Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.04.2018 17:00

19.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. B, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

8.0

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

8.0

Zázemí

--

Sousedovice doma letos podruhé padly, body si odvezla Čkyně


Branky


46. M. Glazunov , 59. M. Glazunov - 10. R. Vojta , 35. J. Děd , 80. M. Kuneš
28

Krásné fotbalové počasí a souboj o přední příčky tabulky I.B třídy skupiny B, celkem slušná návštěva v Sousedovicích se mohla těšit na zajímavé utkání. Ten, kdo přišel, určitě nelitoval, k vidění byl fotbal na velmi dobré úrovni, pět branek a nebýt dvou zranění domácího Glazunova a hostujícího Pinkeho, dalo by se říct, že to bylo vydařené sobotní sportovní odpoledne. Hosté, ač přijeli v okleštěné sestavě, si byli vědomi, že na hřišti Sousedovické Westry umí, což se také potvrdilo.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Čkyně v prvním poločase překvapila

Domácí vstupovali do zápasu v roli favorita a jako strážci druhého místa v tabulce. Do utkání však vlétli lépe hosté, po vzájemném oťukávání a pár neúspěšných výpadech na obou stranách urval po lajně Kuta, předal míč Královi, který našel centrem Vojtu, ten sice stál ve vápně zády k brance, ale přehodil si míč na levačku, zbavil se obránce a nasadil brankáři domácích Šilhanovi housle - 0:1.

 

O tři minuty později mohla přijít další ledová sprcha pro domácí, Král zahrával standardku a Chalupův pokus hlavou prolétl těsně vedle tyče. Ve 20. minutě poprvé vážněji zahrozili domácí, po ztrátě hostí ve středu hřiště se ke střele dostal Benedikt, pálil však také mimo tři tyče. Těsně před odehranou půl hodinou zápasu opět hrozila Čkyně, Kuneš chytře uvolnil do vápna Vojtu, který byl sám před brankářem domácích ve výhodné pozici, trestuhodně však minul! Ve 34. minutě postupoval z vlastní poloviny dopředu Král, byl při chuti ale 25 metrů od branky byl sražen k zemi, kopal se volný přímý kop, k míči se postavil sám faulovaný s kapitánem Dědem, druhý jmenovaný poslal levačkou krásnou střelu k tyči, brankář domácích mohl jen kontrolovat, jak se míč třepe v síti - 0:2.

 

Domácí se snažili hrát přes nebezpečného Milana Glazunova, v jedné situaci po chybě Pinkeho se dostával do dobré šance, ale brankář hostí Kainc vše uhasil. Před odchodem do kabin spálili hosté další tutovku, Kuneš opět krásně uvolnil svého spoluhráče, tentokrát dorostence Miklase, mohl se optat Šilhana kam to chce trefit, ale vybral si na malém vápně nejhorší možnou variantu a střelu opřel jen do něj. Do kabin se šlo za stavu 0:2, kdyby byl náskok hostí čtyřgólový, neřekl by nikdo ani slovo. 

Sousedovický Milan Glazunov vyrovnal, ale Michal Kuneš poslal tři body do Čkyně

Jak praví klasik, konkrétně Josef Csaplár, 2:0 je nejhorší poločasový výsledek, pro hosty se toto pořekadlo plnilo od prvních minut druhého dějství, ve 46. minutě se dostal za obranu Milan Glazunov, postupoval na branku a v podobných situacích se nemýlí - 1:2. Domácích bylo od této chvíle plné hřiště a v 59. minutě přišel pro hosty další trest, prakticky totožná situace jako při kontaktní brance a Milan Glazunov vyrovnává - 2:2.

 

O pět minut později mohla jít opět Čkyně do vedení, Miklas sklepl na vápno míč Královi a jeho pumelice proletěla opět jen těsně vedle tyče, hosty mohlo hodně moc mrzet zahozených šancí! V 74. minutě došlo k ošklivé situaci ve středu hřiště, když se v hlavičkovém souboji střeli Milan Glazunov s Imrichem Pinkem, oba odvezla rychlá záchranná služba s tržnými ranami a podezřením na otřes mozku, vše však dopadlo relativně dobře, oba vyvázli bez otřesu a byli propuštěni z nemocnice, domácímu hráči byly rány zalepeny, na hostujícího Pinkeho bylo však potřeba pár stehů. Po pětiminutovém ošetření se znovu rozběhla hra.

 

V 80.minutě unikl po křídle Král, hledal ve vápně střídajícího Michala Turka, od něj se dostal míč k osamocenému výborně hrajícímu Kunešovi, který nádherně z vápna přeloboval Šilhana a na straně hostí propukla euforie - 2:3. Domácí byli z toho evidentně zaskočeni, ale nic nevzdávali a tlačili se dopředu. Z jejich pokusů v závěrečné nakopávané ale nic nebylo, a tak všechny tři body odváželi hosté domů.

 

Když utkání shrneme, tak to byl kvalitní a koukatelný zápas, kdy v první půli byla jasně lepší Čkyně, ve druhé půli přebrali iniciativu domácí ale vzhledem k množství neproměněných šancí na straně hostí to byla asi zasloužená "dvojka".  Čkyně se vrací po ztrátě Lhenic na třetí místo a druhou Westru už má na dostřel dvou bodů. 

 

Autor: Patrik Krull



Ohlasy k zápasu


FC Znakon Sousedovice
Přemysl Šroub, trenér: Na našem hřišti jsme přivítali těžkého soupeře a to, že to nebude jednoduchý zápas se potvrdilo. Totálně jsme prochrápali první poločas. Hráči se po place ploužili a neplnili taktické pokyny. Upozorňoval jsem před zápasem na tři klíčové hráče. Kuneše, Děda a Krále a oni udělají celý zápas. Prohraný poločas 0:2 byl pro nás ještě milosrdný. Po bouřce v kabině vyšly na hřiště úplně jiné Sousedovice. Začali jsme vysoko napadat a dvěma góly Milana Glazunova jsme vyrovnali. Bylo nás plné hřiště a věřil jsem, že to dokážeme překlonit na naši stranu. Bohužel přišla nezaviněná srážka M. Glazunova a Pinkeho a oba odvezla sanitka do nemocnice na šití hlav. Od té doby jsme se už nedostali do tempa a naopak v 80.minutě nestárnoucí Michal Kuneš zápas pěknou střelou z vápna rozhodl pro Čkyni. My si musíme uvědomit, že se zápas hraje od první minuty a ne druhý poločas. Oběma zraněným přeju brzké uzdravení a rychlý návrat na zelený pažit.

SK Čkyně
Josef Kuneš, trenér: Toto utkání bylo specifické v tom, že šlo o přední příčky této soutěže. Naše mužstvo začalo hrát už od začátku svoji hru a vytvořili si územní převahu. Povedl se nám začátek, už v 9. minutě jsme vedli gólem Vojty a v 35. minutě se nádherně trefil z přímáku Děd. Další šance jsme neproměnili. Museli jsme si dávat pozor na standardní situace a nebezpečného Glazunova. Druhou půli jsme začali špatně, hned po rozehrání jsme zaspali a soupeř snížil. Hra se vyrovnala a my jsme v 60. minutě inkasovali podruhé. Oba góly nám dal Milan Glazunov, který dostal prostor a dokonale ho využil. Potom přišlo nepříjemné zranění po střetu hlavou našeho i domácího hráče a hra spěla k remíze. V 80. minutě to však odmítl brácha, který se trefil ukázkovým volejem přímo do šibenice a bylo po zápase. Utkání mělo náboj, tempo a z naší strany to mělo byt už rozhodnuto v první půli, ale nakonec jsme to zvládli. Musím pochválit všechny hráče, ale vyzdvihnout musím ty nejzkušenější a to bráchu, Honzu Děda a Pepu Krále. Mrzí mě zranění hráčů, ale jsou v pořádku, a to je to hlavní. Máme velkou absenci hráčů a proto jsme s předvedenou hrou a výsledkem spokojeni, snad zvládneme další zápas, kdy hostíme soupeře z Cehnic.



Počet diváků: 50. Rozhodčí: KOLLMANN Jaroslav - CIGÁŇ Roman, HODÁNEK Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
19. 6. 2018 11:25
-
Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice
Hodnocení úrovně zápasu: 8
Rozhodčí - KOLLMANN Jaroslav: 9
Hrací plocha: 8
Výkon domácích - FC Znakon Sousedovice: 7
Výkon hostů - SK Čkyně: 9
Hodnocení hráčů - hosté: Štefan Friedl - 6, Roman Vojta - 8, Marek Kuta - 7, Martin Chalupa - 8, Josef Vondrášek - 8, Miroslav Miklas - 7, Jan Děd - 9, Michal Kuneš - 9, Michal Turek - 7, Josef Král - 9, Imrich Pinke - 8, Lukáš Toman - 7, Josef Kainc - 8,
Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Hraničář Borová Lada | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tomáš Štveráček

Expert: Tomáš Tůma
Tip experta: výhra domácích

V zápase druhého se čtvrtým v tabulce zůstanou body doma.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích