3:2
(3:2)
15. L. Vlk (vl.)
16. A. Schwarz
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.11.2017 14:00

12.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Velim uhájila tři body a poskočila na třetí místo


Branky


5. J. Slavík , 10. J. Slavík , 30. A. Jehlička - 15. L. Vlk (vl.) , 16. A. Schwarz
0

Plaňany ve Velimi hodně zlobily a domácí museli o tři body hodně bojovat. Diváci se gólů dočkali jen v první půlhodině, další branky už nepadly. Velim se nyní posunula na třetí místo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hektická první dvacetiminutovka

autorem reportáže je Jaroslav Češpiva, vedoucí týmu Velimi B

 

 

Úvodem musím poznamenat, že časy se mění. Proti Plaňanům jsem vedl, jako trenér, velimské áčko nejdříve v okresním přeboru a později v I.B třídě. Ale to už je dávno. V sobotu jsem se těšil na malé derby, ale velimského béčka  proti áčku Plaňan. Tentokrát ve funkci vedoucího mužstva.

     

 

Realizační tým FC Velim B věděl o síle plaňanského mužstva a znal i některé jejich klíčové hráče. Naše áčko hrálo dopoledne ve Vyšehořovicích a dorost v Sokolči. A tak bylo na našem kouči „Conte“ Ptáčkovi, aby vykouzlil co nejlepší sestavu. Určitě nemohl počítat s Novákem, Nedbalem a Hájkem. Do branky mohl konečně postavit Daňka. Když nebyl Hájek tak nastoupil Slavík. Na lavičce bylo dokonce šest hráčů. Pokyny byly jasné a každý z nich vyčetl to nejdůležitější: „Jdeme vyhrát“.

 

 

Rozhodčí zápasu pan Petr Poklop měl na lajnách dva zkušené asistenty. Za hosty Karla Freunda /známý rozhodčí/ a za domácí mával tradiční Petr Kubelka. Ve 14:00 zazněla píšťalka a klání začalo.

     

 

 

A začalo se od podlahy, rychle, důrazně .a s nasazením. První dvacetiminutovka byla hektická. Hlavní role se ujal Jarda Slavík,  historický „velimský šutér“. Už v 5.min. zaúřadoval  velimský blond „Roberto Carlos“ L. Vlk, který svoji zlatou levačkou vysunul kanonýra Slavíka. Jarda nezaváhal a ukázal, že stále umí. Nedal brankaři šanci a Velim se ujala vedení 1:0. Tempo neopadlo a za pět minut, v 10.min., vystřelil na brankaře Plaňan prudkou střelu, kdo jiný než L. Vlk. Brankař míč vyrazil a pan kanonýr J. Slavík obloukem zvýšil na 2:0 pro domácí.

 

 

Ale pozor. Plaňany se nehodlaly vzdát. Naopak, přidaly a zrychlily hru. V 15.min. velimáci udělali na polovině hřiště chybu, k míči se dostal na pravé straně nekrytý útočník hostí, ve strany vystřelil na nebo před branku a L. Vlk si dal nešťastně vlastní branku. Plaňany snižují na 2:1. Domácí to zmrazilo a než se vzpamatovali tak už v 16.min. nekompromisně vyrovnal hostující A. Schwarz. Stav utkání 2:2.

 

 

Tato branka velimáky nesrazila na kolena, ale posílila. Domácí začali víc kombinovat a výsledkem byla ve 30.min. vedoucí branka. Po hezké akci se dostal na pravé straně k míči rychlý A. Jehlička. Sprintem se ze strany přiblížil na dostřel branky a nekompromisně skóroval na 3:2. Pak už se nic vážného nestalo a tak se šlo za tohoto stavu do kabin.

Ubývaly síly a góly nepadaly

Druhý poločas už neměl takové grády. Domácí chtěli výsledek pojistit další brankou a hosté samozřejmě zápas otočit ve svůj prospěch. Už se nehrálo tak rychle, ale opatrně. Hlavně neudělat chybu. Také začaly hráčům ubývat síly. Myslím, že víc u Plaňan. Hosté už nebyli tak důrazní. Domácí se snažili víc udržet míč na svých kopačkách a neudělat chybu.

 

 

Trenéři začali postupně střídat, Velim čtyři a Plaňany tři hráče. V závěru se hosté snažili vyrovnat, ale domácí mají výbornou obranu a tak výsledek uhájili. Konečný stav 3:2 pro FC Velim B. Rozhodčí pan Petr Poklop řídil utkání velmi dobře. Pochvalu zaslouží i oba asistenti. Byla vidět jejich zkušenost a nestrannost. Hrálo se korektně.

 

 

 



Ohlasy k zápasu


FC Velim B
Jaroslav Češpiva, vedoucí týmu: Mužstvo Plaňan jsem neviděl hrát několik let. Měl jsem určité, kladné i záporné, informace o jejich hře, ale byl jsem překvapen jejich výkonem. Plaňany naše kluky hodně potrápily a naše vítězství bylo vydřené. Nemohu napsat zasloužené nebo, že by zápasu slušela remíza. Asi jsme byli o ten jeden gól lepší. Hosté zaspali úvod. Pak si naši kluci mysleli, že to bude jednoduché a minuta nepozornosti je probudila. O výsledek jsme se strachovali až do konce zápasu. Opět musím vyhodnotit nejlepší hráče. Za Velim nejlepší Slavík Jaroslav, další dva Čepelák Radek a Jehlička Aleš. Těžké je hodnotit hráče hostí, když je neznám. Zaujal mě kapitán Češner Marian. Ale jednoho hráče znám velmi dobře a těšil jsem se na něj. Je to ztracený syn velimské kopané Martin Beníšek. Měl jsem ho i v kádru áčka. V prvním poločase hrál dobře. Pak na něj náš trenér nasadil zkušeného a rychlého Kyncla, který ho tak trochu eliminoval. Martine. Ať se ti daří.

TJ Sokol Plaňany
Tomáš Kučera, trenér: Na zápas do Velimi jsme dorazili v oslabené sestavě (ze základní sestavy chyběli Hrstka, Břichnáč, Švehla, pouze na 1. poločas M. Freund), dva hráčí s antibiotiky.... Takže poměrně s obavami, jak zápas zvládneme. Začátek zápasu naše předpoklady naplnil. Po centrovaném míči za střed obrany jsme inkasovali poprvé a zanedlouho, když náš brankář vyboxoval míč 20 m od branky, tak z voleje vrátil nádhernou střelou Slavík zpět do naší sítě - gól podzimu. Ale naší bojovností jsme během 6 minut dokázali vyrovnat! Nejdříve si centr z pravé strany srazil domácí obránce do vlastní branky a následně po rohu dokázal prostřelit Schwarz vše, co mu stálo v cestě. Hrálo se více než vyrovnané utkání a obě mužstva měla do přestávky možnost vstřelení branky. Bohužel pro nás se povedlo domácím po chybě ve středu hřiště a rychlém brejku jít znovu do vedení. Druhý poločas již tak kvalitní nebyl. Nám pomalu docházeli fyzické síly a domácí směrem dopředu byli neškodní. A tak zápas, kterému by spíše slušela remíza, skončil stejným výsledkem jako v poločase. Musím své hráče pochválit za zodpovědný a bojovný výkon, který jsme podložili v některých pasážích i fotbalovostí.



Sestavy


FC Velim B
T. Daněk [-] - L. Vlk [-] (38. J. Ceral [-] ) , J. Jelínek [-] , R. Čepelák [-] , J. Vlk [-] - M. Kosina [-] (64. T. Milichovský [-] ) , J. Kasal [-] (46. M. Kyncl [-] ) , O. Kosina [-] , A. Srp [-] - A. Jehlička [-] , J. Slavík [-] (46. J. Zajíc [-] )

TJ Sokol Plaňany
M. Hradecký [-] - M. Češner [-] , M. Beníšek [-] , P. Málek [-] (72. M. Jambor [-] ) , J. Kozdera [-] , J. Klucska [-] (86. J. Krupka [-] ) , D. Konůpek [-] , M. Freund [-] (46. K. Hanzálek [-] ) , A. Schwarz [-] , T. Freund [-] , P. Brecík [-]

ŽK: 49. A. Srp , 82. T. Milichovský - 65. T. Freund , 70. M. Češner , 88. D. Konůpek .
Počet diváků: 90. Rozhodčí: POKLOP Petr - KUBELKA Petr (N), FREUND Karel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.