „trmě – vrmě“ v šestnátce se nejlépe zorientoval Tomáš Sekerák a střelou o horní tyč skóroval na 2:4. Na konečných 2:5 v posledních sekundách zápasu upravil střídající Petr Maliňák z trestném kopu několik metrů za hranicí pokutového území krásnou střelou k protější tyči, nařízeném po jednom z dalších sporně posouzených zákroků.

 

AUTOR: Jaroslav Feciškanin

SESTAVY VČETNĚ STŘÍDAJÍCÍCH HRÁČŮ

ŽÍŽELICE: Kvapil Antonín - Elias Francisc, Blacha Jan, Kestřánek Ladislav, Soukal Marek - Slimáček Petr, Dormišev Lukáš, Švejda Josef (70. Makuka Michal ml.), Tatár Rostislav - Oračko Patrik, Večeře Tomáš.

 

Dobroměřice B: Peter Pavel - Daniš Lukáš, Halíř Ivan, Sekerák Tomáš, Sainer Jiří - Sainer Karel, Chlouba Aleš, Diák Daniel, Diák Daniel - Kočka Tomáš, Šubert Miroslav (80. Maliňák Petr) 

 

HRÁČI ZÁPASU:

Tomáš Kočka ( Dobroměřice B ) – dvakrát využil dokonale nesoulasu v protivníkově obraně a přesnými promyšlenými ji dokázal pokořit, nejlepší muž zápasu

---
Rostislav Tatár ( ŽÍŽELICE ) - s nepříznivým stavem se svým neustálým pohybem a bojovností pral, prokázal technickou vyspělost, velký příslib do budoucna



Ohlasy k zápasu


TJ Žiželice
Jaroslav Feciškanin, administrátor: „ Doplatili jsme na značné absence a nerozehranost. Nepamatuji, že by před zahájením sezóny tým neodehrál ani jeden přípravný zápas. Navzdory tomu hráči zaslouží zejména za aktivitu ve druhém poločase poděkování. Kladně hodnotím také oba nově příchozí hráče z Bezděkova. Po nutném sehrání se s novými spoluhráči by mohli být velmi platnými členy našeho nepříliš početného hráčského kádru. Velmi záporně naopak musím pojmenovat výše zmíněné absence. Tady si však již každý z dotyčných musí sám sobě sáhnout do svědomí... “




Sestavy


TJ Žiželice
A. Kvapil [-] - F. Elias [-] , P. Slimáček [-] , T. Večeře [-] , M. Soukal [-] - J. Blacha [-] , J. Švejda [-] , R. Tatár [-] , L. Dormišev [-] - P. Oračko [-] , L. Kestřánek [-] -

FK Dobroměřice B
P. Peter [-] - J. Sainer [-] , T. Sekerák [-] , I. Halíř [-] , L. Daniš [-] - K. Sainer [-] , M. Myšák [-] , D. Diák [-] , A. Chlouba [-] - M. Šubert [-] (80. P. Maliňák [-] ) , T. Kočka [-]

ŽK: 18. L. Daniš .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Šnídl David - HAMÁČEK Václav, FECIŠKANIN Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.