T. Mazač 22.
D. Poul 85. (p.)
2:5
(1:4)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.04.2018 16:00

18.kolo, Vysočina | Krajský přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V derby zvítězil Humpolec


Branky


22. T. Mazač , 85. D. Poul (p.) - 6. J. Pikl , 28. R. Dalík , 38. M. Pecha , 41. R. Dalík , 75. J. Pikl
21

Ve šlágru kola padlo sedm branek, ale o vítězi bylo jasno již po první půli, kdy Humpolec vedl 1:4. Zápas nakonec skončil výhrou 2:5

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Humpolec šel již v 6. minutě do vedení

Dlouho očekávaný zápas mezi Pelhřimovem a Humpolcem, který měl mj. i charitativní podtext, když se vybralo 30.000,– Kč a spousty hraček pro pro pacienty Dětského oddělení Nemocnice Pelhřimov, se domácím vůbec nevyvedl, když opět doplatili na nedůraznou obrannou hru, individuální chyby a jarní "evergreen" – obranné standardní situace. V domácích řadách chyběl zraněný Poul. Hostům chyběl distancovaný kapitán Kříž.
První poločas domácí začali dobře a ve 4. minutě mohl otevřít skóre po centru z levé strany Vlk, kterému však v zakončení chyběl potřebný klid, skákající míč poslal nad branku. V 6. minutě šli do vedení hosté, když centr z přímého volného kopu od pravé postranní čáry podběhl brankář Dvořák. Domácí hráči na lacinou branku ze standardní situace zareagovali kladně, zvýšili usilí, a v 9. minutě si dobrou střeleckou pozici vypracoval Rážek, jehož střela skončila rohem. Po jeho rozehrání se dostal do velké šance Šimák, ale neprostřelil hradbu těl před sebou. Ve 14. minutě po dalším faulu na pravé straně obrany kopal z rohu vápna přímý volný kop hostující Pikl, a trefil zvrchu spojnici tyče a břevna. V 22. minutě se domácí dočkali vyrovnání, když roh Homolky uklidil hlavou do sítě Mazač. Z nerozhodného stavu se ovšem domácí hráči neradovali dlouho. Špatnou komunikaci a nedůraznou hru domácí obranné řady potrestalo v 28. minutě duo Pikl-Dalík jednoduchou kombinací a následným přehozením brankáře Dvořáka druhým jmenovaným. V 33. minutě se domácí přiblížili vyrovnání, ovšem průnik Rážka do pokutového území z levé strany a následnou přihrávku napříč malým vápnem na nabíhajícího Jeřábka lapil bránkář hostí. V 39. minutě šel soupeř do dvoubrankového vedení, když po dalším z faulů na pravé straně hřiště centroval z volného kopu nebezpečně hostující Pikl, jehož centr vybíhající brankář Dvořák neudržel v náručí, a do prázdné branky dorážel z bezprostřední blízkosti Pecha. Zmar domácích dokonal o 2 minuty později znovu Dalík, který ve skluzu dorazil přízemní centr Tomoviče zpravé strany po krásné kolmici za obrany od Honzy Skryji. A mohlo být pro domácí ještě hůře. To když v 45. minutě vykopával z prázdné branky zakončení Jiřího Pikla obránce Honza Homolka.

Dalík a Pikl znova skŕovali

V druhém poločase hosté polevili, domácí naopak přidali, zvýšenou aktivitu ovšem nedokázali přetavit v branky, a konsolidaci výsledku. V 52. minutě se dostal po krátké narážečce s Vejsadou do zakončení z pravé strany pokutového území Jakub Vlk, ale hostující brankář byl pozorný a střelu vyrazil. V 69. minutě se dostal do vyložené brankové příležitosti po krásné kolmici Poula Mazáč, ovšem tváří tvář brankáři selhal, když do něj míč doslova nastřelil. V 74. minutě nedosáhl na centr Homolky z levé strany brankář hostí. Pouze jej konečky prstů prodloužil, Mazanec však míč hlavou uklidit do brány nedokázal a přestřelil. V 75. minutě naopak udeřili znovu hosté, když svůj druhý gól v zápase vstřelil z 25 metrů prudkou střelou k tyči nikým neatakovaný Pikl. V 80. minutě se po vybojovaném míči dostal na levém rohu vápna k míči Honza Homolka, přihrál pod sebe volnému Jeřábkovi, který se zpětnou kličkou uvolnil přes hostujícího obránce, a když už se chystal vystřelit, zezadu mu do kopu vložil nohu dobíhající Tomovič. Sudí Porupka ovšem k překvapení domácích penaltu nepískl. Tu naopak pískl k údivu všech hráčů na hřišti i diváků v hledišti v 83. minutě po pádu Mazance, když se navíc incident odehrál mimo pokutové území. 
Derby plné branek se muselo hlavně hostujícím fanouškům líbit.



Ohlasy k zápasu



AFC Humpolec
Radim Dalík a Daniel Šerý: Vyhrát derby je jedna z nekrásnějších chvil, které může fotbalista zažít. Jsem rád, že jsme tento těžký zápas zvládli. Vyhráli jsme vysokým rozdílem, ale nebylo to nic jednoduchého. Pelhřimov má mladý kádr, který potřebuje čas. V budoucnu budou určitě patřit na špičku soutěže. Jsem rád, že poté co domácí srovnali, jsme nevypadli z role a hráli stále naši hru. Dorazila slušná návštěva a doufám, že jsme hlavně fanoušky z Humpolce potěšili. Věřím, že nás tento výsledek nakopne do dalších zápasů. Od srdce říkám, zápas byl dobrej.



Sestavy


FK Maraton Pelhřimov
M. Dvořák [-] - A. Vejsada [-] (73. J. Bumbálek [-] ) , J. Chadim [-] , M. Šimák [-] , J. Homolka [-] - T. Mazač [-] , D. Poul [-] , J. Vlk [-] (64. A. Fikar [-] ) - D. Rážek [-] , T. Mazanec [-] (85. D. Zajíček [-] ) , T. Jeřábek [-]

AFC Humpolec
M. Páša [-] - M. Podoba [-] , J. Skryja [-] (74. J. Benáček [-] ) , O. Tomovič [-] , J. Pikl [-] (82. T. Vrátný [-] ) , D. Maršík [-] , R. Dalík [-] , D. Šerý [-] , R. Nermut [-] , M. Pecha [-] (62. T. Kopic [-] ) , D. Alt [-]

ŽK: 18. A. Vejsada , 30. D. Rážek , 80. T. Mazanec .
Počet diváků: 490. Rozhodčí: PORUPKA František - TERBER Ondřej, ROSICKÝ Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Trenér, Fanoušek, Hráč, Zpravodaj, Fotograf - TJ Sokol Křoví | Vysočina | Žďár nad Sázavou

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Fotograf, Zdravotník - Sokol Bohdalov | Vysočina | Žďár nad Sázavou

Tip: výhra hostů

Petr Herbrych

Expert: Jan Tekal
Tip experta: remíza

Říká se, že derby nemá favorita, proto by mohlo dojít k dělbě bodů.

Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Rozsochy | Vysočina | Žďár nad Sázavou

Tip: výhra hostů

Hráč, Administrátor klubu, Trenér - TJ Moravec | Vysočina | Žďár nad Sázavou

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

V derby věřím hostům ale budou to mít určitě velmi těžké.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Trenér, Administrátor klubu - FC Chotěboř | Vysočina | Havlíčkův Brod

Tip: výhra hostů

V derby favorit nevítězí, zde však ano...

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů