4:2
(2:0)
50. J. Divoký (p.)
62. M. Urazil
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.05.2018 15:00

23.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Olešnice porazila Kaplici a slaví třetí výhru v řadě


Branky


19. R. Horelica , 34. R. Horelica , 58. M. Hanzal , 78. M. Hanzal - 50. J. Divoký (p.) , 62. M. Urazil
22

 

Ve třiadvacátém kole se Kapličtí představili v Olešnici, kde se museli obejít bez některých zraněných hráčů, a tak věkový průměr základní jedenáctky klesl pod 23 let.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dva góly domácího Horelici

 

Více vzruchu přinesla už čtvrtá minuta střetnutí, když do vápna domácích pronikl Kebl, byl nešetrně nakopnout a to přesto, že bránícímu hráči nadskakoval, faul byl i poměrně dost slyšet, ale pokutový kop proti domácím se nepískal. Olešničtí měli první gólovou příležitost v minutě osmé a to díky špatné rozehře hostů. Domácí se dostali do brejku, Hanzal předložil míč Horelicovi, toho Kuchař vychytal a dorážející Hanzal poslal balón nad bránu Spartaku. Po čtvrthodině hry se ke dvěma střeleckým pokusům dostali hosté, ale Krauskopf zasahovat nemusel. Nejprve po Čutkově přihrávce pálil nepřesně Divoký a následně z další akce po průniku Daniela střílel rovněž nad branku z otočky Urazil. Skóre se změnilo v minutě devatenácté a radost z toho měli domácí příznivci. Kapličtí chybovali na vlastní polovině, Brousek přesným centrem našel nabíhajícího Radima Horelicu, který střelou po zemi překonal brankáře Kuchaře – 1:0. Ve 25. minutě mohli domácí své vedení zdvojnásobit po standardní situaci. Sám před gólmanem se ocitl Bahenský, Kuchař jej vychytal a dorážku poslal olešnický kapitán vysoko nad bránu. Nejblíže ke gólu v prvním poločase byli Kapličtí ve 33. minutě. Po Urazilově zpětné přihrávce zakončoval ve vápně z první Marek, brankáře Krauskopfa zachránila levá tyč. A opět platilo to nechvalně známé, nedáš - dostaneš. Prakticky z protiútoku se z gólu radovali domácí. Na levé straně dostal dostatek prostoru Radim Horelica, dostal se do vápna a střelou po zemi k pravé tyči zvýšil na 2:0. Ještě v prvním poločase musel hřiště nuceně opustit zraněný hostující Kebl, a to po zákroku ze čtvrté minuty. Dvougólový náskok si pak Olešničtí přenesli do druhé půle. Hostům se první poločas příliš nepovedl, a to jak výsledkově tak i herně.

 

Pokutový kop a žluté karty na konci utkání

 

Nástup do dějství druhého patřil hostům, kteří byli za nepříznivého stavu o poznání aktivnější než jejich hostitel. Po pěti minutách hry se dočkali i kontaktní branky. Ve vápně fauloval Lenk Januru a pískala se penalta. K jejímu provedení se postavil v té době již druhý nejstarší hráč Spartaku na hřišti, čerstvě jednadvacetiletý Jiří Divoký a Krauskopfovi nedal šanci – 2:1. Hosté byli při chuti a měli další střelecké pokusy. Po rohovém kopu Divokého hlavičkoval nad branku Štrbačka. Nedlouho poté závar v domácí šestnáctce, nakonec zakončoval z hranice velkého vápna Dan Pál, střela po zemi minula pravou tyč. Domácí hrozili především díky standardním situacím. Po jedné z nich v 57. minutě a centru ze strany nastal před brankou Spartaku velký závar, ale Kuchař s vypětím všech sil míč za brankovou čáru nepropustil a nakonec byl pískán útočný faul. Hned v následující minutě už ovšem měli znovu dvoubrankový náskok. Z pravé strany poslal Kačírek centr na zadní tyč a Michal Hanzal zblízka hlavou rozjásal domácí – 3:1. Po hodině hry hlavičkoval po rohovém kopu Horelica mimo bránu. V 62. minutě se Spartakovci opět snížili. Trestný kop ze strany zahrával Janura a Marek Urazil poslal míč šťastně o tyč za Krauskopfova záda – 3:2. V polovině druhé půle roh pro domácí a po centru Horelici šance Bahenského, která gólem neskončila. Z protiútoku viselo vyrovnání ve vzduchu. Střídající Aibl na pravé straně posunul míč Janurovi, po přetaženém centru hlavičkoval Urazil, překonaného Krauskopfa zastoupil na brankové čáře obránce Lechner, k míči se dostal ve vápně Vaniš, který měl gól na kopačce, ale branku domácích těsně minul. Hosté prahli po vyrovnání. V 72. minutě se k přímému kopu postavil Vaniš, Krauskopf jeho pokus nadvakrát zkrotil. O chvíli později po centru Divokého zakončoval z první Urazil, bránu Olešnice netrefil. A přišel trest. Kapličtí nedokázali míč před vlastní šestnáctkou odvrátit, domácí se snadno dostali k balónu, následovala přihrávka na volného Michala Hanzala, jenž sám před gólmanem nezaváhal – 4:2. Kapličtí se pak ještě snažili závěr zápasu zdramatizovat, ale do vážnější příležitosti se již nedostali. Zbývající minuty byly rozkouskované, domácí hráči sbírali žluté karty a cennou výhru dokázali uhájit. Hostům v tomto duelu s nepříjemným soupeřem chyběli větší zkušenosti. Mladý tým se tak vracel s prázdnou.

 

Autor: Libor Granec

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Olešnice
Ondřej Husa (hráč): Zápas se hrál v celkem slušném vedru, ale to je pro oba týmy stejné. Samozřejmě, že pro nás, tělnatější tým, to bylo těžší, než pro mladší kluky z Kaplice. Celkově jsme náročný zápas zvládli fyzicky i takticky a troufnu si říct, že zaslouženě vyhráli. Kaplice přijela s mladšími kluky, kteří hodně běhali a odehráli dobrý zápas, i když mi přišli celkem nervózní. Jinak si myslím, že rozhodně mají na to, uhájit druhou příčku v soutěži. Chyběl jim můj bývalý spoluhráč, kapitán Pepa Gondek, kterého tímto zdravím. Rád pochválím celý mančaft, protože jsme makali a odehráli to opravdu týmově. Přesto vyzdvihnu výkon dvougólových střelců Radima Horelici a Michala Hanzala, pak výkon svého parťáka z obrany - Máry Buřiče. Za hosty nestárnoucího Petra Sunyho Januru, který naběhal snad nejvíce km a Divokého, který hrál ve středu hřiště spolehlivě.

TJ Spartak Kaplice
Libor Granec (vedoucí): Chtěli jsme navázat na minulý zápas a přivézt tři body. Museli jsme se obejít bez některých zraněných hráčů i kapitána Gondeka. Věkový průměr naší základní sestavy klesl pod 23 let. Nakonec nám proti domácím chyběly větší zkušenosti a tak se náš mladý tým vracel s prázdnou.



Sestavy


TJ Sokol Olešnice
M. Krauskopf [-] - M. Buřič [-] , M. Lechner [-] , L. Lenk [-] - M. Hanzal [-] (85. P. Fiala [-] ) , B. Bahenský [-] , O. Husa [-] , T. Kačírek [-] (70. L. Burda [-] ) , R. Horelica [-] - R. Brousek [-] (85. J. Lust [-] ) , M. Koktavý [-] (80. S. Drtina [-] ) -

TJ Spartak Kaplice
V. Kuchař [-] - D. Pál [-] , V. Čutka [-] , F. Marek [-] , M. Urazil [-] , P. Janura [-] , R. Daniel [-] , J. Divoký [-] , T. Kebl [-] (40. J. Vaniš [-] ) , M. Malický [-] (60. V. Aibl [-] ) , J. Štrbačka [-]

ŽK: 64. M. Buřič , 70. M. Lechner , 76. B. Bahenský , 77. M. Hanzal , 81. L. Lenk , 88. T. Kačírek , 90. O. Husa - 87. J. Divoký , 90. M. Urazil .
Hráči zápasu: R. Horelica , M. Buřič , M. Hanzal - J. Divoký , P. Janura .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Picka Pavel - ERNST Martin, SKVAŠÍK Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Ondřej Husa

Expert: Petr Cába
Tip experta: výhra hostů

Tady to bude zajímavý zapas. Kaplice je sice rozjetá, ale Olešnice hraje doma a tam je nebezpečná..dám 2

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů