2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.04.2018 16:00

20.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Souboj prvních dvou celků tabulky vyzněl pro domácí


Branky


6

 Přímý souboj a čelo tabulky byl k vidění v Lučině kam přijel podzimní půlmistr, tým z Věřňovic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločasová plichta

 Věřňovičtí se museli obejít bez několika hráčů. Kvůli problému se zády chyběl Koschny, pro nejmladšího Kubiše skončila sezóna a čeká ho plastika křížového vazu v koleni. Rzodek s Čopíkem si zase plnili pracovní povinnosti. Kantora trápí zranění už delší dobu a náhradní gólman Novotný se zotavuje po vykloubeném rameni. Žyla navíc zůstal na lavičce se zraněním, aby měl jít vůbec někdo do hry a do dresu se oblékl i sám trenér Martin Kubiš. Se sestavou tedy problémů moc nebylo, 11 zdravých hráčů, stačilo to jen uspořádat. Hřiště bylo opravdu ve skvělé kondici, možná by mu slušelo ještě mírné pokropení před zápasem, divácká kulisa byla také skvělá, za dvě stovky diváků by se nemusely stydět ani některé týmy v divizi. A na hřišti dva týmy, které vedou tabulku a které mají bojovat na jaře o postup. 

Věřňovičtí začali dobře, aktivně. Dobrým napadáním a pozornou defenzivou znepříjemňovali život domácím hráčům a v 10. minutě byli odměněni. Po skvělém pasu za obranu od Kubiše se prodral do zakončení Čerešňa a otevřel skóre – 0:1. Domácí celek se poté chopil iniciativy a vycházela mu jeho hra, dlouhé balóny nakopávané na vysoké útočníky, kteří buď dobře sklepávali míče pod sebe nebo prodlužovali dál. Věřňovičtí se bohužel až příliš přizpůsobili domácím a jejich tradiční, kombinační, pěkná hra se vytratila. Oba týmy se nedostávali do nějakých stoprocentních šancí, čekalo se na chybu. Hosté to zkoušeli z dálky, střely však poztrácely jak razanci, tak přesnost. Nepomohly ani standartní situace, kterých také nebylo zrovna málo. Domácí naopak hrozili po nebezpečných centrech ze stran. Nejprve se výborně vyšpanoval Vykydal, který sebral z hlavy jednoho z domácích hráčů jasný gól a poté Swaczyna dobře vykolejil Mikulce, který by zakončoval do odkryté brány. A tak do hry musel zakročit i sudí Hrňa. Nejprve domácí hráčům odpustil minimálně dvě žluté karty, když si bohužel nechal v šatně důležité rozhodcovské náčiní a ve 28. minutě zcela nesmyslně obrátil autové vhazování ve prospěch domácích, García vletěl do otevřené obrany a srovnal – 1:1. Nebezpečně pálil ještě v závěru Górniok, ale domácí Balko jeho pumelici vyrazil.

 

Rozhodlo posledních deset minut

 Druhý poločas se snažil hostující celek držet míč, ale v úmorném horku to moc dopředu nešlo a tak si pomáhal spíše nakopávanými míči. Lučina však pozorně bránila. Oba celky dobře věděli o co jde. Utkání začalo připomínat zákopovou válku a spíše se bojovalo mezi šestnáctkami. V úzkých pomáhala domácím arogantní trojice rozhodčích. Obětním beránkem se stal Górniok, kterého zastavovali domácí hráči nevybíravým způsobem. Nejvíce zahrozili hosté po přímém kopu Kubiše, ale Balko konečky prstů vyškrábl na roh. Deset minut před koncem přišlo rozzuzlení zápasu. Těsně za půlkou přebral míč Radek Tomíček a svoje sólo zakončil bodlem přesně do sítě – 2:1. Věřňovičtí se snažili s výsledkem ještě něco udělat, bojovali, ale Lučina zalezla na svou půlku a hosté se k žádné vážnější šanci nedostali. Navíc v závěru ještě Hrňa ušetřil Garcíu, kterému po kriminálním zákroku udělil jen žlutou kartu a situaci jistil i v poslední minutě, když neodpískal jasný faul na trenéra Kubiše před hranicí pokutového území.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Dolní Lutyně - Věřňovice
Jakub Kubiš: To, že to bude těžké utkání se dalo čekat, ale rozhodně z něj šlo vytěžit víc. Lučina byla k poražení, ale není se na co vymlouvat, hřiště bylo v perfektním stavu, takže naše kombinační hra šla rozhodně hrát a to, že se hraje venku prostě muselo být cítit. Ale o ničem ještě není rozhodnuto, Lučina si sice vypracovala pětibodový náskok, ale máme zápas k dobru a opět ji můžeme dostat pod tlak. Do konce sezóny zbývá 8, respektive 9 zápasů. Věřňovické teď však čeká těžkých 12 dní, během kterých nás čekají hned čtyři zápasy. Už ve středu zajíždíme k odvetě finále Poháru OFS Karviná na druhý břeh přehrady Těrlicka, V neděli nás čeká domácí utkání proti Řepišti. Hned v úterý na prvního máje obecní derby a další neděli se hraje v Raškovicích, které podle mého soudu hrají nejlepší fotbal a nečeká nás rozhodně nic lehkého.



Sestavy


Finstal Lučina
J. Balko [-] - L. Myšinský [-] , J. Myšinský [-] , M. Kohut [-] , J. Mokryš [-] , L. Kohut [-] (86. J. Geleta [-] ) , M. García [-] , M. Mikulec [-] (90. A. Kielar [-] ) , R. Tomiček [-] , J. Karkoška [-] , J. Bártek [-]

TJ Sokol Dolní Lutyně - Věřňovice
K. Vykydal [-] - J. Kubiš [-] , M. Weiss [-] (62. P. Žyla [-] ) , F. Danel [-] , J. Čerešňa [-] , J. Wojtas [-] , L. Górniok [-] , F. Hruška [-] , J. Vlček [-] (89. M. Kubiš [-] ) , J. Swaczyna [-] , P. Pavlík [-]

ŽK: 87. M. García , 90. J. Karkoška - 49. J. Wojtas , 52. J. Vlček , 79. L. Górniok .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: HRŇA Petr - HYKL Dominik, DUDA Radim.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích