Lubná na Roztoky vlétla a již první poločas prakticky rozhodl celé utkání.


Branky


0

Roztoky - Baník Lubná zahájil nový soutěžní ročník v Roztokách. Bilance posledních vzájemných zápasů na malém hřišti u Berounky hovořila jednoznačně ve prospěch domácích Roztok, ale Lubenští přijeli vítězně naladěni po povedeném přátelském utkání v Jesenici a dvou výhrách v okresním poháru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Suverénní nástup Baníku

Velká chuť hostí do hry byla znát od začátku utkání, kdy Lubná kontrolovala hru, kombinovala ve středu hřiště a nákopy za obranu se dostávala do šancí. První branka padla již ve 20‘ kdy po pravé straně unikl obránci rychlonohý Varyš a přesným centrem našel před brankou Henzélyho, který hlavou překonal brankáře Hůlu – 0:1.

 

Vědomi si kvality soupeře, hosté se nenechali ukolébat vedením a dál pokračovali v aktivní hře, napadání domácí rozehrávky a tlaku dopředu. Ve 31‘ výborně přerušil domácí rozehru Vorel, který následným pozemním centrem na Trejbala přispěl k vedení Baníku 0:2.

 

Ani to nebylo Lubenským dost a napadání a tlak na domácí bránu pokračoval ihned po rozehrávce. Z aktivní hry vytěžili hosté několik rohů a standardních situací okolo vápna. Po domluveném signálu při zahrávání rohu v 35‘ vyslal Bok milimetrový centr na hlavu Kollára, který na zadní tyči bez problémů proměnil do prázdné branky – 0:3.

 

Frustrace domácích byla po rychlých brankách znát a sami se tak připravovali o držení míče nepřesnostmi. Toho využil ve 39‘ Varyš a zarovnal poločasový účet na 0:4 pro Baník.

Roztoky dotahovaly, ale nestačilo to

Druhý poločas přistoupili hosté k utkání o poznání laxněji než v úvodních minutách zápasu. Poměrně vysoké vedení a rovněž zvýšená aktivita domácích, kteří nechtěli utkání, ani za nepříznivého stavu vzdát, vedly k chybám na straně hráčů Baníku. Ve 49‘ chybovala obrana hostí při odehrání míče, který propadl do vápna, kde následně zaváhal s výběhem brankář Bělohradský. Toho využil pohotově domácí Vejvoda a snížil tak na 1:4.

 

Následující půlhodina utkání byla v spíše v režii domácích, kteří nakopávali míče dopředu a Lubenští se převážně bránili odkopy. Druhá korekce skóre ze strany domácích přišla po rohovém kopu v 75‘ kdy přesný centr na zadní tyč proměnil Masarovič – 2:4.

 

Toto druhé snížení bylo signálem pro Baník, že ještě není konec utkání a je potřeba aktivně hrát do poslední minuty. Návrat do role aktivnějšího týmu se hostům podařil zklidněním hry a přesnější hrou dopředu. Většina akcí se odehrála na pravé straně, kde úřadoval celé utkání velice aktivní Varyš. Jeho rychlost a kvalita při hře s míčem vyústila v 80‘ v únik po pravé lajně a následnou střelou z úhlu na zadní tyč upravil skóre na 2:5.

 

Konec utkání ještě zkomplikovalo vyloučení hostujícího Volfa, který obdržel druhou žlutou kartu za vstup na hrací plochu po ošetření bez souhlasu rozhodčího. Poslední branka pak padla v 90‘ kdy se příležitosti opět chopil Varyš a povedené utkání tak završil hattrickem.

 

Spoluautor: Leoš Klik

 

 



Ohlasy k zápasu



TJ Baník Lubná
Adam Trejbal: ,,První poločas se odehrával v naší režii. Prakticky jsme nepustili domácí do žádné šance. Druhý poločas jsme polevili a mysleli si, že je zápas rozhodnutý. Domácí se chopili šance a dokázali z utkání udělat napínavý průběh. Za stavu 2:4 ale Roztoky otevřeli hru a my jsme z brejků zaznamenali dva góly, které domácí položily."



Počet diváků: 40. Rozhodčí: ŠIPOŠ Jan - HŮLA Pavel (N), TREJBAL Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.