Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.05.2018 13:00

28.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Domažlice si doma pohrály s Benátkami


Branky


25

Ve 28. kole České fotbalové ligy přivítala pátá Jiskra Domažlice na svém trávníku na Střelnici šestnáctý celek tabulky, SK Benátky nad Jizerou. Po posledním domácím vystoupení si domácí chtěli vítězstvím usmířit fanoušky a to se jim podařilo, když především v prvním poločasu předváděli pohledné fotbalové akce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po půli hotovo

 

Úvod zápasu byl pro domácí jako ze snu. Matějka rozehrál ze středového kruhu míč na Mužíka, ten rovnou z první poslal dopředu našlápnutého Bezdičku, jemuž sice hostující zadáci vypíchli míč, ale jen k Došlému, jehož střílený centr zleva hosté srazili na roh. Ten rozehrál Mužík nakrátko na Došlého a jeho centr zleva našel přesně hlavu nehlídaného Bauera, ten tohle umí náramně - poslal ze 7 metrů míč k pravé Strakově tyči – 1:0.

 

 

Hned o minutu později zachytil soupeřovu rozehrávku Matějka, zatáhl míč na hranici šestnáctky, předal jej vlevo Došlému, jehož střílený centr zleva usměrnil v běhu Bezdička z malého vápna kousek vedle pravé Strakovy tyče. Poté se hosté ubránili po dvou Mužíkových tr. kopech a na druhé straně vyzkoušel Šimanovu pozornost střelou zpoza šestnáctky Bulíř. Ve 21. minutě se ke střele z 22 metrů dostal domácí Mužík, ale Straka výborným zákrokem vytěsnil míč směřující k pravé tyči na roh. Domácí byli téměř celý první poločas aktivnější, ale zlobili i hosté. Ve 26. minutě si s pokusem Maříka poradil Šiman a vzápětí zamířil tentýž hráč volejem z 18 metrů vedle levé domažlické tyče. Po půlhodině hry stačil brankář Straka odvrátit míč před nabíhajícím Bezdičkou a vzápětí se hosté ubránili při závaru před svou brankou. Hned poté Došlý vybojoval u lajny v souboji s Haklem míč, našel na středu volného Mužíka, ten si jej zatáhl k soupeřově brance a překvapivou střelou z 20 metrů, která před gólmanem skočila to trefil parádně k levé tyči – 2:0.

 

Hosté odpověděli akcí Knoblocha, jehož střela skončila těsně vedle levé Šimanovy tyče. Ve 33. minutě zatáhl míč po pravé straně domácí Chocholoušek, zpětnou přihrávkou nabil Bezdičkovi, ale ten střelou z 8 metrů trefil jen tělo padajícího gólmana Straky. Domácí hráli kvalitní presink, byli hodně pohybliví a díky tomu získávali množství míčů. O čtyři minuty později zamířil Hrubý ze střední vzdálenosti půl metru nad Strakovu branku, ale pak opět vypukla domácí radost, když ve 41. minutě našel křížným pasem Matějka napravo rozběhnutého Bezdičku, ten zatáhl míč do šestnáctky, před bránícím Šimečkem míč zasekl, dal jej zpět na nabíhajícího Došlého, který se kličkou zbavil Šimečka a nechytatelnou střelou z deseti metrů pod víko zvýšil na 3:0. Tr. kop hostujícího Maříka skončil faulem na brankáře Šimana.

Další dvě domácí trefy

Ve druhém poločasu již nebylo k vidění tolik pohledných fotbalových akcí, domácí ubrali plyn, hosté postupně byli častěji u míče, ale jejich akce končily většinou před šestnáctkou nepřesnou přihrávkou nebo na kompaktní domácí obraně. Domácí se museli bránit při dvou rohových kopech a následných dvou centrech, ale vše zvládli na výbornou. V 57. minutě po Mužíkově centru zprava hlavičkoval Teršl kousek nad branku hostů. Poté zatáhl míč domácí Vais, nahrál Došlému, ale jeho střela zleva skončila pár centimetrů vedle vzdálenější tyče Strakovy branky. Hosté byli blízko čestného úspěchu v 62. minutě, kdy po rohovém kopu Bulíře vrátil míč před malé vápno hlavou Mařík, ale Bulířův volej ze 14 metrů jen o chlup minul levou Šimanovu tyč. 

