P. Pejša 59.
J. Růžička 71. (p.)
P. Pejša 86. (p.)
3:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.05.2018 10:15

28.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Pražské derby otočil ve svůj prospěch Vltavín. I díky dvěma penaltám


Branky


59. P. Pejša , 71. J. Růžička (p.) , 86. P. Pejša (p.) - 33. D. Matějka , 49. J. Čtvrtníček
25

Ještě v 57. minutě vedli fotbalisté Slavoje Vyšehrad v Holešovicích 2:0 brankami kapitána Davida Matějky a Josefa Čtvrtníčka, slibné vedení v pražském derby ale neuhájili.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Matějka otevřel skóre

Jako první se střelecky osmělili Matějka a po něm i Kostorek, minuli však domácí bránu. Do zajímavé příležitosti se téměř protlačil ve 25. min. po Kostorkově centru Hašek, ve skluzu ale nestihl zasáhnout míč.

 

Domácí kontrovali pokusy kapitána Valíčka a Kostky, které ovšem Procházka bezpečně zneškodnil. Vrcholem první půlhodiny byla situace ze 28. min., kdy po Doležalově přihrávce z pravé strany Čtvrtníček trefil tyč domácí brány.

 

Chvíli nato ale Drobílek rozehrál přetažený trestný kop a na zadní tyči se prodral do zakončení Hašek, jehož střelu v poslední možné chvíli zblokoval bývalý hráč Vyšehradu Růžička na roh. Ten rozehrál z levé strany Drobílek a míč propadl ve vápně k Matějkovi, který ve skluzu otevřel skóre: 0:1!

 

Pět minut před poločasem mohl vyrovnat hlavičkující Maione, v pádu ale minul Procházkovi bránu. Prakticky z protiútoku se uvolnil po levé straně hřiště před tribunou Čtvrtníček a ve chvíli, kdy už by postupoval prakticky sám na brankáře Koblence, ho zastavil zdvižený praporek pomezního. Veškeré protesty byly marné.

Vltavín se nadechl k obratu

Tři minuty po změně stran se nejlepší střelec Vyšehradu přece jen radoval z autorství vstřelené branky. Nejprve Heřman přihrál zleva Čtvrtníčkovi a ten si vyměnil míč s Haškem, jehož zpětná přihrávka přišla přesně tam, kam měla. Čtvtníček pak tečovanou střelou pod břevno zvýšil náskok: 0:2!

 

Domácí hráči ale zvedli hlavu a pokoušeli se o závary před Procházkovou bránou. V 53. min. ještě Kostka svoji šanci promarnil, ale o pět minut později se už hráči v zelených dresech radovali. Valíček z pravé strany odcentroval a Pejša, který byl na hřišti teprve tři minuty, donesl míč na prsou do brány: 1:2.

 

V polovině druhého poločasu pak měli domácí hráči dvě možnosti, přičemž Šípkovi hlavičku chytil Procházka a Pozníček střelou z ostrého úhlu těsně minul vzdálenější tyč. V 69. min. byl odpískán faul – nefaul v šestnáctce na Pozníčka a Růžička z velmi přísné penalty vyrovnal na 2:2.

 

V 73. min. Šípkovu střelu sice z úhlu, ale současně z nebezpečné blízkosti, vyrazil Procházka. O deset minut později mohl dát po Maioneho centru třetí gól Pejša, těsně ale přehlavičkoval bránu Vyšehradu. V 84. min. po kontaktu Kostorka s Císařovským na hranici vápna byla nařízena ve prospěch domácích již druhá problematická penalta a Pejša střelou z bílého bodu zajistil Loko Vltavín vítězství 3:2.

 

Holešovičtí tak uhájili svoji reálnou naději zamíchat kartami v boji o prvenství soutěži, pět kol před koncem ztrácejí na vedoucí Chrudim nadále 4 body. Tým Vyšehradu bude po 29 odehraných kolech na 10. místě.

 

Autor: Denis Postler / www.slavojvysehrad.cz 



Ohlasy k zápasu


FK Loko Vltavín
Martin Frýdek (trenér) pro www.slavojvysehrad.cz: "Velmi zajímavý zápas. Vyšehrad zpočátku vepředu zlobil, my jsme nevyužili jednu či dvě šance, a tak jsme prohráli poločas 0:1. Bylo pro nás dost obtížné uhlídat Čtvrtníčka, a od něj jsme také dostali gól na 0:2. Ale smekám před kluky, že nakonec dokázali tento nepříznivý stav otočit. Moc nám pomohly ve druhé půli příchody Pejši a Pozníčka, kteří také rozhodli utkání v náš prospěch. Nakonec rozhodla v náš prospěch penalta pět minut před koncem, z pohledu Vyšehradu po zbytečném faulu jejich hráče. Soupeř ale po změně stran odešel fyzicky, a tak jsme si vítězství podle mého názoru zasloužili.“

FC Slavoj Vyšehrad
Milan Kopřiva (asistent trenéra) www.slavojvysehrad.cz: „Na hřišti týmu, který má ambice i kvalitu hráčského kádru na to, aby vyhrál letošní ročník ČFL, jsme byli zpočátku trochu zataženější, ale po půlhodině hry jsme dali vedoucí gól a měli navrch. A také víc šancí, z nichž je potřeba zmínit hlavně Čtvrtníčkovu střelu do tyče. Ve druhé půli se domácím povedla střídání a dostali nás pod tlak. V té době jsme ale měli být daleko trpělivější, zodpovědnější a chytřejší – nebylo totiž kam spěchat. Chtít honem honem rychle hrát byla chyba. Navíc šlo o derby a pokud bychom déle udrželi dvoubrankové vedení, nervozita Vltavínu by rychle stoupala. Místo toho jsme dostali brzy kontaktní gól a pak ještě byly proti nám odpískány dvě penalty, k nimž se mi nechce moc vyjadřovat.“



Sestavy


FK Loko Vltavín
O. Koblenc [-] - D. Tichý [-] , F. Císařovský [-] (86. J. Eichler [-] ) , V. Kostka [-] (55. D. Pozníček [-] ) , C. Maione [-] (90. A. Todorovič [-] ) , L. Láncz [-] , T. Rada [-] , O. Šípek [-] , R. Macháč [-] (55. P. Pejša [-] ) , J. Růžička [-] , V. Valíček [-]

FC Slavoj Vyšehrad
J. Procházka [-] - D. Matějka [-] , J. Čtvrtníček [-] , D. Hradecký [-] , F. Drobílek [-] , D. Hašek [-] , O. Kostorek [-] (61. T. Junek [-] ) , J. Heřman [-] (76. D. Černý [-] ) , J. Jakab [-] (65. T. Madej [-] ) , J. Doležal [-] (70. P. Šlegl [-] ) , V. Máče [-]

Počet diváků: 220. Rozhodčí: Musil Jiří - TRSKA Adam, OPOČENSKÝ Vojtěch.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Kunc

Expert: Martin Štěpanovský
Tip experta: výhra hostů

Těžký zápas na tipování. Ale myslím, že by Vyšehrad na Vltavíně mohl překvapit a vzít mu všechny body.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza