Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.11.2017 14:00

12.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kouřim hrála od dvacáté minuty v deseti


Branky


1

Kouřimští šli v úvodech obou poločasů do vedení, ale ve druhé půli se probudil nejlepší střelec soutěže David Janouch a utkání otočil. S červenou kartou musel opustit hřiště už ve dvacáté minutě hostující Svoboda.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Emotivní mač načal gólem Snížek

Zápasy mezi Jevany a Kouřimí bývají tradičně vyhecované a emotivní a jinak tomu nebylo ani letos. Solidní podzimní počasí, stovka diváků, oba nažhavené týmy a hlavní rozhodčí Vilém Löwe. To byli hlavní aktéři boje o druhou příčku tabulky.

 

Vynikající vstup do zápasu prožili hosté, když domácí obránci dali hodně prostoru pro slalom Martina Snížka, který zakončil přesnou střelou - 0:1. Domácí tým branka na chvíli zpražila, ale postupně nabírali dech. K tomu přispěl i hostující Tomáš Svoboda, který šel do souboje hodně tvrdě, fauloval a rozhodčí ocenil jeho výkon okamžitě přísnou červenou kartou. "Pokud by rozhodčí takovéto zákroky přehlížel, neměli bychom po odehraných třech kolech s kým hrát", komentoval zákrok o přestávce domácí lodivod Jan Lahoda.

 

Přesilovku domácí brzy využili, když T. Novák přešel přes tři hráče hostů, přesně vybídl Jana Popelku a bylo srovnáno 1:1. A emoce plály dále, hlavně při diskutabilních rozhodnutích hlavního arbitra. Ani jeden tým nebyl s rozhodnutím spokojen - Kouřimští vstřelili branku, ale rozhodčí odpískal ofsajd, domácí se zase zlobili po neodpískaném penaltovém faulu na Hybnera.

 

Jiná branka do poločasu nepadla a stav zůstal do druhého poločasu 1:1.

 

 

David Janouch otočil skóre zápasu

I začátek druhé půle patřil hostům. Tomáš Ružinský byl v šestnáctce Jevanských hodně důrazný a protlačil míč do brány - 1:2. Útlum domácích byl jen chvilkový a po gólu sevřeli hosty před jejich brankou. 

 

Nejlepší střelec soutěže David Janouch pak dvěma góly okolo šedesáté minuty skóre otočil ve prospěch Jevan - 3:2. Na toto už Kouřimští odpovědět nedokázali a Jevany tři body s vypětím všech sil uhájily.

 

"Na vedoucí branku Jevan jsme  už nedokázali odpovědět. Díky benevolenci sudího pak nebyl v závěru vyloučen domácí brankář, který dal facku našemu útočníkovi,“ popsal závěr utkání roztrpčený vedoucí Kouřimi Jan Břečka

 

Jevany se tak po tomto utkání dostávají na druhé místo a Kouřim jde na čtvrté.

 

 

 

 



Ohlasy k zápasu


FC Jevany
Jan Lahoda, trenér: Zápasy s týmem Kouřimi bývají vždy velice vyhrocené a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Hosté se ujali vedení již v třetí minutě. V 20. minutě poprvé vzplanuly emoce. Hostující hráč nevybíravým způsobem fauloval J. Nováka a k udivení hostů obdržel červenou kartu. V 35. minutě Popelka vyrovnal na 1:1. Další emoce zavládly, když hosté vstřelili branku a hlavní rozhodčí ji pro ofsajd neuznal. Tomuto rozhodnutí rozhodčího předcházelo opakované přehlédnutí ofsajdového postavení hostujícího týmu jejich pomezním rozhodčím. Tentokrát si to hlavní rozhodčí pohlídal. Dále v průběhu prvního poločasu odpustil hostům pokutový kop za faul na Hybnera. Druhý poločas jsme opět začali špatně. Poté jsme je zatlačili na jejich půli a v 58. a 62. minutě otočil skóre zápasu v náš prospěch střelec Janouch na 3:2. Konec zápasu už byla jen bitva, kterou náš tým s obrovským nasazením a štěstím udržel. Hráčům děkuji za velmi bojovný výkon. Dále bych chtěl poděkovat hráčům a vedení týmu Kouřimi za zdevastování kabiny hostů, to se jim opravdu povedlo.

TJ Kouřim
Jan Břečka, vedoucí mužstva: Utkání o druhé místo jsme herně i morálně zvládli. Po slalomu Snížka jsme šli do vedení. Od dvacáté minuty jsme po velmi diskutabilním vyloučení Svobody dohrávali v deseti. Domácí dokázali přesilovku využít a vyrovnali. Poslední slovo prvního poločasu však patřil nám. Ovšem po brance Snížka se k radosti domácích a úžasu všech ostatních pískal ofsajd. Druhý poločas jsme to opět všem zkomplikovali, když jsme šli po důrazné dorážce Ružinského do vedení. O to jsme ale opět přišli, když byli v našem vápně důrazní i domácí. Ti pak dali vedoucí branku, Věděli jsme dobře, co nás čeká, ale především v prvním poločase to výrazně předčilo naše očekávání. Klukům děkuji za jejich přístup k utkání a za jejich nasazení v oslabení. Fotbalová sezóna je dlouhá a každý celek v ní čeká dvacet čtyři soutěžních utkání a dvě proti Jevanům.



Sestavy


FC Jevany
M. Štefančík [-] - D. Matas [-] (48. M. Moravec [-] ) , J. Bečvařík [-] , Z. Čechák [-] , J. Chaloupka [-] (66. P. Tichý [-] ) - J. Novák [-] , M. Ravizza [-] (46. O. Tolstikov [-] ) , T. Novák [-] , M. Hybner [-] - J. Popelka [-] , D. Janouch [-] -


ŽK: 30. J. Bečvařík , 72. Z. Čechák , 76. M. Moravec - 12. J. Keltner , 18. J. Holub , 30. M. Tománek . ČK: 20. T. Svoboda .
Hráči zápasu: J. Popelka , M. Ravizza .
Počet diváků: 100.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
14. 11. 2017 21:44
Tak, jak jsem psal v tipovačce, se ukázalo. Pan rozhodčí si vydělal na novou pračku a domácí slavili, aneb ať žije fotbal v Jevanech.