 

 

O čtyři minuty později se po Šimečkově tr. kopu míč odrazil proti noze jednoho z hostů, ale jeho volej z 8 metrů reflexivně vyrazil Šiman a následná střela ze 14 metrů byla nepřesná. Čtvrthodinu před koncem se po Blažkově centru zleva dostal do šance domácí Došlý, ale hlavou z malého vápna minul levou Strakovu tyč. V 80. minutě byl před šestnáctkou hostů Skuhravým faulován domácí kapitán Mužík. Ten si pak postavil míč a z tr. kopu ze 20 metrů jej nasměroval k levé tyči, Straka si na něj sice sáhl, ale jeho cestě do sítě nezabránil – 4:0.

 

Když se pak na jedné straně neprosadil hostující Kocourek a na druhé Pfeifer, vyznamenal se domácí gólman po Synkově střele ze 14 metrů, kterou vyrazil. V závěru netrefil domažlickou branku Šimeček a na druhé straně Vaisovu střelu zblokovali zadáci soupeře. Těsně před závěrečným hvizdem rozhodčí Šálkové, poslal domácí Vais křížný centr nalevo na Došlého, ten poslal dopředu rozběhnutého Bezdičku, jehož střelu z 15 metrů stačil jeden ze zadáků v pádu tečovat, stejně tak i vybíhající brankář Straka, ale Došlý, který nikdy nic nevypouští doběhl včas před branku a těsně před vracejícím se Sudkem doťukl míč do sítě - 5:0. Vzápětí se ozval závěrečný hvizd rozhodčí Šálkové a domácí mohli slavit zasloužené tři body.

 

Autor: Vojtěch Kotlan/fotbal.domazlice.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Domažlice
Pavel Vaigl (trenér, pro kopanabenatky.cz): Před tímto utkáním jsme dvakrát hráli venku, obdrželi jsme hodně branek, takže jsme se zaměřili na defenzívu. Utkání jsme odehráli bez inkasované branky, přesto měl soupeř ze dvou standardních situací dvě velké šance, při kterých jsme měli šťěstí. V tu chvíli nás zachránil brankář Šiman, protože pokud by nás nepodržel, určitě jsme inkasovali. Ve fotbale to tak někdy je, kupříkladu od Benešova jsme dostali šest branek, což je moc. S defenzívou jsem tedy dnes spokojen. Věřil jsem, že v útočné fázi nějaké branky dáme. Doma si věříme, góly také přišly. Myslím si, že 5:0 je dobrý výsledek. Hosty musím pochválit, dokud drželi hratelný výsledek, i ve druhé půli, hru nezabalili. Některé týmy za stavu 0:3 hru zabalí. Měli jsme štěstí, že soupeř nesnížil na 1:3.

SK Benátky nad Jizerou
Ladislav Bobek (trenér, pro kopanabenatky.cz): Zápas jsme si pokazili zejména v prvním poločase, kdy jsme k tomu přistoupili úplně tragicky. V první minutě jsme inkasovali, navíc jsme vzápětí mohli dostat druhou branku. Tohle ovlivnilo ráz celého utkání. Všude jsme byli druzí, nepodrželi jsme míč, individuálně nás soupeřovi hráči přehrávali. Neuměli jsme včas přerušit hru. Z naší strany bylo spoustu nedostatků. Až za stavu 0:3 ve druhé půli jsme začali trošku hrát a kombinovat. Bohužel to nestačilo na nějakou korekci výsledku.



Sestavy


TJ Jiskra Domažlice
J. Šiman [-] - L. Matějka [-] (60. M. Hejda [-] ) , D. Bezdička [-] , L. Pfeifer [-] , P. Mužík [-] , P. Došlý [-] , M. Hrubý [-] , M. Mlynařík [-] (66. J. Blažek [-] ) , M. Bauer [-] (69. T. Hájovský [-] ) , J. Teršl [-] (57. J. Vais [-] ) , O. Chocholoušek [-]

SK Benátky nad Jizerou
R. Straka [-] - D. Skuhravý [-] , M. Borovička [-] , S. Mařík [-] (57. J. Zorkler [-] ) , J. Sudek [-] , J. Synek [-] , J. Boček [-] (72. B. Tvrzník [-] ) , T. Bulíř [-] (66. J. Kocourek [-] ) , J. Knobloch [-] (77. D. Farkaš [-] ) , V. Šimeček [-] , F. Hakl [-]

Počet diváků: 185. Rozhodčí: Šálková Helena - ŠTRINCL Pavel, CIHLÁŘ František.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Kunc

Expert: Martin Štěpanovský
Tip experta: remíza

Hosté hrají o život a myslím, že se to v tomhle zápase projeví a minimálně bod si odvezou.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích