0:1
(0:0)
84. J. Brom
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.05.2018 16:00

23.kolo, Jihočeský | České Budějovice | III. třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Týn brankou v závěru utkání strhl vítězství na svou stranu


Branky


84. J. Brom
22

Sobotní utkání III. třídy bylo oproti ostatním duelům velmi chudé na branky. Diváci na hřišti v Kolodějích se dočkali pouze jediné trefy a k nevoli většině návštěvníku do sítě domácích. Šest minut před koncem vyrovnaného duelu rozhodl o exportu tří bodů do Týna záložník Brom. Týnští si připsali do tabulky tři body a potvrdili si třetí místo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločasové skóre ukazovalo remízu

První jarní derby begu FK Olympie těžce nevyšlo, v Chrášťanech týnští schytali čtyřgólový debakl. Na druhou stranu tato chrášťanská facka tým trenérů Kličky a Lagrona de facto nastartovala k úspěšné sérii. Doma s Lipím ještě Olympie smolně padla, poté ale přidala čtyři výhry v řadě a v Kolodějích bojovala o pátý zářez v této úspěšné sérii. Ve vyrovnané bezgólové bitvě přišel rozhodující moment v 84. minutě, kdy bratrské duo Bromů vyšachovalo domácí obranu a Jaroslav zajistil Olympii další tři body. Náročný oříšek řešili v posledním týdnu týnští trenéři. Zranění vyřadila ze hry oba hlavní brankáře Kubíka i Valtra a zpět do zbraně musel být povolán velezkušený Švejda. Ten v sobotu nastoupil v bráně A-týmu a do branky béčka se tak musel postavit hlavní specializací stoper Filip Miřátský. „Filip nám občas o tréninku chytá, jako brankář zvládl už řadu zápasů za týnskou mládež a byl tak pro mě na post gólmana pro derby jasná volba,“ vysvětloval trenér Martin Klička. Miřátský svou roli proti Kolodějím, kde také krátce působil, zvládl s naprostou suverenitou. Sebevědomě sbíral míče a dobrými zákroky zejména v prvním poločase svůj tým podržel. Koloděje rozhodně nepůsobily dojmem týmu, který je s vysokou pravděpodobností odsouzen k sestupu, a Olympii zle zatápěly. V prvním poločase měli dobré šance Jan Kubíček a Tomáš Kubíček, Filip Miřátský ale týnskou branku nepropustně zamkl. Na druhé straně před Švehlou měl dvě nadějné pozice Jaroslav Brom, v první však balon dobře netrefil a po Kličkově pěkném centru trefil z voleje jen Švehlovu náruč. Bezbrankové poločasové skóre odpovídalo dění na hřišti, kde se odehrával spíše boj než kvalitní kombinační fotbal.

Branka Broma na konci poločasu znamenala tři body pro Týn

Ve druhém dějství precizně pracovala týnská defenziva, dirigovaná zkušenou dvojicí Klička, Jan Maruška a o poznání rušněji bylo před kolodějskou brankou. Týnští vyráželi do rychlých brejků, Stejskal ale po Aitově vysunutí těsně minul a proti střele Tiena Nguyena se vytáhl brankář Švehla. Největší šance utkání přišla v 70. minutě, kdy odkop propadl k nabíhajícímu Lukáši Poncovi, jenž však v samostatném úniku při pokusu o obstřel Švehly přestřelil branku. Olympii nakonec neproměněná šance mrzet nemusela. V 84. minutě si při klasickém „já na bráchu“ třikrát vyměnili balon bratři Bromové, Daniel chytrým lobem poslal Jaroslava za obranu a ten si s přehledem poradil se Švehlou – 1:0 pro týnské bego. Olympie už vedení udržela, Koloděje v náročném parném počasí sílu na zvrat nenašly. Pátá výhra v řadě pro týnskou rezervu znamená potvrzení bronzové příčky v tabulce. 

Autor: Jaroslav Brom



Ohlasy k zápasu



FK Olympie Týn nad Vltavou B
Jaroslav Brom (hráč): Říká se, že prohra v derby může pokazit i jinak podařenou sezónu, což jsme si na jaře prožili v Chrášťanech. V Kolodějích jsme k zápasu přistoupili zodpovědně, ale neměli jsme to vůbec jednoduché. Trávník byl na místní poměry sice v solidním stavu, ale přesto se moc fotbalově hrát nedalo, diváky jsme předvedenou hrou na večerní finále Ligy mistrů asi nenavnadili. Domácí měli více šancí v první půli, kdy nás podržel náš nový gólman Filip Miřátský. My jsme měli více příležitostí ve druhém poločase. Rozhodnout mohl Luca Poni, škoda, že minul a zůstalo to zase na mně (smích). S bráchou o sobě dobře víme a tahle akce byla nejsvětlejším momentem jinak ne moc pěkného utkání. Koloděje by si možná bod zasloužily, ale my jsme rozjetí, a když se výsledkově daří, tak vyhráváš zápasy i tímto „železným“ způsobem jako Spartička v nejlepších letech.



Sestavy


SK Koloděje nad Lužnicí
F. Švehla [-] - J. Dumbrovský [-] , K. Kohout [-] - J. Kubíček [-] , J. Deák [-] , A. Baťha [-] , F. Puchýř [-] , S. Melnykovskyi [-] , T. Kubíček [-] - R. Brázda [-] , J. Kubíček [-]

FK Olympie Týn nad Vltavou B
F. Miřátský [-] - J. Klička [-] , J. Mach [-] , J. Vomáčka [-] , J. Maruška [-] - D. Brom [-] , L. Ponec [-] , J. Brom [-] , D. Maruška [-] - M. Al-Aita [-] , M. Stejskal [-] -

ŽK: 87. A. Baťha - 80. J. Brom .
Hráči zápasu: F. Miřátský .
Počet diváků: 110. Rozhodčí: KRČÍN Zdeněk - FEJFAR Jiří (N), KLIČKA Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Asistent trenéra, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Chrášťany | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra hostů

Toto derby ovládnou hosté, i když to nebudou mít na místním hřišti jednoduché.