1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.05.2018 10:15

29.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zápas Písku s Převýšovem rozhodlo sólo Tomáše Froňka


Branky


18

Poslední dva duely Fortuna ČFL nevyšly Píseckým zcela podle představ, tak si chtěli spravit chuť v předposledním domácím střetnutí, ke kterému v roli hostujícího celku přijeli k Otavě hráči Převýšova. Reprezentanti malé obce z okresu Hradec Králové už nemají o co hrát, kromě mírného vylepšení svého tabulkového postavení, v Písku tak nepraktikovali styl přespřílišného bránění a diváci viděli otevřenou partii plnou útočných akcí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hned úvodní čtvrthodina nabídla šest zajímavých situací, po nichž klidně mohl padnout první gól, ale snaha ani jednoho z celků úspěšná nebyla. Kombinaci písecké trojice Froněk - Řezáč - Martin Held zablokovala převýšovská obrana, na druhé straně vytáhl nebezpečný hostující pokus od první minuty nastoupivší gólman Lukáš Varyš, hlavou nemířil přesně Martin Held, nohou netrefil dobře míč Filip Řezáč a štěstí neměl Jakub Held, jehož střela, která změnila směr o Filipa Řezáče, skončila kousek mimo.

 

Hrál se pohledný kombinační fotbal, dění se přelévalo z jedné poloviny na druhou a rozhodně se bylo na co koukat. Gól si osazenstvo píseckých tribun poprvé zakřičelo v 18. minutě, kdy Václav Milec našel za obranu si naběhnuvšího Filipa Řezáče, jenže jeho trefu hlavou nepovolil do zápisu uvést zvednutý praporek pomezního rozhodčího.

 

Sobotnímu dopolednímu fotbalu tak stále chybělo jediné - regulérní branka. Blízko k ní byl ve 40. minutě Jakub Held, k němuž se odrazil míč po střele jeho bratra Martina z přímého volného kopu, ale s opakovaným pokusem si hostující strážce svatyně poradil.

 

Po příchodu z kabin několikrát zahrozil Převýšov, ani hosté však dosavadní průběh střetnutí gólem neokořenili. Stejně dopadl i Martin Voráček, který v 60. minutě běžel zcela sám na brankáře Romana Dundu, obešel ho, ale prováhal nejvhodnější moment na zakončení a z úhlu už přes vrátivšího se obránce míč do sítě nedostal. Šance přicházely také na druhé straně, písecké obrana však byla pozorná a Lukáš Varyš ukázal, že je schopný a připravený si kdykoli navléct brankářské rukavice a být oporou.

 

V 74. minutě se k rozehrání standardní situace postavil znovu Martin Held. I tentokrát se situace seběhla tak, že žlutomodří získali odražený balón. Přesně na nohu ho dostal Tomáš Benetka a poslal ho směrem na bránu. Chyběl kousek, střela domácího obránce lízla tyčku převýšovské brány a pokračovala do zámezí.

 

Ten nejkrásnější okamžik zápasu Písku s Převýšovem se odehrál v 80. minutě. Tomáš Froněk se zmocnil míče na své polovině, z hostujících hráčů si udělal slalomové tyče, přes které se impozantně dostal až ke krásné střele z vrcholu pokutového území, jež rozvlnila síť za Dundovými zády a roztleskala fanoušky žlutomodrých - 1:0.

 

Skóre se ve zbylých deseti minutách už dále neměnilo a svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna si tak z pro diváky atraktivního souboje odnesli tříbodový příděl a povzbuzení do třízápasového venkovního bloku.

 

autor: Petr Brůha/fcpisek.cz



Ohlasy k zápasu


FC Písek
Rostislav Grossmann - trenér: „Absolutně souhlasím s kolegou, že protože už se nehraje na padáka, druhá liga je uzavřená, tak zápasy mohou být klidnější a navíc fotbalovější. Zápas kvalitu určitě měl. Padlo málo gólů, jenom jeden, ale ten byl tedy překrásný. My jsme věděli, co nás čeká. Soupeř má hráče vysokých postav a jsou velmi nebezpeční při standardních situacích. Já jsem strašně rád, že jsme udrželi nulu vzadu, na které se to dá vždycky postavit - Lukáš Varyš potvrdil svou kvalitu v bráně. My jsme věděli, že kdybychom inkasovali, tak by se nám to strašně těžko otáčelo, že je to zápas o jedné brance, což ukázal první poločas. My jsme si za tím jedním gólem šli a povedlo se to."

SK Převýšov
Tomáš Hrabík (trenér): „Myslím si, že bylo vidět, že už byla uvolněná atmosféra, že už jsme o nic nehráli. Utkání bylo fotbalové a myslím si, že se divákům mohlo líbit. Škoda pro fotbal, že nepadlo víc gólů. My jsme bohužel nepohlídali jednu akci, krásnou akci domácích, která rozhodla utkání. Pro nás bylo hořké, že to bylo krátce před koncem, že už jsme se třeba viděli na penaltový rozstřel, ale bohužel pro nás domácí rozhodli krásnou brankou. Možná těch šancí měli víc, tak si ten gól malinko zasloužili víc než my. Ale jak říkám, mysleli jsme, že to dotáhneme do remízy a že si to rozdáme v penaltách."



Sestavy


FC Písek
L. Varyš [-] - Š. Holý [-] , T. Froněk [-] (89. M. Grobár [-] ) , V. Milec [-] , T. Skála [-] - J. Held [-] , T. Benetka [-] , M. Rendla [-] - M. Held [-] (86. A. Kočí [-] ) , F. Řezáč [-] (91. J. Sigmund [-] ) , M. Voráček [-] (68. V. Hrachovec [-] )

SK Převýšov
R. Dunda [-] - M. Kosař [-] , J. Černý [-] , L. Vyšehrad [-] (84. P. Novák [-] ) , J. Špidlen [-] - D. Bareš [-] (68. D. Živný [-] ) , T. Hynek [-] , R. Doležal [-] (81. M. Zezula [-] ) , T. Labík [-] , T. Sedláček [-] (77. J. Věchet [-] ) - R. Korba [-] (35. T. Bastin [-] )

ŽK: 44. F. Řezáč , 60. M. Rendla , 89. M. Grobár - 39. J. Černý , 69. L. Vyšehrad .
Počet diváků: 273. Rozhodčí: Hájek Robert - KVAČEK Jan, RAPLÍK Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Michal Kunc

Expert: Kamil Hajdušek
Tip experta: výhra domácích

Doma si hodně věříme a napravíme zaváhání s Ústím nad Orlicí. V Převýšově jsme na podzim ztratili bod, což bylo hlavně mou vinou. Předvedeme fanouškům pohledný fotbal, který povede ke třem bodům.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích