FOTO: Velim svůj tlak zužitkovala ve druhém poločase


Branky


72. J. Slavík , 75. D. Kadlec (p.) , 88. L. Vlk - 24. M. Hrstka
30

Libodřičtí na jaře ještě neprohráli a blízko k tomu bylo i tentokrát. Poločasový výsledek 0:1 dokázali domácí srovnat až po sedmdesáti minutách, následovala rychlá penalta a vedení. Po vyloučení Baška pak domácí ještě potvrdili body dalším gólem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Velimská hrůza, Libodřice mohly vést o tři branky

Na podzim vyhrála velimská rezerva v Libodřicích jednoznačně 5:1. Z vítězné sestavy chyběli čtyři hráči a hlavně - ztratila se forma. Těsně před utkáním musel řešit trenér J. Ptáček - Conte  problém. V zácpě, někde v Praze, uvízl J. Jelínek, jeden z klíčových obránců. Do zápasu musel naskočit R. Čepelák, který nebyl v základu. Na lavičce se po dlouhé době objevil J. Slavík, jak se později ukázalo, stále důležitý hráč. Utkání řídil pan Václav Salava, okres Nymburk. A neměl to jednoduché. 

 

 

Měl jsem obavy, tak jako v Kouřimi, ty se naplnily. Hosté hráli rychle, přehrávali naše hráče v osobních soubojích a také v rychlosti. Už ve druhé minutě, po pěkné uličce, se dostával  hráč soupeře do šance, ale Dejmek vyběhl a šanci zneškodnil. Naši navázali na předchozí tři poločasy. Hosté měli i další šance. Pak to přišlo.

 

 

Výborný Marek Hrstka prošel po chytré přihrávce Sovy z pravé strany do našeho pokutového území a přesnou ranou po zemi, přes celou bránu, zaznamenal první branku utkání. Libodřice se ujaly vedení 0:1. V dalších šancích první půle byl dvakrát Pánek, Škopek zkoušel dalekonosné střely. Libodřice byly lepší, ale hráči si asi zapomněli obout střelecké kopačky. To se jim stalo osudné.

Velimský obrat dirigoval nestárnoucí Slavík

Do druhého poločasu nastoupil místo neviditelného J. Zajíce, troufnu si napsat nejlepší hráč v historii velimské kopané, pan fotbalista Jarda Slavík. Tempo hry polevilo, domácí začali hru vyrovnávat. Ještě v 63.min. měli hosté další šanci, Hrstka běžel sám na D. Dejmka a ten nájezd vychytal,  tím dal zřejmě pokyn k obratu.

 

 

To už jsem nevydržel a šel jsem se uklidnit mezi zbytek fanklubu za branku hostí. Asi jsem měl v kapse magnet. V 65.min.se dostal do šance J. Slavík, ale jeho hlavička šla vedle branky. V 72.min. bylo vyrovnáno. J. Slavík se uvolnil svým typickým způsobem před brankou a nekompromisně skóroval. 1:1.

 

 

Velim zvýšila tlak a v 75.min. odpískal k nevoli hostí rozhodčí faul a penaltu. Mladý D. Kadlec ji bezpečně proměnil a Velim vedla 2:1. V téže minutě byl za vulgární komentáře rozhodnutí rozhodčího vyloučen hráč hostí  A. Baško.

 

 

Závěr zápasu proběhl, možná celý druhý poločas, v emocích ze strany hostí. Jestli to byla penalta?  Nevím.. V závěru pak pojistil v 88.min. vítězství Velimi Lukáš Vlk..

 

 

/autor reportu: Mgr. Jaroslav Češpiva/ 



Ohlasy k zápasu


FC Velim B
Jaroslav Češpiva, vedoucí týmu: Musím přiznat, že mi bylo hostí tak trochu líto. Požadovali v prvním poločase penaltu. Na dálku jsem to neviděl. Pak protestovali proti penaltě na jejich straně. Faul jsem viděl, zda to bylo ve vápně nevím. Nejlépe to vystihl jeden z funkcionářů hostí: „Mohli jsme dát 2-3 góly v prvním poločase a bylo by rozhodnuto.“ Nebudu psát jaká ostrá slova padla po zápase, bylo to o emocích. Dá se to pochopit. A k našim hráčům. Kluci. Na podzim jste mi dělali radost, ale teď? Ono to už nejde v okresním přeboru bez kvalitní přípravy a tréninku. Stále se opakuji. Chybí fyzička, rychlost a pak tvrdost nebo šikovnost v osobních soubojích.

FK Libodřice
Vladimír Zelinka, trenér: Hrálo se utkání, které se muselo líbit. Bohužel pro nás se špatným koncem, jelikož jsme nedokázali proměnit vyložené gólové šance a to rozhodlo. Hráčům chci poděkovat za bojovnost a dobrou hru.



Počet diváků: 80. Rozhodčí: Salava Václav - KUBELKA Petr (N), NĚMEC Ladislav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 8 - Zápas se musel líbit každému.
Rozhodčí - Salava Václav: 1 - Škoda, že nejsem dali známka 0. Zasloužil by si ji. Celý výborný zápas zkazil svoji nepřesností a tím že neumí rozhodovat sporné situace.
Občerstvení - nápoje: 7
Občerstvení - jídlo: 7
Hrací plocha: 10 - Hrací plocha snese nejpřísnější kritéria.
Zázemí: 8
Výkon domácích - FC Velim B: 8
Výkon hostů - FK Libodřice: 9
Hráč utkání - domácí: Jiří Vlk
Hodnocení hráčů - hosté: Miloš Kolář - 8, Adam Baško - 8, Radek Medlen - 7, Pavel Sova - 7, Marek Hrstka - 7, Marek Hovorka - 7, Milan Pánek - 7, Pavel Škopek - 9, Lukáš Pohanka - 7, Pavel Skočdopole - 6, Tomáš Němec - 8, Petr Pěkný - 8,
Hráč, Funkcionář, Trenér - Čechie Tuklaty | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Konečně si zakrici ve Velimi vítězný pokřik. 1

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Nučice | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Jirka Stoupa

Expert: Petr Jambor
Tip experta: výhra domácích

Jedny Pečky, druhé Pečky nebo Žiželice... Libodřičtí každý zápas zremizovali a na pentle brali dva body. Podaří se jim tento husarský kousek i proti Velimi, která je v podzimní části deklasovala? Velimští mají na jaře jen jeden bod, ale také jeden neodehraný zápas.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích