Zápas dvou rozdílných poločasů rozhodovaly až penalty


Branky


16

Jesenice - Aby byla Olešná na konečném pátem místě, potřebovala uhrát alespoň bod. Po prvním poločase to byla ale Jesenice, která měla k výhře daleko blíž. Druhá půle přinesla opačný průběh a Olešná si pro potřebný bodík nakonec došla.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas patřil Jesenici

Olešná zajížděla do Jesenice s velkou absencí. Domácí si od samého začátku začali vytvářet šance, ale padlo to tam až ve 24. min. Jeníčkovi - 1:0. O čytři minuty později tentýž hráč vyslal nepříliš povedenou střelu, se kterou by Fiedler neměl problémy. Bohužel pro svěřence Miloslava Doležala přišla nešťastná teč Hlavsy, od kterého se míč odrazil za bezmocného brankáře - 2:0. Jesenice mohla jít do většího vedení, proti byl ale opět skvěle chytající Fiedler. Ojedinělý pokus hostí zlikvidoval na druhé straně Bajer, když vychytal nájezd M. Poláška.

Rozdílový poločas

V kabině hostí jistě proběhlo důraznější hodnocení a na hřiště vběhl úplně jiný tým. Ve 49. min. se pokusil o křížnou střelu R. Polášek, té ale chybělo pár centimetrů. O chvíli později mohl znovu hostující kanonýr dát gól, tváří tvář Bajerovi ale trefil jen břevno. Bajer vyhrál i další vzájemný souboj se zkušeným útočník, to když si příliš předkopl míč a domácí brankář u něj byl včas.

 

V 68. min. již přišlo zasloužené vyrovnání. Procházka napálil míč přibližně z 25m a mohl se jít se svými spoluhráči radovat - 2:1. Radost o to větší přišla zanedlouho po krásné kontaktní brance. Další povedenou akcí se dostal míč k M. Poláškovi, který postupoval sám na Bajera a přesnou střelou k tyči srovnal - 2:2. Olešná mohla jít i do vedení! Střídající Zadák v 75. min. postupoval na Bajera. Chtěl ho přehodit, ale domácí gólman výborně zasáhl.

 

V poslední desetiminutovce se o hlavní slovo přihlásili rozhodčí. V 80. min. byl úspěšnější v souboji o míč na půli hřiště Procházka, který ustál atakování bránícího hráče a nádhernou střelou přehodil Bajera. To však k překvapení všech přítomných vyhodnotil sudí Titlbach jako nedovolený zákrok a upřel tak hostujícímu celku regulérní gól. O chvíli později postupovali dva na jednoho Majba s R. Poláškem. Prvně jmenovaný správně načasovanou přihrávkou vybídl svého spoluhráče, který udělal kličku brankáři a mohl jít slavit. Radost ale opět zhatil výrok rozhodčího, tentokrát "nestranného" pomezního z domácích řad, který zvedl praporek.

 

Následný penaltový rozstřel ovládla Jesenice, která ale nezměnila konečné pořadí. Pokud by chtěla Olešnou předskočit, potřebovala by vyhrát za tři. Dva body bohužel pro domácí nestačili, a tak se musí spokojit s konečnou šestou příčkou.



Ohlasy k zápasu


FC Jesenice
Pavel Altman st., trenér: "Byl to zápas rozdílných poločasů. V prvé části jsme soupeře jasně přehrávali a dokázali si vytvořit několik brankových příležitostí. Z mnoha šancí jsme bohužel dokázali vstřelit pouze dvě branky. Ve druhé půlce nastal totální obrat. Byli to hosté, kteří si vytvářeli šance stejně jednoduše jako my v úvodu utkání. Za druhou část zápasu jsme si ani remízu nezasloužili."

FC Olešná
Miloslav Doležal, trenér: "K poslednímu zápasu sezóny jsme se opět sešli v netradičním složení. Potřebovali jsme bod, abychom udrželi 5.místo, ale kdo viděl první poločas, nevsadil by na nás ani zlámanou grešli. Chvílemi to od nás byla parodie na fotbal. Domácí zahodili několik 100% šancí, něco pochytal Fiedler, a tak skóre 0:2 pro nás bylo hodně milosrdné. Druhý poločas byl z naší strany mnohem lepší. Ihned v úvodu jsme zahodili 2 tutovky a trefili břevno. Pak se nám podařilo během minuty vyrovnat a nebýt v závěru dvou neskutečných chyb hlavního rozhodčího, který nám zcela vědomě upřel 2 naprosto regulérní góly, odvezli bychom si nakonec výhru. Při penaltách měli pevnější nervy domácí."



Počet diváků: 80. Rozhodčí: TITLBACH Marek - HORVÁT František (N), VODRÁŽKA Michal (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 6 - Průměrné utkání dvou rozdílných poločasů, první poločas byl v jasné režii domácích, druhá naopak patřila jednoznačně hostům.
Rozhodčí - TITLBACH Marek: 1 - Druhý poločas utkání odřídil zcela tendenčně a hrubě ovlivnil výsledek utkání, kdo byl přítomen dá mi za pravdu.
Občerstvení - nápoje: 6 - Standardní nabídka a výběr, vše v pořádku
Občerstvení - jídlo: 6 - Standardní nabídka a výběr, vše v pořádku
Hrací plocha: 10 - Naprosto parádní povrch na kterém je radost si zahrát, bezkonkurenčně nejlepší na okrese.
Zázemí: 8 - Jeseničtí měli vždy velice kvalitní zázemí a nic se na tom nezměnilo.
Výkon domácích - FC Jesenice: 7
Výkon hostů - FC Olešná: 7
Hráč utkání - domácí: David Jeníček - David je i přes svůj věk stále kvalitní a hlavně férový hráč, táhl ofenzívu domácích a gólem potvrdil pověst kanonýra
Hráč utkání - hosté: Jakub Procházka - Kuba je na Okresní přebor velice kvalitní hráč a svůj výkon korunoval pěkným kontaktním gólem ze střední vzdálenosti
Hodnocení hráčů - domácí: Lukáš Bajer - 7, Zbyněk Balý - 5, Jaroslav Mutínský - 6, Pavel Altman - 5, Petr Kotek - 5, Jakub John - 4, Samuel Pfejfer - 6, David Jeníček - 7, Petr Šťastný - 5, Josef Pfejfer - 5, Vojtěch Řehoř - 5,
Hodnocení hráčů - hosté: Kamil Ivančík - 5, Kryštof Köhler - 4, Jakub Karas - 5, Roman Zadák - 5, Aleš Hlavsa - 5, Tomáš Vodrážka - 6, Radek Polášek - 8, Jakub Procházka - 7, Lukáš Majba - 5, Luboš Helebrant - 5, Václav Fiedler - 7,
19. 6. 2018 11:30
To co předvedl rozhodčí Titlbach ve druhém poločase tohoto zápasu byla velká hanba. Chybu udělá každý, ale neuznat zcela vědomě a záměrně 2 naprosto regulérní góly je velká ubohost a podlost. Svým výkonem tak jen ukázal jakou úroveň mají někteří sudí na Rakovnicku a co všechno jsou schopni udělat pro kus žvance, nebo něčí zalíbení. Pak tady zase můžete anonymně pomlouvat hráče za výkony či chování a oddíly za to jaké mají nebo nemají zázemí nebo že Vám dají někde hůř nažrat. Za takové "výkony" byste měli platit Vy oddílům, ne oddíly Vám.
Redakce Rakovník

Expert: Martin Krupička
Tip experta: výhra domácích

Jesenice na svém typickém hřišti udrží 3 body, s Olešnou to ale nebude mít jednoduché.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: remíza