2:3p.
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.03.2018 10:15

18.kolo, Divize A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

VIDEO: Aritma málem poprvé v historii porazila Slavii, Vary si ale z Prahy odvezly dva body


Branky


0

Karlovy Vary v Praze ve šlágru kola dvakrát vedly, jenže Aritma zejména po přestávce podala velice dobrý výkon, za který byla odměněna vyrovnávacím gólem, a za stavu 2:2 se šlo do penalt, ve kterých byli šťastnější svěřenci Karla Tichoty a vyhráli podeváté v řadě. Aritma za 4 roky Slavii neporazila ani jednou, dneska ovšem byla k vítězství v zápase hodně blízko.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Martin Psohlavec dokonale navázal na představení z minulého týdne, během něhož proti Přešticím nastřílel pět gólů, když se v Praze prosadil po čtvrthodině hry a Karlovy Vary poslal do vedení. Hostům ovšem radost dlouho nevydržela a za deset minut bylo vyrovnáno. Adam Kraus vyrovnal skóre utkání v polovině prvního poločasu na 1:1, jenže netrvalo to dlouho a vedoucí celek Fortuna Divize A si vzal vedení zpět, když se po půlhodině hry trefil Jan Staněk, a hosté odcházeli do kabin během přestávky s těsným vedením 2:1.

 

Aritma vstoupila do druhého poločasu odhodlaně a Slavii dělala velké problémy aktivním napadáním a dohráváním osobních soubojů. Domácí spoléhali na rychlé protiútoky a krátce po přestávce se jim málem podařilo vyrovnat po dlouhém autovém vhazování. Slavia nedokázala na přední tyči odvrátit autové vhazování z levé strany hřiště a uprostřed šestnáctky z otočky vypálil Ondřej Rybka, jenže jeho střela pravačkou zamířila vysoko nad bránu. Za tři minuty už ale bylo vyrovnáno a na domácí straně vypukla obrovská radost.

 

Marin Glasnovič dokonale využil nepozornosti slávistické obrany, když si skvěle počíhal za obrannou linií na centr z pravé strany hřiště a poté hlavou přehodit vybíhajícího brankáře Jiřího Cháru, který na jaře poprvé neudržel čisté konto a inkasoval dva góly. Slavia si během druhého poločasu vytvořila pouze dvě šance, z nichž první přišla po špatném skluzu jednoho z domácích hráčů. Skluz byl sice čistý, jenže míč po něm mířil směrem na bránu Aritmy a založil rychlý protiútok hostujícího týmu Karlových Varů.

 

Marian Geňo zatáhl míč do šestnáctky a po pěkné zasekávačce na její levé straně napřáhl z úhlu k přízemní střele, která mířila k přední tyči, Jan Stareček ji ale dokázal vykopnout na rohový kop, zatímco na opačné straně pálil na hranice šestnáctky Lukáš Hrabák. V pokutovém území Slavie vznikly další zmatky a na hranici šestnáctky se pohotově opřel do míče domácí kapitán Lukáš Hrabák, jeho střela ale zamířila pouze do rukavic Jiřího Cháry, který míč podržel a hostující hráči Slavie si mohli pořádně oddechnout.

 

Aritma spoléhala na rychlé protiútoky a na jejich konci byl většinou střídající Martin Petrák, který přišel na hřiště o přestávce, jenže ani jeden ze dvou nebo tří nadějných útoků nedokázal vyřešit dobře a přečíslení dva na jednoho zhatil nepřesnou finální přihrávkou. V závěru utkání už nikdo nechtěl za vyrovnaného stavu udělat chybu, přesto si ještě oba týmy vytvořili jednu šanci. Milan Novotný střelou z levé strany šestnáctky těsně minul vzdálenější pravou tyč, zatímco hlavičku Martina Petráka z ostrého úhlu lapil Jiří Chára.

 

O osudu utkání v Praze tak musely rozhodnout pokutové kopy. V první sérii oba týmy proměnily, ve druhé ale domácí Marin Glasnovič bránu přestřelil, zatímco Daniela Krličku skvěle vychytal domácí brankář Jan Stareček. Rozhodující moment přišel na začátku třetí série, když Jiří Chára skvěle zlikvidoval penaltu Jakuba Troníčka a v poslední poté proměnil rozhodující pokutový kop Martin Psohlavec, který opět potvrdil fantastickou formu a podepsal se pod výhru Karlových Varů.

 



Ohlasy k zápasu


SK Aritma Praha
Tomáš Kubr (trenér): „ Po utkání jsme zklamaní z výsledku, protože jsme byli lepší a s trochou štěstí jsme mohli vyhrát. Zejména po přestávce jsme si vytvořili několik šancí, jenže zbrklost v koncovce nám znemožnila akce lépe zakončit a několikrát zůstaly pouze u náznaků. Dnes nás vychytal paradoxně brankář Karlových Varů Jiří Chára, kterého jsme u nás nechali trénovat. Vary jsou hodně silné a ve svých řadách mají skvělé hráče, jakým je například Marian Geňo, přesto jsme je především po přestávce nepustili do hry a ve středu hřiště je přehrávali. Dobrý výkon předvedli ve středu záložní řady Pavel Plechatý a Lukáš Hrabák.“

FC Slavia Karlovy Vary
Marian Geňo (kapitán): „ Věděli jsme, že nás nečeká vůbec lehký zápas, a to se potvrdilo. Nebyl to ani moc hezký zápas na koukání. Umělka na Aritmě je hodně úzká, vinou toho se hrál hodně bojovný zápas. Všechny branky vlastně padly po standardních situacích. Je trochu škoda, že jsme domácím neodskočili na dva góly v prvním poločase, nakonec je ale remíza spravedlivá. A když jsme vyhráli na penalty, tak dva body bereme všemi deseti.“



Sestavy


SK Aritma Praha
J. Stareček [-] - J. Beneš [-] (46. D. Baran [-] ) , F. Turbák [-] (46. M. Petrák [-] ) , A. Kraus [-] , J. Troníček [-] , J. Junek [-] (74. M. Macek [-] ) , O. Rybka [-] , T. Modr [-] , P. Plechatý [-] , M. Glasnovič [-] , L. Hrabák [-]

FC Slavia Karlovy Vary
J. Chára [-] - M. Geňo [-] , M. Novotný [-] , J. Staněk [-] , L. Mestl [-] , M. Psohlavec [-] , P. Maňák [-] , R. Vokáč [-] (78. M. Királyi [-] ) , D. Krlička [-] , M. Pěkný [-] , J. Samek [-]

ŽK: 60. J. Troníček , 65. T. Modr - 23. M. Geňo .
Hráči zápasu: L. Hrabák , P. Plechatý - M. Psohlavec , J. Chára .
Počet diváků: 68. Rozhodčí: Svoboda Ing. Radek - NOVOTNÝ Zbyněk, CICHRA Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.