Dva poločasy jako den a noc, nakonec rozhodovaly penalty


Branky


10. J. Jelínek , 27. L. Vlk , 28. J. Nedbal , 35. D. Kadlec - 43. V. Chadraba , 60. R. Tafel , 63. K. Koubek , 76. R. Tafel
2

Domácí Velim vedla po půlhodině hry 4:0 a Býchory byly na ručník. Jenže do pauzy dokázaly vsítit kontaktní gól a do konce zápasu přidaly další tři. Po závěrečných penaltách se nakonec hosté mohli radovat ze dvou bodů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté v závěru poločasu vykřesali naději

Poslední březnový den zavítaly na hřiště velimské rezervy Býchory. Dopolední počasí sice nabízelo sluníčko a čekala by se parádní návštěva, jelikož se měly střetnout týmy z předních příček tabulky. Ještě při rozcvičce nepršelo, avšak mraky nad Velimí předpovídaly příchod deště. Ten přišel s prvním hvizdem sudího a utkání začalo větším pohybem a kombinací domácích.

 

Z této aktivity pramenily časté výpady velimských útočníků na obrannou polovinu Býchor. Z jednoho výpadu přišel nepřiměřený zákrok býchorského obránce a přímý volný kop Velimi. Střela trefila postavenou zeď, ale odražený balón trefil Jelínek za záda Kašpara – 1:0. Po první brance pokračovala větší aktivita domácích. Další velimský přímý kop a znovu gól, tentokrát Vlk trefil tyč a od ní se míč odrazil od Kašparových zad za brankovou čáru – 2:0. Hned po druhé gólové radosti zvyšoval již na 3:0 v osmadvacáté minutě proměněným nájezdem na brankáře Nedbal.

 

Občas zahrozily i Býchory, ale jejich šance skončily buď v náručí Daňka nebo akce hostující hráči řešili špatně. V 35. minutě přišla střela, která po mokrém terénu sklouzla a Kašpar jí vyrážel jen těsně před sebe, kde doklepával do brány Kadlec – 4:0. Býchory byly zralé na ručník. V závěru poločasu si ale vzal od půlky hřiště míč Chadraba, přeběhl přes obránce a vystřelil z 20 metrů a překonal Daňka – 4:1. Do šaten tedy šla Velim s pohodlným náskokem tří gólů.

Radek Tafel načal obrat

Z šaten vyšly úplně jiné týmy. Velim byla ukolébaná svým vedením a ubrala na pohybu i kombinaci, naopak Býchory přišly na hřiště energicky a s podstatně lepší kombinací. Po čtvrt hodině sklidila lepší hra Býchor úspěch, když ztrátu na obranné polovině Velimi potrestal přízemní střelou k tyči Tafel – 4:2.

 

Na Tafela reagoval po třech minutách Koubek, když využil svých centimetrů a z rohového kopu uklidil hlavou míč za záda Daňka a rázem byly Býchory blízko srovnání stavu - 4:3. Stále se stupňovala aktivita hostů a domácí nevěděli, jak na to odpovědět. Býchory byly stále lepším a dominantnějším týmem na trávníku. Další rohový kop Býchor a hlavička Vaňkáta, kterou těsně vytáhl Daněk na tyč a zachraňoval vedení Velimi.

 

V 76. minutě dostaly výhodu přímého volného kopu z 30 metrů Býchory, ke kterému se postavilo duo Marek Chvalovský – Radek Tafel. Prvně jmenovaný posunul spoluhráči a ten vypálil přesně umístěnou ránu za záda Daňka, který neměl nárok. V chladném počasí musel rozehřát Tafel touto ranou jakéhokoliv diváka, nádherný fotbalový moment – 4:4.

 

Býchory předvedly famózní obrat, ale na obrátkách neubraly, naopak stále si šly za otočením nepříznivého stavu zápasu. Velim byla naprosto bez pohybu, a i když Býchory měly ve svých řadách dva čtyřicátníky a hrály bez střídání, Velim i tak na ně nestačila. Z další kvalitní kombinace pramenily další šance Býchor. Dvě minuty do konce dostal na hranici vápna míč Chadraba a slabší levou nohou křižnou střelou trefil další tyč. Zápas se nakonec dohrál v nerozhodném stavu.

Bývalý VelimákTeplý rozhodl o druhém bodu pro Býchory

Na řadu přišly pokutové kopy a po dvou sériích vedla Velim 2:1, ale pak přišly dva pokusy, které domácí neproměnily. Naopak býchorští hráči nezavázali a svými pokusy nemarnili. Poslední penalta, stav 3:3 a k míči se staví bývalý hráč Velimi Josef Teplý. Balón umisťuje do protipohybu Daňka a Býchory si tak odváží bod navíc. Oba týmy tak mají své účty srovnané, jelikož v podzimní části to byla právě Velim, která vyhrála měření sil na penalty.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Býchory
Ondřej Vaňkát, hráč týmu: Do zápasu jsme vstupovali v kombinované sestavě. Oproti minulému zápasu nenastoupili Škopek, Lev a Jirkovský, navíc stále postrádáme potrestaného Chlumského. Naopak Velim byla posílena hráči z A týmu. Utkání začala lépe Velim, a to nejen trestáním našich chyb brankami, ale i pohybem a kombinací. My jsme byli naprosto bez energie, pohybu, kombinace a zapálení do hry. A Velim stále trestala naše chyby. Tři góly dala po odrazech a dorážkách, čímž ale nechci shazovat jejich lepší výkon v první půli. Musím říct, že důležitým momentem pro nás byl gól Chadraby. Tato branka nás držela v naději a zároveň mohla mít psychologický efekt na hráče Velimi. V kabině jsme si řekli několik věcí, nehrála nám záloha a neměli jsme dostatečný pohyb. Do druhého poločasu přišly úplně jiné Býchory, sebevědomější s lepším pohybem a kombinací. Obávám se, že Velim naopak si myslela, že se nic nemůže stát a že nejsme schopni se dotáhnout. Začala nám hrát záloha, všichni čtyři záložníci byli ve hře, tvořili šance, a i když jsme měli jasně vyšší věkový průměr, tak jsme dokázali mladé velimské vlčáky přeběhat. Postupně jsme vyrovnali stav, a dokonce jsme mohli i zvítězit v základní hrací době, avšak dvě nastřelené tyče byly proti. Penalty už byly loterií, kterou jsme lépe zvládli a odvezli si tak bod navíc. Po tragickém prvním poločase jsme ve druhém jasně dominovali, ale i tak má pro nás dnešní výsledek cenu zlata. Mohli jsme zde body nechat a odjet s ostudou. Díky zvratu jsme si napravili reputaci. Naši hráči zaslouží za druhou půli absolutní uznání, můžu být na ně hrdý. Pro nezaujatého diváka to muselo být famózní utkání.



Počet diváků: 55. Rozhodčí: PROCHÁZKA Petr - KUBELKA Petr (N), CHLUMSKÝ Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
5. 4. 2018 00:05
Dodatečný komentář k utkání Velim B – Býchory. /autor Jaroslav Češpiva/
„Report k utkání jsem napsal a dost obsáhlý, ale pro nedostatek času až v pondělí v noci. Když jsem viděl, že report už existuje, tak jsem ten svůj neodeslal. Autorem je redaktor „fotbalunas“ pan Stoupa, který čerpal z komentáře některého z hráčů Býchor. Hodnocení utkání a celý článek se jim opravdu povedl. Věcné a objektivní a já smekám. Ale rozhodl jsem se, aspoň doplnit pár informací. Po skončení poloviny soutěže jsme vyhodnotili Býchory za nejtěžšího a nejkvalitnějšího soupeře. Na tom jsem se shodl i s trenérem Krakovan panem Chládem. Věděli jsme, že hosté přijedou oslabeni. Mezi náhradníky měli dokonce tři hráče, kteří na utkání nedorazili. Na lavičce byl jen jeden hráč a nikdo jiný. Přední mužstvo soutěže bez trenéra a vedoucího? Tady bych chtěl doplnit pana Vaňkáta. I my jsme byli oslabeni. Chyběli čtyři hráči, kteří patřili mezi nejlepší na podzim a to J. Slavík/nejlepší náš střelec/, motor hry A. Srp, dirigent mužstva L. Hájek a objev podzimu mladý Milichovský. A, že jsme byli posíleni hráči áčka? Ano, byli tři. Ani jeden z nich nenahradil chybějící hráče. Už jsem několikrát napsal, že ne každá posila z áčka pomůže. V prvním poločase určitě pomohli. Ovšem o přestávce museli z rozjetého týmu odejít Jansta a Kadlec. Možná, že tady nastal impuls k obratu. Oba střídající je ani trochu nenahradili. To, co jsem v sobotu viděl, jsem ještě neviděl. Prohrát rozhodnutý zápas, to je silné kafe i pro otrlé fotbalisty a příznivce. To byla taková rána, že jsem se ani nezlobil. Hostům jsem sportovně pogratuloval, dali jsme jim po přestávce šanci k obratu a oni toho využili. Zaslouženě. Zamyšlení pro nás, hlavně pro realizační tým Jak je to možné? Vraťme se k zápasům zimní přípravy! Ale příčin je víc, jen je vidět. Analýzu si nechám pro sebe. Po zápase jsem byl u několika diskuzí, kde se mluvilo o výkonu brankaře Toma Daňka. Spolu se dvěma hráči z kádru béčka jsme se ho zastali. S výroky, že může za všechny góly naprosto nesouhlasím. Všechny góly soupeře byly dobře umístěné a k tyči. Možná se dal chytit čtvrtý gól. Tomáš zneškodnil několik tutovek soupeře. Při tlaku Býchor končila spousta centrů v jeho rukách. Dobře proti míčům vybíhal a zajišťoval obranu. Jeho zásluhou jsme udrželi remízu. Pak chytil jednu penaltu, ale zklamali exekutoři. Kluci, máte na to hrát o nejvyšší příčky. Váš fotbal se mi dělá radost. Ale na jaře máme fyzičku a rychlost jen na poločas. Jedno souvisí s druhým.“
5. 4. 2018 16:04
Vážený pane Češpivo, dovolím si na Vás reagovat. Sice jste byli oslabení také o čtyři hráče, avšak jak jste pak doplnil, stále jste měli další 3 (hráče I.A třidy) k dobru. Ale to se nepouštím do žádných tahanic, jen jsem neměl dostatečné info o důvodu nenastoupení hráčů. K tomu, že jsme byli bez trenéra a vedoucího: Trenér samozřejmě na utkání byl, byl jím hrající trenér Marek Chvalovský. Druhý trenér, Michal Škopek, byl zraněn a nemohl na utkání dorazit, proto chyběla osoba trenéra na lavičce. K vedoucímu: Nevím přesně, kdo byl v zápise zapsán jako vedoucí, ale k naší smůle hrála naše rezerva ve stejný den a většina lidí z realizačního týmu A mužstva jsou zároveň hráči B týmu. To jen k vysvětlení "prázdné lavičky". Na druhou stranu v tom nevidím takovou potíž, když i týmy hrající krajské přebory mají problém dát dohromady 11 lidí do hry.

Ještě drobná poznámka k výkonu Daňka. Upřímně řečeno Vám vychytal remízu, chytil minimálně 3 šance, jednou vyrážel na tyč. Čtvrtý gól byl perfektně umístěný, tam rozhodně neměl 100% vinu.

S pozdravem
Ondřej Vaňkát