J. Kocourek 21.
F. Hakl 27.
S. Mařík 68. (p.)
3:4
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.04.2018 17:00

23.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Souboj sestupem ohrožených týmů se odehrál v Benátkách. Domácí dvakrát vedly, ale nakonec Převýšovu přenechaly všechny tři body


Branky


21. J. Kocourek , 27. F. Hakl , 68. S. Mařík (p.) - 36. P. Novák , 49. D. Živný , 71. P. Novák , 80. T. Bastin (p.)
21

Už v prvním poločase se Benátky ujaly dvougólového vedení, ale po návratu z kabin dokázal Převýšov dorovnat stav. Vedení si sice Benátky dokázaly vybojovat zpět, ale kýžené tři body do tabulky si nepřipsaly, jelikož se Převýšov opět dokázal prosadit a k vyrovnávací trefě přidal zásluhou proměněné penalty Bastina vítěznou tečku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Převýšov vstřelil kontaktní gól

Úvod důležitého utkání pro oba týmy se odehrával ve vyrovnaném duchu. Hosté sice měli o trochu více míč na svých kopačkách, nicméně první střelecký pokus zaznamenali domácí fotbalisté. Šimečkova střela z vápna však směřovala vysoko nad bránu. O minutu později, tedy ve 21. minutě, už ovšem udeřilo. Mařík nastartoval na pravé straně Jakuba Kocourka, jehož křížná střela se od pravé tyče odrazila za brankovou čáru – 1:0. Pěkný fotbalový moment si Benátečtí připravili na 27. minutu, kdy se před pokutovým územím chopil míče František Hakl a naprosto neomylně trefil levou šibenici – 2:0.

 

Lehce zaskočení hosté vyprodukovali několik střeleckých pokusů, které ale benátecká obrana až ke Strakovi nepustila. Ve 36. minutě ale balon v pokutovém území propadl k Pavlu Novákovi, který si věděl rady – 2:1. Na druhé straně zakončoval Munzar skákavou střelou mimo. Ochozy zašuměly také po centru Maříka, na který těsně nedosáhl Hošťálek. Pět minut před poločasovou přestávkou vysunul Doležal ideálně Nováka, který byl sám před Strakou, nastřelil ovšem jeho levou nohu, od které se míč odrazil nad břevno. Do kabin tak odcházeli spokojenější domácí, kteří v branky přetavili obě střely, které v prvním poločase směřovaly mezi tyče.

Obrat a důležité body pro Převýšov

Vstup do druhé půle patřil hostům, kteří hned po čtyřech minutách srovnali stav. Doležal na pravé straně vystřelil mezi nohama bránícího Sudka, Straka jeho pokus vyrazil pouze k Davidu Živnému, který v pádu balón doklepl přesně tam, kde ho Převýšovští viděli moc rádi – 2:2.  Na druhé straně našel Boček střídajícího Tvrzníka, který poslal balon proti noze Maříkovi, jeho pokus byl ale zblokován. O mnoho větší šanci si připravil Boček v 57. minutě, křížná střela ale minula pravou tyčku. Hosté mohli jít do vedení v 63. minutě, kdy měli výhodu přímého kopu po trošku přísnějším faulu domácího týmu na Nováka.

 

Míč si postavil Veselka, obstřelil zeď, avšak Straka byl u své pravé tyčky včas. Na druhé straně vznikl před Petrem závar, který ukončila Haklova střela, která byla sražena na rohový kop. Tentýž hráč se dostal do koncovky po následném rohovém kopu, přesný ale nebyl. Do třetice byl v akci Hakl o minutu později, kdy jeho hlavičkový pokus zastavila ruka jednoho z hostů a hlavní rozhodčí Klupák ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil Stanislav Mařík a střelou, kterou namířil na opačnou stranu, než kam skákal Petr, poslal opět domácí do vedení – 3:2. To však mělo jepičí život. Nejprve zakončoval Novák, který ale z velmi dobré parkety nemířil přesně.

 

V 71. minutě předvedli hosté velice povedenou akci, kdy nachytali domácí obránce doslova v nedbalkách. Veselka profrčel kolem Sudka, našel Bastina, který ihned vysunul Živného, jehož centr dostal potřetí za Strakova záda v pokutovém území trestuhodně neobsazený Pavel Novák – 3:3. Benátečtí odpovídali Tvrzníkovou hlavičkou, která ale Petra neohrozila. S domácími však bylo ještě hůře. Po další rychlé kombinaci zatáhl Živný míč do pokutového území, tam jej na trávník poslal Horák a hlavní rozhodčí odpískal pokutový kop také na druhé straně. Tomáš Bastin ho bezpečně proměnil a Převýšovští v utkání poprvé vedli – 3:4. V závěrečné desetiminutovce hostující trenéři logicky rozkouskovali hru častým střídáním. Přesto domácí měli jednu šanci na vyrovnání, avšak Šimečkovu hlavičku vyškrábl Petr na rohový kop. Když Benátky neudeřily ani po závaru ze třetí nastavené minuty, zápas byl ukončen.

 

Zdroj: www.kopanabenatky,cz



Ohlasy k zápasu



SK Převýšov
Tomáš Hrabík (trenér) pro www.kopanabenatky.cz: Na venkovních hřištích vždy začínáme hrát, až když domácí vedou 2:0. Naštěstí jsme tu dnes vyhráli. Výhra je pro nás důležitá. Celkově si myslím, že i pro domácí tým to byl velmi důležitý zápas. Jsme rádi, že jsme toto utkání zvládli, je nám jedno, po jakém průběhu. Pro nás jsou důležité tři body a za ně jsme strašně šťastní.



Sestavy


SK Benátky nad Jizerou
R. Straka [-] - M. Hošťálek [-] , J. Kocourek [-] (46. B. Tvrzník [-] ) , J. Sudek [-] , F. Hakl [-] , J. Boček [-] , S. Munzar [-] (55. J. Knobloch [-] ) , V. Šimeček [-] , D. Skuhravý [-] , M. Horák [-] , S. Mařík [-] (73. D. Farkaš [-] )

SK Převýšov
R. Petr [-] - J. Špidlen [-] , L. Vyšehrad [-] , J. Černý [-] , P. Veselka [-] - P. Novák [-] (82. J. Vobejda [-] ) , T. Hynek [-] (84. D. Bareš [-] ) , R. Doležal [-] , T. Sedláček [-] - T. Bastin [-] (91. J. Věchet [-] ) , D. Živný [-] (88. M. Zezula [-] )

ŽK: 42. F. Hakl , 79. M. Horák - 92. R. Petr .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Klupák Petr - BAUM Tomáš, ULRICH Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Asistent trenéra - TJ Dynamo Studánka | Plzeňský | Tachov

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

redakce fotbalunas.cz

Expert: Patrik Langer
Tip experta: remíza

Zápas o záchranu v ČFL, kde to skončí remízou a v penaltové loterii to lépe zvládne domácí tým.

Michal Špírek

Tip: remíza

Zápas o záchranu v ČFL, kde to skončí remízou a v penaltové loterii to lépe zvládne domácí tým.

Tip: remíza