0:3
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.04.2018 17:00

18.kolo, Jihočeský | České Budějovice | III. třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Týn "B" doma nestačil na Lipí, hosté rozjeli po přestávce brankový kolotoč


Branky


75. J. Říha , 84. P. Moravec , 90. P. Kaše
24

K dalšímu utkání cestovali fotbalisté Lipíčka do Týna, kde je čekala místní záloha. Již před samotným utkáním musel trenér Jurka řešit nepříjemné starosti se složením sestavy, které mu přidělaly nejednu vrásku na čele. Nakonec se jim podařilo poskládat základní jedenáctku plus dva lidi na lavičku a mohlo se jít na věc.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas branku nepřinesl

Od úvodního hvizdu to byli domácí hráči, kteří byli častěji na balónu a vytvořili si optickou převahu. Lipíčku nějakou dobu trvalo, než se dokázalo srovnat s rozměry místního hřiště a tak se soustředili především na defenzivu. Přesto dokázali týnskou obranu zaměstnat několika nebezpečnými náznaky brejků, které však nedokázali dotáhnout do zdárného konce. Domácí to často zkoušeli dlouhými přihrávkami na rychlonohého Al Aitu, jenž se ocitl v několika slibných šancích, vše ale dokázal vyřešit Macháček s pomocí bránících hráčů. Hodně vzruchu a emocí přinesla poslední minuta první pětačtyřicetiminutovky. Kruťko se ocitl za obranou domácích a prostřelil Valtra, jeho radost ale zhatil pomezní „nádražák“ Klička, jenž odmával naprosto nesmyslný ofsajd. S tím nesouhlasili asi domácí diváci, kteří měli situaci přímo před očima a uznali, že se o ofsajd v žádném případě nejednalo. Kapitán Lipíčka tak stejně jako v minulém utkání s Lokotou musel gólovou oslavu odložit na jindy.

Tři branky padly ve druhém poločase

Jako u Verdunu si museli připadat hráči Lipíčka v čele s Macháčkem na začátku druhého poločasu. Týnští je zamkli na vlastní polovině, vytvořili si místy až drtivý tlak, ze kterého však vytěžili pouze dvakrát nastřelené břevno branky. Zbylé šance zlikvidoval skvělý Macháček, který přiváděl domácí hráče doslova k šílenství. Naproti tomu Lipí nebyla uznána další (dle jejich skromného názoru) regulérní branka Klečky, kterému opět vystavil stopku praporek domácího pomezního Kličky. Rozhodnutí nakonec přinesla 75. minuta. Lipíčko podniklo rychlý protiútok, Petr Kaše vyzval ke sprinterskému souboji s Miřátským Jiřího Říhu, jenž si s domácím obráncem poradil, balón si ještě zasekl na levačku a následně krásně přeloboval Valtra – 0:1. Záložník Lipíčka potvrdil výtečnou jarní formu, kdy se trefil již ve čtvrtém utkání v řadě. Celkem na jaře skóroval pětkrát a je suverénně nejlepším střelcem hostujícího mužstva. O deset minut později přišel dlouhý nákop za obranu Týna, kde stál v postavení mimo hru Klečka. Domácí přestali hrát, čehož využil Pavel Moravec, jenž balón doběhl z druhé vlny a přesným dloubáčkem prostřelil Valtra podruhé – 0:2. Marné byly domácím protesty, že se Klečka zapojil do hry. Branka byla uznána a Lipíčko mohlo slavit, o třech bodech bylo prakticky rozhodnuto. Domácí vrhli v poslední pětiminutovce všechno do útoku, hráčům Lipíčka, kteří postupně odpadávali únavou, svalovými zraněními a křečemi, se však povedl ještě jeden úspěšný protiútok do otevřené obrany domácích. Moravec našel krásnou šajtlí osamoceného Petra Kaše, jenž před Valtrem zachoval chladnou hlavu, stahovačkou „ho poslal na párek“ a následně uklidil balón do prázdné branky – 0:3. Vzápětí rozhodčí Škuthan utkání ukončil a radost hráčů Lipíčka mohla propuknout naplno.

ZDROJ: https://www.tjsokollipi.cz



Ohlasy k zápasu


FK Olympie Týn nad Vltavou B
Jaroslav Brom (hráč): Po prohře v derby v Chrášťanech jsme se potřebovali znovu chytit a úvod zápasu podle toho vypadal. Byli jsme lepší, největší šanci měl Al Aita, jeho dravý únik ale skvěle vyčapal gólman Lipí. Hosté na konci půle vstřelili asi regulérní gól, náš pomezní ale viděl ofsajd. Ve druhé půli jsme začali náporem, Lipíčko se pořádně zapotilo, vytěžili jsme ale jen 2 břevna, zbytek vyřešil výborně chytající brankář. V závěru jsme si nepohlídali rychlé kontry Lipí a protože soupeř má v sestavě šikovné fotbalisty, byli jsme potrestáni a třikrát jsme inkasovali. Výsledek je pro nás krutý, myslím, že bylo i na výhru.

TJ Sokol Lipí
www.tjsokollipi.cz: Lipíčko tak ve druhém venkovním utkání za sebou dokázalo bodovat naplno, navíc opět s čistým kontem a vrátilo se do boje o druhé místo. Vítězství z Týna budeme chtít potvrdit v dalším těžkém utkání proti Dívčicím. To je na programu tuto neděli 29. dubna od 15 hodin na Lipí Štádium.



Sestavy


FK Olympie Týn nad Vltavou B
M. Valtr [-] - L. Sekyra [-] , J. Klička [-] , J. Maruška [-] , F. Miřátský [-] , D. Maruška [-] - L. Ponec [-] , D. Brom [-] , J. Brom [-] - M. Al-Aita [-] , P. Zavadil [-] -

TJ Sokol Lipí
J. Macháček [-] - O. Kaše [-] , P. Klečka [-] , M. Svoboda [-] , P. Kaše [-] , J. Zoch [-] , T. Jinek [-] , J. Holinka [-] , J. Říha [-] , Z. Jinek [-] , L. Kruťko [-]

ŽK: 86. J. Klička .
Hráči zápasu: J. Macháček , J. Říha .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Škuthan Jaroslav - KLIČKA Martin (N), STRÁDA Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Asistent trenéra, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Chrášťany | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Lipíčko už musí :-)

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: remíza

To bude zajímavý zápas, buď to skončí o gól na jedné nebo na druhé straně. A nebo plichta, která se nám zamlouvá do tabulky.