FOTO: Rezerva Zavidova bude hodně nepříjemná, Lišany jen těsně zvítězily


Branky


27

Zavidov - Místní rezerva se v porovnání s podzimem hodně zvedá. To dokázala i v tomto zápase, kdy hostila Lišany. Velmi těžký soupeř musel dotahovat vedení domácího celku, ale nakonec to zvládl, zápas otočil a tři body putovaly do Lišan.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Oba celky po jedné trefě

Na kvalitním zavidovském pažitu byl od prvních minut k vidění rychlý vyrovnaný fotbal s patřičným nasazením obou mužstev. Gól do lišanské sítě tak přišel trochu jako blesk z čistého nebe. Haifler v 10. min. uvnitř šestnáctky sice dobře odstavil Čecha ml. od míče, balón však zůstal chvilku nikým nekontrolován, až do něho praštil Vitner a zblízka propálil Řepku - 1:0.

 

 

Hosté z Lišan se chvilku vzpamatovávali, brzy však začali být zase aktivní a pohybem s dobrou kombinací uprostřed hřiště se pokoušeli o vyrovnání. Domácí se nicméně nespoléhali jen na nákopy na vysoké útočníky Čecha ml. s Vitnerem, ale také, zejména Dvořákem nebo Deverou dokázali přesně rozdělovat balóny a hostující obrana se musela mít permanentně na pozoru.

 

 

S ubíhajícím časem nicméně Lišanští začali mít územní převahu, tlaku však chyběla lepší finální přihrávka či lepší první dotek uvnitř šestnáctky. Do 27. min., kdy L. Řepka z trestného kopu neposlal balón do vápna, nýbrž rozehrál nakrátko na Žaluda. Ten zatáhl míč po levé straně a poslal střílenou přihrávku do vápna, kde se nejlépe zorientoval Roušavý, a svým 9. gólem v sezóně zaslouženě srovnal krok - 1:1.

 

 

Závěr první půle už se hrál převážně podle lišanských not. Hosté zamkli domácí tým na vlastní polovině a vytvořili si i několik standardních situací. Žalud z trestného kopu po faulu na Medřického před šestnáctkou nicméně rozvlnil z dobré pozice pouze ochrannou síť nad brankou a Jelínek, v největší šanci závěru první půle, si na pravé straně vápna zpracoval přetažený centr a zamířil ránu do bližší šibenice, nicméně A. Kraus výborně vyndal míč na roh.

Lišany dotáhly zápas do vítězného konce

Druhé dějství začalo opět vyrovnanou partií, obě mužstva se snažila překlopit misku vah na svou stranu a prezentovala se kvalitní hrou s rychlými přechody do útoku. Na lišanské straně se do zajímavé situace dostal Jelínek, když k němu propadl do vápna balón minutý obráncem, což však nečekal a nestačil jej zpracovat.

 

 

Pověstný chléb se zlomil v 53. min. podle přísloví, nedáš – dostaneš. Nejprve se dostal po rohu do obrovské šance domácí Vitner. Toho však vychytal Řepka a Lišany přešly do rychlého protiútoku. Rychlonohý Roušavý od poloviny hřiště utekl po levé straně Vrubelovi a naservíroval pro nabíhajícího Mutinského do vápna lahůdku v podobě gólové přihrávky, se kterou si lišanský štírek bezpečně poradil - 1:2.

 

 

Lišanští mohli záhy definitivně rozhodnout, ale Jelínek v tomto utkání neobul střelecké kopačky. Nejprve jej osamoceného uvnitř šestnáctky našel přesným centrem z pravé strany V. Hamouz, lišanský střelec ovšem hlavou promáchl. Záhy se po Medřického vysunutí vyhnul ofsajdové pasti a šel sám na Krause. Zvolil prudkou ránu a těsně přestřelil branku.

 

 

Domácí se chtě nechtě museli začít tlačit dopředu, ale vyjma několika nepřehledných situací v lišanském vápně po nákopech na vysoké útočníky nebo po standardních situacích se do vyložené šance již nedostali. Na druhém konci hřiště se prezentoval únikem po levé straně střídající čerstvý Feher a přesnou střelou z ostrého úhlu na přední tyč přinutil Krause k pohotovému zákroku. Domácí hry vabank mohl Feher využít k definitivnímu rozhodnutí těsně před koncem, kdy ukázal záda zavidovské obraně a zvolil lob přes vybíhajícího Krause. Balón však ke škodě hostí pouze orazítkoval břevno.

 

 

Zavidovští si poslední příležitost k vyrovnání schovali do druhé minuty nastavení z trestného kopu z distance 20m po Ledvinkově faulu před vápnem. Střela se však mezi tyče nevešla a přesný sudí Kozák vzápětí konečným hvizdem otevřel stavidla lišanské radosti.

 

 

Autor: Václav Švelch, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu


FC 05 Zavidov B
Aleš Kraus, brankář: "V dalším zápase jsme přivítali ambiciózní Lišany, od kterých jsme na podzim vyfasovali 10:0, což jsme chtěli odčinit. Nehráli jsme špatný fotbal, kdy jsme dokonce vedli. V druhé půli jsme měli přidat druhou branku z rohu, místo toho jsme z brejku inkasovali na 2:1 a pak už to bylo marné dobývání lišanské branky. Je to škoda, byl to spíše remízový zápas, ale co se dá dělat. Snad se nám povede v dalších zápasech."

SK Lišany
Václav Švelch, trenér: "Dnes se ve výborném fotbalovém prostředí odehrálo utkání nadstandardní okresní úrovně, o což se rychlostí, nasazením i kvalitou zasloužila obě mužstva. V Zavidově nás totiž čekal úplně jiný soupeř, než ten, který od nás na podzim odjel s vysokým přídělem. Do samotného utkání jsme vstoupili dost nešťastně a obdrželi rychlý gól. Nicméně poměrně rychle jsme získali zpět sebevědomí a herní jistotu, byli trpěliví, ještě do půle dokázali vyrovnat a ve druhém dějství výsledek otočit. Opět platí, že jsme se dokázali úspěšně vyrovnat s výškovou převahou soupeřových útočníků a asi se budu opakovat - zacházet zodpovědněji se šancemi, kterých jsme si vytvořili dost, mohli jsme utkání ve druhé půli rozhodnout a nepřipouštět drama až do konce."



Počet diváků: 60. Rozhodčí: KOZÁK Lubomír - TÝČE Jiří, TÝČE Vladimír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 9
Rozhodčí - KOZÁK Lubomír: 8
Občerstvení - nápoje: 8
Občerstvení - jídlo: 8
Hrací plocha: 8
Zázemí: 8
Výkon domácích - FC 05 Zavidov B: 8
Výkon hostů - SK Lišany: 8
Hráč utkání - domácí: Petr Čech ml.
Hráč utkání - hosté: Martin Medřický
Hodnocení hráčů - domácí: Matěj Zuda - 8, Daniel Devera - 8, Milan Dvořák - 9, Patrik Vitner - 8, Dominik Denk - 8, Lukáš Plincner - 8, Petr Čech ml. - 9, Daniel Štiller - 8, Petr Čech st. - 8, František Šantora - 8, Marek Vrubel - 8, Aleš Kraus - 8,
Hodnocení hráčů - hosté: Zdeněk Řepka - 8, Lukáš Řepka - 8, Jan Paseka - 8, Martin Medřický - 9, Jiří Jelínek - 8, Václav Mutinský - 8, Michal Bagi - 8, Jaroslav Haifler - 8, Radek Žalud - 8,

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Trenér, Zpravodaj - FC Olešná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Nejtěžší zápas tohoto kola. Zavidovská Benfica začla jaro fantasticky, ale Lišany zřejmě budou nad její síly. Po zranění by se v brance domácích mohl objevit šedý vlk Maty, tak snad se z toho nepo... :-)

Redakce Rakovník

Expert: Miloslav Doležal
Tip experta: remíza

Záleží, zda a kolik hráčů "A" týmu Zavidova bude k dispozici rezervě. Ale nepředpokládám nijak výrazný počet, takže hosté by nemuseli odjet s prázdnou. A v penaltách bych si vsadil na bratrské duo Řepků v dresu Lišan.

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu - Sokol Kroučová | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů