J. Synek 57.
2:1p.
(0:0)
67. M. Hošťálek (vl.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.06.2018 17:00

31.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Vyšehrad v Benátkách remizoval, na druhý bod ale nedosáhl


Branky


57. J. Synek - 67. M. Hošťálek (vl.)
16

Poslední domácí zápas benáteckých fotbalistů této sezóny se po většinu svého průběhu nesl ve vyrovnaném duchu. Oba týmy si nevypracovaly příliš vyložených šancí. První branku utkání vstřelil v 56. minutě po pohledné kombinaci domácí kanonýr Synek. Hosté odpověděli po centru střídajícího Vacíka, který si do vlastní branky nešťastně srazil benátecký stoper Hošťálek. O druhém bonusovém bodu tak musel rozhodnout penaltový rozstřel. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pozvolný začátek

Začátek utkání se nesl v pozvolném duchu. Oba týmy si vyzkoušely několik rohových kopů, ze kterých ale udeřit nedokázaly. První vzruch nastal až v 16. minutě, kdy se po Drobílkově centru a Čtvrtníčkově sklepnutí ocitl míč za Strakovými zády, avšak hosté zakončovali z ofsajdové pozice, a proto branka nemohla být uznána.  Benátečtí odpověděli Kocourkovou střelou, která ale skončila kousek nad břevnem Procházkovy brány. Vzápětí si hosté vypracovali gólovou šanci, kdy se Drobílek uvolnil na levé straně a nabízel míč do pokutového území Čtvrtníčkovi, jenž na něj ale těsně nedosáhl. Na druhé straně hřiště se dostal Šimečkův centr k Munzarovi, ani on ale nedonutil Procházku zasáhnout.

 

Nepřesný byl též Kocourek, který mířil vysoko nad bránu. Nejblíže vedoucímu gólu byli benátečtí hráči ve 39. minutě, kdy Šimečkova utěšená rána orazítkovala levou tyč vyšehradské brány, dorážející Skuhravý mířil nad břevno. V závěru první půle byli domácí lepším týmem, neudeřili ale ani po závaru, který následoval po rohovém kopu, kdy Hošťálkova střela až k Procházkovi neprošla, následný pokus Šimečka byl sražen na rohový kop. Po něm hlavičkoval Hošťálek mimo. V nastaveném čase se domácí dostali do rychlého přečíslení. Synek našel Kocourka, jenž mu míč vrátil, domácí útočník poté zakončoval z poměrně velkého úhlu, avšak Procházka byl na mokrém trávníku včas a míč dokázal lapit.

Trefa Synka nestačila na výhrz

Úvod druhé půle orámovala Šleglova střela, která ale Straku neohrozila. Nepřesný byl také Černý po přihrávce Kostorka. Neuspěl ani střídající Vacík, který byl na hřišti pouhou minutu a jemuž střelu z dobré pozice zblokoval obránce Hošťálek. V 56. minutě se už ale slavilo. Akci rozjel Boček, přes Synka se dostal míč k Farkašovi, jehož hosté nedokázali zastavit. Benátecký záložník vrátil míč Jakubu Synkovi, jenž si v pokutovém území věděl rady a střelou k levé tyči poslal svůj tým do vedení – 1:0. Hosté odpověděli nepříjemnou a také překvapivou střelou, kterou u své bližší tyče Straka zkrotil. Zvýšit mohli domácí chvilku před vypršením hodiny zápasu. Kocourek pospíchal do přečíslení, místo přihrávky Bočkovi ale volil střelu, která skončila vedle levé tyče. Šemíci vyrovnali z nenápadné akce. Vacík profrčel po pravé straně až k vápnu, jeho následný přízemní centr si do vlastní brány nešťastně srazil Miroslav Hošťálek – 1:1.

 

Domácí mohli rychle uštědřit svému soupeři další úder. Po rohovém kopu vznikl slušný závar, ve kterém ale Farkaš zakončoval mimo. Blízko ke vstřelení branky byl vzápětí po zpětné přihrávce střídající hráč Vyšehradu Rossmann, jehož vynikajícím způsobem vychytal z bezprostřední blízkosti Straka. S blížícím se závěrem přidávali hosté na obrátkách, Rossmannova šance ale zůstala poslední vyloženou příležitostí tohoto zápasu. Tento přívlastek nemůžeme přisoudit ani Farkašově střele z otočky, po které musel Procházka na trávník, aby lapil míč. Nepřesný byl také střílející Hakl či na druhé straně hlavičkující Máče. O majiteli druhého bonusového bodu tak musely rozhodnout penalty.

Kopání penalt moc nepobavilo

Hostující Josef Čtvrtníček je tradičním exekutorem šemíků. Urostlý kanonýr si vybral opačnou střelu, než kam skákal Straka, ale minul bránu. Viktor Šimeček zvolil razantní střelu a slavil úspěch – 1:0. Tadeáš Madej mířil do podobného místa jako Šimeček, Straka skákal na druhou stranu a hosté vyrovnali – 1:1. Jakub Synek mířil do horní poloviny brány, podobně jako nejlepší hostující střelec, také ten domácí minul. Brankový prostor netrefil ani David Matějka, který ohrozil vrchní část ochranné sítě. Série neproměněných penalt pokračovala i po pokusu domácího kapitána Martina Borovičky, jenž trefil břevno, od kterého se míč odrazil před brankovou čáru. Dominik Hradecký nezaváhal, míč poslal přesně k pravé tyči – 1:2. David Skuhravý bez rozpaků napálil míč doprostřed a skóre vyrovnal – 2:2. Filipu Drobílkovi se penalta příliš nepovedla, Straka byl úspěšný a domácí mohli rozhodnout. Sebastian Munzar vymetl horní šibenici a přisoudil druhý bod svému týmu – 3:2.

 

Zdroj: Oficiální webové stránky klubu SK Benátky nad Jizerou



Ohlasy k zápasu


SK Benátky nad Jizerou
Ladislav Bobek (trenér) pro www.kopanabenatky.cz: Dnes nám chyběli především tvořiví ofenzivní hráči jako kupříkladu Honza Knobloch, Tomáš Bulíř, ale i Michal Horák. V sestavě jsme měli spoustu defenzivních hráčů, kteří nemají schopnosti tvořit. Škoda některých šancí, které jsme měli proměnit, potom bychom mohli vyhrát. Bohužel jsme ale opět udělali chybu v defenzivě, která nás stála tři body.

FC Slavoj Vyšehrad
Jaroslav Klíma (trenér) pro www.kopanabenatky.cz: Remíza je spravedlivá. Penalty kopaly oba týmy na pytel. Domácí urvali dva body, my jeden.



Sestavy


SK Benátky nad Jizerou
R. Straka [-] - D. Farkaš [-] , J. Kocourek [-] (61. F. Hakl [-] ) , M. Borovička [-] , J. Synek [-] , J. Boček [-] (89. P. Zeman [-] ) , S. Munzar [-] , V. Šimeček [-] , D. Skuhravý [-] , M. Hošťálek [-] , J. Sudek [-]

FC Slavoj Vyšehrad
J. Procházka [-] - F. Drobílek [-] , J. Čtvrtníček [-] , D. Hradecký [-] , P. Šlegl [-] (71. J. Macej [-] ) , O. Kostorek [-] (60. J. Heřman [-] ) , D. Hašek [-] (55. P. Vacík [-] ) , D. Černý [-] (65. T. Rossmann [-] ) , T. Madej [-] , D. Matějka [-] , V. Máče [-] (84. P. Václavek [-] )

Počet diváků: 150. Rozhodčí: Janoch Marek - KOŠAN Martin, DUDA Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Michal Kunc

Expert: Jiří Vondráček
Tip experta: remíza

Oběma týmům se v posledních zápasech nedařilo, utkání dospěje do penalt.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích