3:1
(2:0)
75. T. Sixta
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.10.2017 14:30

10.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Velimští získali další tři body a posunuli se na čtvrtou příčku


Branky


18. L. Vlk , 41. J. Slavík , 66. J. Kovařík - 75. T. Sixta
0

V zajímavém zápase si domácí postupně vypracovali vedení o tři branky. Hostům se v závěru podařilo vstřelit alespoň čestný úspěch.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Velimský „Conte“ Jirka Ptáček ukázal svoji zkušenost a vytáhl žolíka.

Problémy jsou od toho, aby se řešily. Nováček okresního přeboru, velimská rezerva, je snad přitahuje. Tento víkend byl zvlášť problematický. Všechna tři mužstva hrála v sobotu odpoledne. To už tady bylo, ale objevil se problém, „brankaři“. Áčku se zranila jednička Svoboda, musel ho nahradit dorostenec, brankař dorostu a béčka, Dejmek.  Doživotní náhradník áčka Daněk měl jít chytat za béčko, ale nějak to nešlo. Dorost má dva brankaře začátečníky. Co s tím? Zkušený, dnes už fotbalový internacionál, trenér Jirka Ptáček vytáhl žolíka. Vždyť nejlepší hráč minulé sezóny, bek a stoper, Míša Miha Hrabal je všestranný fotbalista s gólmanskými geny. Je pravda, že má na brankaře menší „srstkovskou“ postavu, ale v letošním roce ve 33.letech má neskutečnou formu. Čtyři hodiny před výkopem ho trenér nominoval do branky. On to dokáže!  A skutečně to dokázal.

 

To nebyl jediný majstr štych našeho trenéra. Do zálohy postavil kapitána dorostu Cerala a ten nezklamal. Dále vylovil retro. Do útoku postavil dva slavné matadory z dob minulých Hájka a Slavíka, kanonýry a tvůrce hry. A co náš soupeř SK Krakovany? Náš realizační tým a především trenér znal soupeře poměrně dobře. Věděl také, že mužstvo Krakovan má zvláštní a nečekané výsledky a výkyvy. Asi šest hráčů prošlo velimským fotbalem a tak se předpokládalo, že se budou chtít tzv. vytáhnout  a ve Velimi předvést. Čekali jsme  těžkého a kvalitního soupeře.

 

 

Hlavním rozhodčím zápasu byl pan Karel Vlk z Nehvizd. Ten ve 14:30 hod. foukl do píšťalky a hru zahájil.. Asi do 10.min. se hrálo opatrně. Hosté měli hru dobře zorganizovanou a nepouštěli naše hráče do nebezpečných akcí. To samé se dá říci i o hře domácích. Po 15ti minutách domácí zvýšili tempo a v 18.min. uhodilo.

 

 

Asi 10-15 m za půlicí čárou, na vlastní polovině, hosté faulovali. Míč si postavil velimský snajpr  Lukáš Vlk a bombou,  zhruba z 35-40 m, prostřelil brankaře J. Špinku. Velim vedla 1:0. Pak se hra přelévala z jedné strany na druhou. Velim byla lepší, rychleji kombinovala a snadněji se dostávala do brankových příležitostí. Nejméně tři tutovky nevyužila. Hosté také zahrozili, ale domácí brankař Hrabal byl neprůstřelný. Ve 41.min. jásali domácí podruhé. Na levé straně L. Vlk pasem vysunul Jaroslava Slavíka a ten po 30 m sólu nedal brankaři šanci. Velim šla do vedení 2:0. Rozhodčí nastavil asi 3 minuty a pak se utíkalo před nepříjemným větrem do kabin.

Domácí si výhru pohlídali

Do druhého poločasu domácí doslova vlétli. Měli převahu, ale zahodili několik 100% šancí. Toho jsme se báli, protože ve fotbale se může stát cokoliv. V 58.min.se snad poprvé ozvali hosté, ale střela zdálky jen otřela břevno.

 

V 66.min. dala velimská rezerva důležitý rozdílový gól. Předcházel mu sporný pád Dostála, který byl atakován dvěma domácími obránci, ale rozhodčí nepískal. Následovala rychlá a nejlepší kombinace zápasu Srp – Ceral – Kovařík, právě Jakub Kovařík zvýšil na důležitých 3:0. Domácí mohli dát další tutovky, za zápas jsme jich napočítali osm, mohlo být „vymalováno“. Naši hráči se snad nechali ukolébat jednoznačně vedeným bojem a opět polevili. V 75.min. naši nesoustředili pozornost, před našim brankařem se objevil Tomáš Sixta a snížil na 3:1. Hosté vycítili šanci, začali více útočit a dostali se i do šancí. Jelínek dvakrát hlavou, Hačka hlavou, pak dvakrát mimo tyče. Naše výborná obrana však komplikace nepřipustila.

 

Domácí FC Velim B zvítězila 3:1 a poskočila na 4.místo.

 

/autor reportu Jaroslav Češpiva/



Ohlasy k zápasu


FC Velim B
Jaroslav Češpiva, vedoucí týmu: Sobotní zápas se mi moc líbil, měl fotbalové parametry. Obě mužstva hrála slušný, technický fotbal. Dobré reference jsem slyšel od diváků i funkcionářů. V podstatě se vše odehrálo bez emocí. Proč ne. Vždyť proti sobě hráli kluci, kteří před pár lety hráli spolu v jednom mužstvu. Ocenit musím především brankaře J. Špinku, P. Kozla a L. Jelínka. Jsem rád, že jsem mohl vidět Z. Vodvářku. Toho nehodnotím, bylo vidět, že není zdravotně fit. Našim musím jen a jen poděkovat. Bezvadný výkon. Kluci nám dělají radost. Jen to zakončení? Těžko vybrat tři nejlepší. Takže: 1. Slavík Jaroslav, 2. Srp Antonín, 3. Ceral Jiří. Ale velkou pochvalu a zvláštní cenu „Objev víkendu“ si zaslouží Hrabal Michal, brankař….asi to bude i objev roku nebo posledních 25ti let.

TJ SK Krakovany
Jan Špinka, brankář: Na zápas jsme se těšili. Spoustu z nás hrálo dříve za Velim a chtěli jsme bezpodmínečně vyhrát. Na hřišti to tak bohužel nevypadalo. Měli jsme vypsané prémie v podobě prasátka na rožeň a plzínky do volátka. Bohužel po zápase si můžeme dát jenom šišky s mákem a zapít to mlíkem. Velim byla ve všech směrech lepší a zaslouženě vyhrála. Náš fotbalový um odvál do dáli severák. Já jsem si zápas užil. Po roce jsem si zase zachytal, a i přes prohru jsem měl radost, že jsem mohl zase stát mezi třemi tyčemi. Teď nás čekají dva zápasy doma. Musíme vyhrát, abychom měli klidné jaro.



Sestavy


FC Velim B
M. Hrabal [-] - O. Kosina [-] , L. Vlk [-] , J. Vlk [-] , J. Jelínek [-] - A. Jehlička [-] , J. Ceral [-] , A. Srp [-] , J. Kovařík [-] - L. Hájek [-] , J. Slavík [-] (83. R. Čepelák [-] )

TJ SK Krakovany
J. Špinka [-] - M. Kutil [-] , J. Antoš [-] , M. Věříš [-] , T. Sixta [-] - L. Jelínek [-] , P. Kozel [-] , J. Olexa [-] (70. L. Neruda [-] ) , Z. Vodvářka [-] (73. V. Novotný [-] ) - R. Hačka [-] , A. Dostál [-] -

ŽK: 20. L. Jelínek , 66. A. Dostál .
Hráči zápasu: J. Ceral , A. Srp , J. Slavík - J. Špinka , M. Věříš .
Počet diváků: 50.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.