M. Novák 12. (p.)
M. Novák 26. (p.)
2:0
(2:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.05.2018 17:00

26.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Benátky to do Záp daleko neměly, ale výkon na import důležitých bodů nestačil


Branky


12. M. Novák (p.) , 26. M. Novák (p.)
19

Vše podstatné se odehrálo v prvním poločase, když se dvakrát prosadil Miroslav Novák. Zápy udržely třetí místo, naopak Benátky nevyužily možnost předskočit Brozany a nadále zůstávají na sestupové pozici.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvě penalty, dvě trefy Nováka

Po opatrném úvodu jako první zahrozili hosté, když se míč od Knoblocha odrazil do moci zápského brankáře Frydrycha. Chvíli poté kupředu uháněl Bulíř, jehož ale zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího Vnuka, jenž signalizoval ofsajd. Od této chvíle totiž převzali otěže zápasu do rukou domácí fotbalisté, kteří byli rozhodně nebezpečnějším týmem. Jako první zahrozil z domácí strany Jelínek, který se dostal na zadní tyči k hlavičce po rohovém kopu, Straka vyboxoval míč před sebe, kde ho do bezpečí odehráli benátečtí obránci. V 10. minutě Piták velmi pěknou přihrávkou vysunul Jablonského, jehož centr doplachtil přesně na hlavu Putze, ten ale mířil pouze do míst, kde stál jeho nedávný spoluhráč Straka.

 

 

Po pádu Pitáka v pokutovém území odpískala rozhodčí prnaltu pro Zápy. Exekuce se ujal Miroslav Novák a střelou k levé tyči, kam se natahoval i Straka, poslal svůj tým do vedení – 1:0. Hosté vyklidili pole a v pohodě hrající Zápy podnikaly jeden útok za druhým. Svobodova střela zpoza vápna byla na poslední chvíli zblokována. Následně zahrával přímý kop Piták, míč byl ale usměrněn mimo tři tyče. Ve 20. minutě se po rohovém kopu dostal k hlavičce Růžek, který orazítkoval břevno, odražený míč napálil Putz o píď vedle pravé tyče.

 

 

Po dalším rohovém kopu o pět minut později fauloval Skuhravý v pokutovém území právě Putze a hlavní rozhodčí odpískala druhou penaltu. Na starost si ji vzal opět Miroslav Novák, který tentokrát poslal míč naprosto přesně pod břevno – 2:0. O dvě minuty později mohl další hřebíček do benátecké rakve přibít Putz, tomu ale nebylo přáno, opět totiž mířil o kousek mimo. Až ve 39. minutě zašumělo na druhé straně, kdy Borovičkův centr přeletěl několik hostujících hráčů, pro míč si ale došel Frydrych.

Zápy se nikam zbytečně nehnaly

Druhá půle nabídla fotbal průměrné úrovně. Domácí se již nikam nehnali, bezkrevní hosté toho také příliš nepředvedli. Jejich snahu často rozbíjely útočné fauly či ofsajdy. O pěknou akci se postaral kupříkladu Knobloch, jenž obešel tři protihráče, následný centr ale domácí odhlavičkovali. Na druhé straně nebezpečně dostával míč do vápna Eliáš, ani on ale své spoluhráče nenašel. Po čtvrt hodině hry uháněl znovu kupředu Bulíř, podruhé v zápase byl ale chycen do ofsajdové pasti. O dvě minuty později Maříkovu střelu z přímého kopu lapil u své tyče připravený Frydrych. Na druhé straně mohl zahrozit Piták, kterému ale míč v ideální pozici utekl.

 

Patnáct minut před koncem střídající Zörkler vysunul Synka, jenž hledal centrem Knoblocha, avšak zápský brankář byl u míče včas. Frydrych byl pozorný též po Synkově střele z ostrého úhlu, kterou dokázal lapit. Před Strakou poté zahrozil nevelký Eliáš, který se probil k míči, mířil ale vedle. Následně byla nepřesná střela střídajícího Pávka. Dvě minuty před koncem se před pokutovým územím dostal k balonu Macek, jenž pěknou střelou orazítkoval břevno benátecké brány. Tentýž hráč pak v závěrečných vteřinách namířil svůj hlavičkový pokus z velmi dobré pozice mimo. Hlavní rozhodčí Zadinová pak pět vteřin před vypršením základní hrací doby utkání ukončila. Ani případné nastavení by ale už zcela jistě neznamenalo nějaký zvrat v utkání, ve kterém byli domácí jasně lepším týmem a tři body tak brali po zásluze.

 

Zdroj: www.kopanabenatky.cz

Článek byl upraven redakcí



Ohlasy k zápasu


SK Zápy
Miroslav Novák (hráč, střelec dvou gólů): Zápas byl jednoznačně v náš prospěch. Soupeři jsme nedovolili absolutně nic. Škoda, že jsme nepřidali více gólů, protože šancí bylo plno. Pochválil bych tedy celý tým za zodpovědný a zkušený výkon. Ještě bych také rád vypíchl inteligentní fanoušky z Benátek, klobouk dolů, co někteří lidé dokážou.




Sestavy


SK Zápy
L. Frydrych [-] - K. Piták [-] (80. M. Macek [-] ) , P. Putz [-] (81. D. Zoubek [-] ) , V. Svoboda [-] , J. Eliáš [-] (85. M. Štěpánek [-] ) , M. Jelínek [-] , V. Hron [-] (73. M. Pávek [-] ) , T. Jablonský [-] , J. Duben [-] , P. Růžek [-] , M. Novák [-]

SK Benátky nad Jizerou
R. Straka [-] - M. Horák [-] , J. Kocourek [-] (70. B. Tvrzník [-] ) , M. Borovička [-] , M. Hošťálek [-] , J. Synek [-] , T. Bulíř [-] (58. J. Zorkler [-] ) , S. Munzar [-] (46. V. Šimeček [-] ) , J. Knobloch [-] (81. J. Sudek [-] ) , D. Skuhravý [-] , S. Mařík [-] (89. D. Farkaš [-] )

ŽK: 50. J. Duben - 12. M. Hošťálek , 26. D. Skuhravý .
Počet diváků: 240. Rozhodčí: Zadinová Olga - MATOUŠEK Lukáš, VNUK Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Kunc

Expert: Stanislav Mařík
Tip experta: remíza

Bez komentáře. (úsměv) Tip: 1:1.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích