1:2p.
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.06.2018 10:15

31.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Potřebný bod vybojovala Chrudim na první pokus v Písku a stává se mistrem ČFL


Branky


16

Chrudimi stačil k potvrzení mistrovského titulu jediný bod ze dvou zápasů. Vyrazila ho vybojovat do Písku a hned v úvodu se dostala do vedení, a ačkoliv domácí Písek vyrovnal zásluhou Řezáče, mohli se po odpískání fotbalisté hostů radovat i z remízy. Penaltový souboj pak rozhodl, že si z Písku odvezou i druhý bod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Základ položil Vašulín

Opatrný začátek, během něhož se míč pohyboval především ve středu hrací plochy, a píseckou snahu o překvapivý úder zastavilo několik ofsajdových postavení, rozčísl v 7. minutě hostující Vašulín, který se postaral o brzkou úvodní trefu. Využil centr z pravé strany, jeho zakončení ale bylo netradiční. Domácího brankáře Hajduška překonal hrudníkem - 0:1. Chrudim v dalším průběhu byla více u balónu a hra plynula na její útočné polovině, jenže příliš možností na navýšení jednobrankového náskoku si nevypracovala. V klidu mohl být i gólman Východočechů Mrázek, kterého z nerušeného pozorování fotbalového dění vytrhával snad jen Voráček.

 

Ten se nejprve v 18. minutě natahoval po přihrávce do pokutového území od Řezáče, ale obránci dokázali rodící se nebezpečí zažehnat. Druhou, ještě větší příležitost, si vypracovával sám, když po kličkované hostující obranou mohl střílet na Mrázka, ale zvolil zpětnou přihrávku, která však adresáta nenašla. Hosté se do přestávky připomněli ještě jednou. V 41. minutě se po kombinační akci dostal míč k Rybičkovi. Ten se s ním v šestnáctce otočil, pohotově vystřelil na zadní tyč, ale gólovou radost mu skvělým zákrokem překazil Hajdušek. Po následném rohovém kopu měl slibnou příležitost ke střele Vodrážka, jenže netrefil míč přesně.

Písek se radoval z vyrovnání, Chrudim z titulu

Po změně stran se role obrátily. Více ze hry měli žlutomodří, kteří se prostřednictvím střel M. Helda a Kočího snažili o vyrovnání. To ale i přes viditelnou převahu v držení míče nepřicházelo. Chrudimští se zatáhli a čekali na příležitosti k rychlým výpadům. Tím nejnebezpečnějším byl postup Rybičky z 60. minuty, znovu se však vyznamenal Hajdušek. Neúnavné obléhání soupeřovy šestnáctky se nakonec vyplatilo. Žlutomodří se v 81. minutě mohli radovat z vyrovnání. Petříkův pas od přední tyče doletěl přesně do palebné pozice k Řezáčovi, který si míč na zadní tyči nechal skočit a pak ho neomylně napálil do sítě - 1:1. 

Při penaltách se radovala Chrudim

Nerozhodný stav vydržel až do konce základní hrací doby. Chrudimští se po hvizdu hlavního rozhodčího Patáka radovali z bodu, který jim stačil k jistotě prvenství a své dobré rozpoložení zúročili i v následném penaltovém rozstřelu. Na východ Čech tak putují dva body, u Otavy zůstal jeden.

 

Zdroj: Oficiální webové stránky FC Písek



Ohlasy k zápasu


FC Písek
Rostislav Grossmann (trenér) pro www.fcpisek.cz: Chtěl bych pogratulovat Chrudimi k postupu do druhé ligy. Myslím si, že zcela zaslouženě tu soutěž vyhráli. Nějaké porážky tam byly, ale šli si za tím a vyhráli to, ještě jednou gratulace. Zápas samozřejmě měl nějakou svou kvalitu, ale trošičku to bylo předznamenané těmi propočty bodů a soupeř si pro ten bodíček šel. Prostě ho urval a po penaltách naší trošičku nedisciplinovaností si odvezl dva body. My jsme měli v první půli poměrně často míč na kopačkách, ale v prostorách, kde jsme absolutně nebyli nebezpeční. Pokud jsme se dostávali na útočnou polovinu před šestnáctku do takových pološancí, tak jsme ty balóny poztráceli. Ve druhé půli jsme to trošičku přeskupili, hráli jsme více ofenzivně a to vyrovnání asi zaslouženě přišlo.

MFK Chrudim
Pavel Jirousek (trenér) pro www.fcpisek.cz: Karty před zápasem byly dané. Našemu týmu stačil bod k tomu, aby stvrdil prvenství v soutěži a od toho se to asi všechno odvíjelo. Ne, že bychom přijeli hrát na 0:0, to ani neumíme, ale snažili jsme se hrát ze zabezpečené obrany. V podstatě nás to zdobilo celou soutěž, že jsme celkem solidně bránili. Věděli jsme, že Písek má dobrou výstavbu kombinace od zadu - určitou šablonu. To se jim dařilo a drželi balón ve větší části zápasu. Myslím si, že ani jeden celek nebyl příliš nebezpečný dopředu, což umocnilo i naše brzké vedení. Myslím si, že za tu kvalitu si Písek nakonec zasloužil vyrovnat a skončilo to spravedlivě dělbou bodů.



Sestavy


FC Písek
K. Hajdušek [-] - V. Milec [-] , Š. Holý [-] , A. Hanzlík [-] - V. Hrachovec [-] , J. Held [-] (78. D. Petřík [-] ) , T. Benetka [-] (46. A. Kočí [-] ) , M. Rendla [-] - F. Řezáč [-] (87. J. Sigmund [-] ) , M. Voráček [-] , M. Held [-] -

MFK Chrudim
L. Mrázek [-] - S. Langr [-] , J. Krčál [-] , T. Dostálek [-] (70. V. Řezníček [-] ) , L. Mastík [-] , O. Kesner [-] , P. Rybička [-] , P. Drahoš [-] , D. Vašulín [-] (62. D. Vavrouš [-] ) , M. Ptáček [-] , D. Vodrážka [-]

ŽK: 53. D. Vodrážka .
Počet diváků: 297. Rozhodčí: PATÁK Michal - MUDRA Zdeněk, PASTYŘÍK Vladimír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Michal Kunc

Expert: Jiří Vondráček
Tip experta: výhra hostů

Favorit z Chrudimi si v Písku poradí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů