2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.05.2018 17:00

22.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kaplice porazila rezervu Roudného a upevnila si druhou příčku


Branky


20

 

V neděli odpoledne se dvaadvacáté kolo áčkové skupiny oblastní I. B třídy dohrávalo v Kaplici, kam zavítala rezerva divizního Roudného. Kapličtí chtěli v domácím prostředí potvrdit tříbodový zisk z minulého kola, ale do cesty se jim postavil velice silný celek, posílený o divizní pendly Vávru s Růžičkou a doplněný řadou šikovných dorostenců.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Urazilův gól byl vítězný

 

Hostujícího gólmana se Spartakovcům podařilo překonat už v páté minutě, ale skóre zápasu zůstávalo bezbrankové. Po spolupráci Gondeka s Janurou se na vápně dostal k balónu Urazil, dokázal se uvolnit, povedená rána skončila na spojnici tyče a břevna. Od úvodních minut bylo patrné, že na sebe narazily dva dobře hrající týmy, které se snaží hrát fotbal. V jedenácté minutě pokoušel střelecké štěstí hostující Vávra, mířil však mimo pravou tyč. O chvíli později zahrozili po standardní situaci domácí. Marek rozehrál roh nakrátko na Divokého, následoval centr, po kterém v dobré střelecké pozici Štrbačka branku soupeře netrefil. Po čtvrthodině hry se znovu o slovo přihlásili Malšané, jmenovitě Berounský, povedená rána minula pravou tyč Štěpánkovy svatyně. Blízko ke gólu byli fotbalisté Spartaku ve 21. minutě duelu. Z levé strany centroval před branku balón Kebl, nabíhající Janura v gólové pozici míč hlavou netrefil a ten pak těsně minul pravou tyč roudenské branky. Poté se delší časový úsek hra odehrávala převážně mezi oběma šestnáctkami, i když se nedá říci, že by se hráči jednoho či druhého týmu nesnažili s bezbrankovým stavem něco udělat. Gól se nakonec podařilo ve 37. minutě vstřelit Spartakovcům. Zahrávali trestný kop ze strany, přetažený centr vrátili před branku, jeden z bránících hráčů při odkopu netrefil ideálně, míč se pak po několika odrazech dostal od obránce Roudného k zcela volnému Marku Urazilovi, který střelou po zemi prostřelil brankáře Korandu – 1:0. V závěru poločasu se dvakrát do nebezpečného zakončení dostali Roudenští. Nejprve se na vápně dostal k odraženému balónu Růžička, pálil pod břevno, Štěpánek vytěsnil jeho pokus na rohový kop. Minutu před pauzou měli hosté výhodu přímého kopu z velmi dobré střelecké parkety. K míči se postavil Vávra, branku Spartaku těsně přestřelil. V samotném závěru pak na druhé straně v dobré pozici neprostřelil Marek před sebou stojícího obránce. Do kabin i tak odcházeli o gól spokojenější Kapličtí fotbalisté.

 

 

 

Gólová pojistka od Urazila, který vstřelil svou jedenadváctou branku

 

O poločasové přestávce sáhli hosté k dvojnásobnému střídání. Úvodní čtvrthodina se odehrála v režii roudenských fotbalistů. Domácí však jejich nápor přečkali bez úhony. V 57. minutě se vpravo ve vápně uvolnil Berounský, prudkou přihrávkou po zemi hledal před brankou své spoluhráče, ale žádného adresáta nenalezl. O chvíli později se zvrátit nepříznivý vývoj snažili divizní pendlové. Nejprve se uvolnil Vávra, mířil však nepřesně nad bránu Spartaku. Po něm se o slovo přihlásil i Růžička, který pronikl do šestnáctky z levé strany, křížný pokus po zemi minul vzdálenější tyč domácí svatyně. Když hosté své šance nevyužili, Kapličtí trestali druhým gólem. V 64. minutě rozehrávkou od branky a několika přihrávkách přelstili presující hosty, Malický posunul míč Divokému, který kolmicí našel rozběhnutého Marka Urazila, ten pronikl až do vápna, se štěstím se dostal za záda vybíhajícího gólmana Korandy a následně poslal míč do odkryté brány soupeře – 2:0. Druhý inkasovaný gól vzal hostům vítr z plachet. Přesto ještě mohli závěr zápasu zdramatizovat a to v 72. minutě po akci střídajících mladíků. Na levé straně u brankové čáry se uvolnil Šestauber, před brankou našel kaplického odchovance v roudenském dresu Goretkiho, který však svým zakončením míč mezi tři tyče nenasměroval. I ve zbývajícím čase se hosté snažili vstřelit kontaktní gól, ale obětavě hrající domácí, jim již další vážnější příležitost nedovolili a to i proto, že se jim podařilo řadu střeleckých pokusů soupeře zablokovat. Spartakovci si již vítězství vzít nenechali a díky tříbodovému zisku proti kvalitnímu soupeři se v tabulce dostali na druhé místo.

Autor: Libor Granec



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Kaplice
Libor Granec (vedoucí): V neděli odpoledne se dohrávalo dvaadvacáté kolo B třídy sk. A u nás v Kaplici, dorazila rezerva Roudného. Kapličtí chtěli v domácím prostředí potvrdit tříbodový zisk z minulého kola, ale do cesty se jim postavil velice silný celek, posílený o divizní hráče Vávru s Růžičkou a doplněný řadou šikovných dorostenců. Zápas jsme zvládli a tři body potvrdili, čímž jsme se dostali na druhé místo v tabulce.




Sestavy


TJ Spartak Kaplice
O. Štěpánek [-] - V. Kuchař [-] , F. Marek [-] , M. Urazil [-] (89. V. Aibl [-] ) , P. Janura [-] , R. Daniel [-] (86. J. Vaniš [-] ) , J. Divoký [-] , T. Kebl [-] , J. Gondek [-] , M. Malický [-] , J. Štrbačka [-]

TJ Malše Roudné B
L. Koranda [-] - F. Matoušek [-] (46. L. Wohlgemuth [-] ) , D. Růžička [-] (85. R. Svoboda [-] ) , L. Vávra [-] (69. A. Goretki [-] ) , P. Kössl [-] , P. Berounský [-] (80. M. Vodák [-] ) , F. Budín [-] (46. D. Šestauber [-] ) , D. Zíka [-] , A. Trejbal [-] , M. Lerch [-] , J. Vogl [-]

ŽK: 60. M. Urazil , 88. J. Štrbačka - 36. A. Trejbal , 66. P. Kössl .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: PANSKÝ Michal - ONDŘEJ Adam, KUČERA Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip experta: remíza

Jediná plichta v mém výčtu. Ať Roudné přijede s kýmkoliv, tu remízu si proti rozjetému Spartaku ubojuje.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích