Rapotice zdolaly Rantířov


Branky


23. P. Matoušek , 65. M. Laš - 15. S. Lojda
0

V půli bylo v Rapoticích nerozhodně, ale díky trefě Milana Laše slaví domácí veledůležité tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po půli nerozhodně

Domácí se museli v souboji proti třetímu Rantířovu vypořádat s absencí nejlepšího střelce Michala Sobotky, kterého nahradil staronový hráč Rapotic Petr Matoušek. Kvůli zranění vypadl na poslední chvíli také Martina Laš a chyběl rovněž Petr Opálka. Někteří hráči navíc nastoupili s menšími zdravotními problémy. Naopak první start za Rapotice v mistrovském utkání si připsala nová zimní akvizice z Velké Bíteše Radek Valsa. 

 

Domácí se od začátku zápasu snažili být aktivní, kombinovat, zatímco hosté spoléhali na zabezpečenou obranu, rychlé brejky a dlouhé nákopy brankáře. V úvodní čtvrthodině se veškeré dění odehrávalo spíše ve středu hřiště. Do první vážnější šance se však dostali hosté a hned z toho byla vedoucí branka. Rantířov si pomohl dlouhým nákopem a po zaváhání rapotické obrany se k míči dostal Lojda, poradil si s bránícím Janem Matouškem, který se jej ještě snažil na poslední chvíli zastavit a střelou po zemi nedal vyběhnuvšímu brankáři Lašovi šanci - 0:1. Rapotice mohly odpovědět na vedoucí branku hostů vzápětí. Michal Němec zabojoval o míč u pravé lajny, obešel bránícího Pavlíčka a ideální přihrávkou našel zcela volného Radku Valsa, který z výhodné pozice Krupicovu branku vysoko přestřelil. Další výraznou příležitost měl o několik minut později Petr Matoušek. Zdeněk Mucha jej po spolupráci s Radkem Valsou našel přesným ostrým centrem, ale Petr Matoušek svou šanci nevyužil. Reparát složil Petr Matoušek o dvě minuty později, kdy jej po akci středem hřiště přesnou přihrávkou našel Radek Valsa a Petr se již tváří v tvář Krupicovi nemýlil a dokázal srovnat - 1:1. Poté výraznějších šancí ubylo a k vidění bylo více nepřesností na obou stranách. 

Milan Laš rozhodl

Vstup do druhé půle se domácím příliš nevydařil a dlouho se nemohli dostat do tempa. Naopak Rantířov dělal domácím svou jednoduchou hrou problémy, ale selhával v zakončení. Kýžené branky se Rapotice dočkaly paradoxně v jejich nejhorší pasáži v utkání, kdy kapitán mužstva Milan Laš příkladně zabojoval a dotlačil míč po rohovém kopu za brankovou čáru - 2:1. V závěru zápasu hrál Rantířov vabank. Několikrát domácí podržel skvělými zákroky Tomáš Laš. V závěru utkání se přiostřilo, což zraněním odnesl Petr Matoušek, který táhl jeden z rychlých brejků a hostující obránce jej nevybíravě poslal k zemi. 

 

Rapotice o příštím víkendu pojedou do Nedvědice. Rantířov o první jarní body zabojuje doma se Štěpánovem.

 



Ohlasy k zápasu


FC Rapotice
Aleš Kolařík (vedoucí): Očekávali jsme nesmírně složitý zápas, což se potvrdilo. Hosté spoléhali na jednoduchou hru založenou na kombinaci dlouhých balonů a rychlých brejků, čímž nám způsobili hodně problémů a hlavně díky naší chybě při bránění se dostali do vedení. Přesto jsme si v první půli vypracovali několik slibných možností a zaslouženě vyrovnali. Po naší vedoucí brance ve druhé půli jsme přežili několik velkých šancí a nejednou nás podržel brankář. Vítězství je pro nás nesmírně důležité a doufáme, že nám pomůže do dalších zápasů.




Počet diváků: 100. Rozhodčí: MAAR Michal - FRYČ Vlastimil, KREJČA Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.