3:1
(1:0)
57. D. Pinc
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.04.2018 17:00

25.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Nezastavitelný Batka! Proti Písku zazářil dvěma góly a na svém kontě jich má už jednadvacet, jeho Štěchovice se posunuly na čtvrté místo


Branky


5. L. Batka , 56. L. Volešák , 87. L. Batka - 57. D. Pinc
23

Po dvou týdnech se třetiligové mužstvo Štěchovic vedené trenérem Zbyňkem Bustou vrátilo na domácí půdu a vyzvalo Písek, který od jara vede nově trenér Rostislav Grossmann. Zápas se proměnil v další skvělé představení Lukáše Batky, nejlepší jarní střelec přidal v zápase dva góly a na svém kontě jich má už jednadvacet! Jednu trefu si připsal i Ladislav Volešák, který se prezentoval skvělou střelou bez přípravy. Domácí fotbalisty nezaskočil ani bleskový kontaktní gól Pince.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Batka se prosadil po pěti minutách

Vstupy do zápasu se pomalu stávají silnou stránkou Štěchovic. Už v 5. minutě se dostal k centru z pravé strany Pavlík a jeho načechranou pobídku Batka pohodlně hlavou uklidil za záda Hajduška – 1:0. Podobně to domácí zkusili později, když z levé strany hledal Batku Těžký, ale Hajdušek zakročil. Pokus o vyrovnání v podání Pince se nesetkal s přesností a tak mohli domácí zvýšit vedení v 16. minutě, rohový kop Volešáka letěl na hlavu Batky, jehož přesné hlavičkové zakončení mířilo pod břevno, ale Hajdušek vytáhl bravurní zákrok.

 

V dalších minutách zůstali domácí aktivní, zahrozili pokusy Košaty či Nováka, ale na Hajduška nevyzráli. Do své vůbec první větší šance se Písek dostal v 35. minutě a Štěpanovský musel vytáhnout velmi důležitý zákrok, když Rendlovo zakončení z prostoru vápna mířilo velmi přesně mezi tři tyče. V závěrečných minutách prvního poločasu neuspěl domácí Novák a ani Písek nedotáhl protiútok do zdárného konce.

Pincův bleskový kontaktní gól

V úvodu druhého poločasu mohl zahrozit Rendla, ale k zakončení mi chybělo pár centimetrů. Na druhé straně obránci odkopli balon před Batkou, ale jen ke Košatovi, který zamířil mimo. V 56. minutě se na levé straně dostal k centru Batka, našel přesně Volešáka a jeho zakončení z voleje rozvlnilo síť – 2:0. Dvougólové vedení dlouho nevydrželo, hned po rozehrání vyrazil Písek do útoku a Pinc, s notnou dávkou štěstí, tváří v tvář překonal Štěpanovského – 2:1. Na delší čas to bylo od hostů vše, naopak domácí mohli zvýšit vedení. Do dvou šancí se okolo 64. minuty dostal opět Batka, v té první ho přihrávkou našel Košata a nejlepší střelec ČFL orazítkoval tyč, chvíli poté mířila tečovaná střela mimo.

 

Jihočeši si dokázali vytvořit tlak, ale dobře zorganizovaná domácí obrana je nepouštěla do vážnějšího ohrožení Štěpanovského, který musel zasahovat v 74. minutě při pokusu Milce či v 81. minutě, kdy se snažil vyrovnat střídající Voráček. Na závěrečný tlak nedošlo, jelikož v 87. minutě unikli do útoku Košata s Batkou, šli ve dvou proti přesile, ale Košata dokázal několik hráčů obejít a perfektní přihrávkou na malé vápno najít Batku, který doklepl balon za záda Hajduška a definitivně rozhodl o výsledku zápasu a posunu Štěchovic na čtvrté místo tabulky – 3:1.

 

Autor: Michal Kunc pro www.fotbalstechovice.cz



Ohlasy k zápasu


Povltavská Fotbalová Akademie
Zbyněk Busta (trenér): Já začnu tím, že konečně vítězný zápas doma. V prvním kole Vyšehrad, to byl perfektní zápas a od té doby samé smolné remízy, za které jsme si většinou mohli sami. Dnes bych řekl, že až na ten gól, který gólman asi měl udržet, ale nechci mu šahat do svědomí, tak kluci to odehráli v defenzivě perfektně, ubránili to. Ten zápas se vyvíjel dobře, dvacet minut jsme hráli perfektně, měli jsme jít do dvougólového vedení a ne jen do jednogólového. Pak soupeř trochu přebral hru, ale bylo to jen po vápno, do ničeho jsme ho nepouštěli. Ve druhém poločase jsme čekali na rychlé protiútoky, abychom dali druhý gól. To vyšlo, dali jsme ho a pak jsme to měli odehrát víc v klidu. Přišel smolný gól a hektický závěr, ale kluci to dnes zvládli perfektně. Bránili, hráli aktivně dopředu a přidali třetí pojistku. Nechci nikoho jmenovitě chválit, jako mančaft hráli perfektně všichni.

FC Písek
Rostislav Grossmann (trenér): Já bych chtěl hlavně pogratulovat domácím k vítězství a k zaslouženým třem bodům. My jsme sem přijeli a byli jsme připravení na domácí, na jejich standardní situace a na Batku, ale přesto jsme z těchto situací inkasovali. Zápas byl ovlivněný rychlým gólem. My jsme pak sice dotahovali, dotahovali, ale nedotáhli a já si myslím, že domácí nám dali lekci z produktivity. Měli jsme nějakou mezihru, držení míče a převaha byla na naší straně. Nicméně, tam, kde se rozhoduje o výsledku zápasu a to j ve dvou šestnáctkách, tak jsme byli horší. Na jedné straně jsme udělali chyby v obranné fázi, na druhé jsme nedotáhli naše šance do gólového efektu, jako to udělali domácí, což byl ten rozdíl v dnešním zápasu.



Sestavy


Povltavská Fotbalová Akademie
M. Štěpanovský [-] - M. Švejda [-] , Š. Těžký [-] , L. Jakobovský [-] , F. Busta [-] , L. Batka [-] , Š. Kučera [-] , L. Volešák [-] (89. M. Štědronský [-] ) , T. Pavlík [-] , J. Košata [-] , L. Novák [-]

FC Písek
K. Hajdušek [-] - V. Milec [-] (82. M. Grobár [-] ) , T. Froněk [-] (77. M. Voráček [-] ) , M. Held [-] , Š. Holý [-] - T. Benetka [-] (46. V. Hrachovec [-] ) , M. Rendla [-] - D. Pinc [-] , J. Held [-] (66. A. Kočí [-] ) , F. Řezáč [-] - A. Hanzlík [-]

ŽK: 20. M. Švejda , 24. T. Pavlík , 87. L. Volešák - 88. Š. Holý .
Počet diváků: 220. Rozhodčí: Klupák Petr - KYNCL Tomáš, ŽÁKOVÁ Dagmar.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Hraničář Borová Lada | Jihočeský | Prachatice

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Domácí udrží tři body doma.

26. 4. 2018 20:37
Domácí udrží 3 body doma

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Písek doveze důležitý bod

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích