Branka Keltnera rozhodla o třech bodech pro Kouřim


Branky


1

Zápas aktuálně třetího a prvního týmu tabulky rozhodl jediný gól Jana Keltnera z prvního poločasu. Kouřimští tak nadále zůstávají jediným týmem s plným bodovým ziskem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Velimští si neobuli střelecké kopačky

Autorem reportáže je Jaroslav Češpiva, vedoucí týmu Velimi

 

Nováček okresního přeboru, velimská rezerva, vstoupil  do soutěže úspěšně. Ze dvou utkání získal 5 bodů. V sobotu ho však čekala těžká zkouška, přijel vedoucí tým tabulky TJ Kouřim. Favorit, ne favorit, naše béčko má pro strach ustláno. Ale nastaly problémy. Ještě v sobotu se řešila sestava. Problém = stopeři. K dispozici nebyl R. Čepelák, který se zranil  v Býchorech, bratři Kosinové dostali pozvánku do áčka a v týdnu bratři Vlkové zvolili polohu ležmo neb je sklátila nemoc. Ale v sobotu 3 hodiny před výkopem se vyjasnilo, trenér  J. Ptáček oznámil sestavu. Na místě stopera nastoupil Jirka Vlk a poprvé v okrese J. Svoboda na levém kraji obrany. Překvapením  bylo zařazení dorostence J. Cerala na post defenzivního záložníka.

 

 

V 17:00 dal rozhodčí Karel Vlk, z Nehvizd, pokyn k výkopu. Dodávám, s velimskými bratry Vlky má společný jen fotbal. Utkání začalo ve slušném tempu. Hosté měli hru dobře zorganizovanou, hráli rychle, důrazně, podnikali rychlé a nebezpečné protiútoky. Domácí, jako tradičně, hráli technicky, dobře kombinovali, ale naráželi na připravenou obranu Kouřimi.

 

Na první šanci se čekalo do 13. minuty. To dostal na pravé straně J. Kasal míč do běhu, zatáhl ho ze strany před pokutové území, přihrál před branku na T. Milichovského, ale ten tutovku neproměnil. V 18.min. řešili Velimští další problém, zranil se tvůrce hry Láďa Hájek, nahradil ho další zkušený A. Srp. Ve 20. min. kopal J. Nedbal rohový kop, míč posadil na hlavu právě  A. Srpa, ale ten nedokázal míč usměrnit do sítě.

 

Potom hráči Kouřimi začali být víc nebezpeční, ale domácí obrana byla pozorná. Ve 26. min. však zaváhala. Hosté zvýšili důraz, míč se dostal přes šířku branky na naší levou stranu k volnému Janu Keltnerovi a ten bombou rozvlnil síť, Kouřim se ujala vedení 0:1. Domácí přidali, měli víc ze hry, ale nákopy před branku soupeře spolehlivě odvraceli vysocí obránci. Tudy cesta nevedla. V závěru poločasu ve 37.min. měl 100% šanci hráč domácích J. Kasal, ale brankař  Kouřimi  L. Havránek míč vyrazil na roh.

J. Kasal spalovačem šancí zápasu

Do druhého poločasu domácí nastoupili s odhodláním nepříznivý stav utkání zlomit. Samozřejmě, hosté byli proti. Houževnatě bránili a čekali na nějaký brejk. To se jim povedlo v 53. min. Domácí soupeře sevřeli na jeho polovině, ale přišla chyba. Hosté šli do rychlého protiútoku, jejich útočník běžel sám na branku, brankař domácích chtěl situaci „hasit „, vyběhl před roh šestnáctky, byl tam o krok pozdě a hráče Kouřimi srazil. Rozhodčí zapískal, ale k překvapení všech udělil D. Dejmkovi pouze žlutou kartu. Hosté se právem zlobili. Ale zlobili se už před tím také domácí, kteří při jednom zákroku hostí oprávněně reklamovali penaltu. Také je pravda, že rozhodčí netrestal brutální fauly některých vysokých hráčů Kouřimi na malé útočníky Velimi aspoň kartou žluté barvy.

 

V 59.min. poslal trenér domácích do hry kanonýra J. Slavíka a v 78.min. ještě O. Dvořáka. Domácí si vytvořili ještě 2 až 3 vyložené šance. Zejména agilní J. Kasal se stal spalovačem šancí zápasu. Závěr hráli hosté takticky a vítězství uhájili.



Ohlasy k zápasu


FC Velim B
Jaroslav Češpiva, vedoucí týmu: Do roku 2013 jsem se pohyboval v krajských soutěžích a poslední tři roky ve III. třídě. Úroveň okresního přeboru neznám, takže ji začínám poznávat. První tři zápasy mi ukázaly, že to nebude procházka růžovou zahradou. Teprve po skončení podzimní sezóny budu moci hodnotit. Naše béčko narazilo na tři kvalitní soupeře. Výsledky byly těsné a hra vyrovnaná. Nejlepší dojem u mne zanechaly Býchory. Nejen hrou, ale i vystupováním a přátelským prostředím. Zamysleme se! Podívejte se na Miami v USA nebo na ostrovy v Karibském moři. Co je proti tomu penalta, faul nebo ofsajd?  Nedělejme ze soupeře nepřítele. Chovejme se k němu tak , jak chceme, aby se on choval k nám! Ještě k sobotnímu zápasu. Kouřim si vítězství zasloužila, protože nám měl být vyloučen brankař. Navíc. Když nedáme  branku, nemůžeme vyhrát.

TJ Kouřim
Miroslav Hrdlička, trenér: Utkání proti mladému celku Velimi jsme začali velkým nasazením, stejně jako domácí. Hrálo se nahoru dolů. Hned v úvodu měla Velim velkou příležitost, kterou se nám podařilo bez újmy přežít. I my jsme ale nebyli bez šancí. Ovšem branku jsme dali až po půlhodině hry. Centr na zadní tyč jsme dokázali vrátit na malé vápno, odkud se osamocený Keltner nemýlil a poslal nás do vedení. První poločas jsme hráli bojovně a koncentrovaně. Druhý poločas jsme se nikam nehnali. Zodpovědně jsme bránili a soupeř se kromě dvou šancí do ničeho nedostal. My byli dál nebezpeční svým rychlým přechodem. Po jednom z nich trefil Macháček břevno. Domácí sice stupňovali svůj tlak, ale nic z něj nevytěžili. Byl to náročný zápas, ale bodově jsme ho zvládli. Hráčům patří velké poděkování za obětavý výkon a dodržení pokynů, které jsme si před zápasem řekli.



Počet diváků: 70.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
13. 9. 2017 15:52
Komentář trenéra FC Velim B. Utkání FC Velim B – TJ Kouřim 0:1
Body byly blízko, ale neproměnili jsme několik šancí. Ve 14. minutě měl tutovku po centru Kasala Milichovský, ale sám před gólmanem ideálně nezakončil. Další šanci měl ve 38. minutě Kasal, ale jeho střelu ve vápně gólman stačil vyrazit. Po hodině hry šel opět Kasal ze strany sám na gólmana, ten ale jeho průnik zlikvidoval. V závěru jsme nedokázali využít ani dva přímé kopy z hranice vápna. Kouřim hrála dlouhé nakopávané balony a v 26. minutě se jí podařilo vstřelit rozhodující gól po rozehrané standardce. V druhé půli, kdy jsme hráli už na riziko, jsme nastřelili konstrukci brány. Dnes není moc co vytknout. Kluci jezdili nahoru dolů, bojovali, ale chybělo trochu štěstí. Asi jsme si ho vybrali minulý týden v Býchorech. Tato prohra mě mrzí.“ podotkl trenér Velimi B Jiří Ptáček.