Foto: V Záblatí se v neděli dopoledne servírovalo vynikající fotbalové menu


Branky


10

V Záblatí se bylo na co dívat, ale na branky se čekalo až do druhého poločasu...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bez branek

Domácí vládnou tabulce, ale musí se mít na pozoru před pronásledovateli. Celek ze Čkyně přijel s mladým kádrem a ukázal, že fotbalově je na tom velmi dobře. Od úvodních minut se hrálo takticky odzadu. První čtvrthodinka jako by patřila hostům, ale v koncovce vše končilo před vápnem a Vášu v domácí brance moc neohrozili. Po této části začali hrát i domácí, ale i oni byli s koncovkou na štíru a tak jedinou situaci, která byla složitá řešil hostující gólman Sluka v 17. minutě a potom dlouho nic. Ve 20. minutě musel domácí Váša řešit těžkou situaci před Turkem a vyhrál ji. Byl to zajímavý poločas, kde taktika a obrana byla na prvním místě. Oba trenéři nabádali i k tlaku dopředu, ale nešlo to. Domácí byli víc na míči, měli i šance, ale neproměnili ani loženky. Poločas byl bez branek a tak se hrálo prakticky od začátku.

Druhý poločas začali lépe domácí, ale Kneifl nedal. Stejně tak dopadl v 50. minutě hostující Stejskal. Po hodině hry domácí udeřili, Nerad nahrává a Vorlíček trefil domácím vedení. To byla pro hosty sprcha, a když udělali chybu v rozehrávce v 63. minutě a domácí šli do rychlého protiútoku, Kolda našel Janošťáka, který zkušeně posunul domácí do dvoubrankového náskoku. To mělo být rozhodující pro další vývoj utkání, ale nebylo. Hosté se vrátili do zápasu v 64. minutě Miklasem, který si zajel za obranu a přes dva obránce domácích trefil přesně. Tyto čtyři minuty byly divoké a fotbalově plodné. 

 

   Zápas spěl k vrcholu. Byla to parádní půlhodinka, kdy oba týmy ukázaly super hru. Boj, brejky, střely, přímé kopy to vše bylo k vidění. Od 80. minuty domácí zmačkli hosty a bylo otázkou času, kdy padne gól. V jasné šanci byl domácí Nerad, který přehodil gólmana Sluku a s ním i branku. Domácí se chytali za hlavu. V závěru ještě dva brejky hostí, ale i oni nedali. Záblatští nakonec body vydřeli a pojistil je v 87. minutě Sarauer střelou do levého spodního růžku. Bylo to vydřené vítězství.

 

   Výborný fotbal s bodovým ziskem pro domácí je spravedlivý výsledek. Hostům je ke cti, že s favoritem odehráli vynikající utkání. Byli Záblatským dlouho vyrovnaným soupeřem a prověřili lídra po všech stránkách.

 

AUTOR: LADISLAV BERAN



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Záblatí
Jan Lachkovič, trenér: Herně jsme byli lepší, ale propadali v koncovce. Zejména v prvním poločase jsme hodně ztratili, ale taky hodně nedali. Kdybychom v této části hry dali branky, bylo by to jiné. V druhém poločase se již projevila naše zkušenost a po zásluze vyhráli, i když jsme se hodně nadřeli.

SK Čkyně B
Jan Gebauer, vedoucí týmu: Byl to výborný fotbal, kdy domácí byli víc na míči. My bojovali a hráli se snahou od zadu do brejků. Docela to vycházelo, ale obrana Záblatí je silná. Já klukům za dnešní výkon musím poděkovat a zápas nám ukázal, že máme na čem stavět i pro áčko.



Sestavy


TJ Sokol Záblatí
M. Váša [-] - F. Kolda [-] , M. Grametbauer [-] , V. Sova [-] , M. Janošťák [-] , J. Růžička [-] , Z. Kneifl [-] , A. Černý [-] , M. Nerad [-] , J. Lukeš [-] , P. Hrabák [-]

SK Čkyně B
J. Sluka [-] - J. Fiedler [-] , J. Kuneš [-] , M. Turek [-] , M. Miklas [-] , Š. Friedl [-] , J. Král [-] , V. Zeman [-] , V. Krull [-] , J. Stejskal [-] , M. Klíma [-]

ŽK: 88. J. Lukeš - 25. V. Zeman , 57. L. Toman , 80. M. Miklas , 88. M. Klíma .
Počet diváků: 45. Rozhodčí: HARVALÍK Miroslav - TOMEK Martin (N), STEJSKAL Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 10
Rozhodčí - HARVALÍK Miroslav: 9
Občerstvení - nápoje: 5
Hrací plocha: 7
Zázemí: 10
Výkon domácích - TJ Sokol Záblatí: 10
Výkon hostů - SK Čkyně B: 8
Hráč utkání - domácí: Jiří Růžička
Hráč utkání - hosté: Jiří Stejskal

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Hraničář Borová Lada | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích