J. Krenželok 88. (p.)
1:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.04.2018 15:30

18.kolo, Moravskoslezský | Frýdek-Místek | Okresní přebor, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Staříč si z nejvýchodnější vesnice ČR odvezl 3 body


Branky


88. J. Krenželok (p.) - 32. J. Vandas , 48. J. Vandas
2

Dva sousedi v tabulce se po prodloužené zimní přestávce zaviněnou nepříznivým počasím střetli hned na úvod jara v Bukovci. Na zřejmě asi nejmenším, které je možné regulérně vybudovat se odehrálo velice bojovné utkání.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První minuty nasvědčovaly spíše bitvě než pohlednému fotbalu

V neděli zavítali hráči Staříče do nejvýchodnější vesnice České republiky, do Bukovce. Místní hřiště je opravdu snad to nejmenší, které jsem sám osobně měl možnost navštívit.

Do utkání vstoupila obě mužstva aktivně, přičemž vzhledem k velmi nerovnému terénu a úzkému hřišti hra místy připomínala spíše bitvu než fotbal. Zezačátku byla hra velmi neurovnaná a přelévala se ze strany na stranu. Obě mužstva měla mnoho nepřesných střeleckých pokusů, které létaly všude možně jen ne mezi tři tyče. První obrovskou příležitost měli domácí, kteří již prakticky slavili vstřelný gól, ktrému však zabránil svým bravurním a obětavým zákrokem na brankové čáře Zátopek. Nicméně něco aktivněji působili přeci jen hosté kteří si vypracovali více šancí a místy se dostávali do tlaku. Například po hlavičce Říhy, který jen těsně minul. Brankář domácích Byrtus dlouho odolával a to až do 32. minuty kdy se dostal ke střele hostující Vandas a bezpečně uklidil míč do brány 0:1! Domácí na tuto branku nedokázali do poločasu odpovědět a tak si hosté do kabin odnesli jednogólový náskok.

 

Rychlá pojišťovací trefa Vandase z úvodu poločasu

I v druhém poločase působili hosté aktivněji. Hned po třech minutách se opět do míče opřel Vandas a zvýšil vedení na 0:2 pro Staříč. V tu chvíli se zdálo být rozhodnuto, a to i vzhledem k obrazu hry. Zápas měli hosté plně ve své moci a mohli jej rozhodnout už daleko dříve. Hosté totiž hrozili díky malé šířce hřiště především dlouhými auty do hloubi šestnáctky, čehož plynuly odražené míče, které se často vracely zpět do vápna domácích

Kaulinec šel totiž několikrát v řadě za sebou sám na Byrtuse, ale pokaždé nepochopitelně selhal. Na vině byl částečně i špatný terén ale některé situace se daly řešit i jinak. V průběhu utkání se dostal do hry Quitt, který na hrotu útoku vystřídal Říhu. A byl to právě Quitt, který napodobil Kaulince a nevyužil několik slibných situací a nechal tak vyniknout brankáře Byrtuse. Do třetice aby toho nebylo málo selhal ve vyložené šanci také záložník Pešek.

V samém závěru utkání ještě situaci hostím zkomplikoval svým nesmyslným faulem střídající Růžička, který zavinil penaltu. V 88.minutě tak domácí kapitán Krenželok poslal Mandu na druhou stranu jeho svatyně a snížil na konečných 1:2. 

Duel dvou týmů bojujících o záchranu tak skončil vítězně pro hosty, kteří odskočili dnešnímu soupeři právě na rozdíl 3 bodů.



Ohlasy k zápasu



FK Staříč
Petr Jukl: Zápas o šest bodů a velice důležitá výhra,která však nerodila lehce. Terén od počátku nenasvědčoval tomu, že by diváci měli zhlédnout pohledné utkání a taky tomu tak bylo. Fotbal připomínal překopávanou se spousty osobních soubojů, v první poločase jsme to mohli být my kdo se po rohu a hlavičce Zdeňka Říhy mohl radovat z vedení, následně pak Bukovec zahodil 200 % šanci, a to jen díky skvělému vyběhnutí brankáře Mandy a vykopnutí z brankové čáry obráncem Zátopkem. Pak přebíráme územní převahu, která po tlaku vrcholí krásnou technickou střelou Vandase. Po změně stran jsme brzy dali druhou branku po střele z voleje. Poté zahazujeme nespočet vyložených šancí Kaulincem, Quittem a Peškem. V závěru v 88.min. fauloval střídají obránce Staříče Růžička a Bukovec snížil na 1:2, ale finální tlak jsme už soupeři nedovolili.



Sestavy


TJ Beskyd Bukovec
V. Byrtus [-] - J. Volný [-] - J. Krenželok [-] , M. Kantor [-] , J. Marekwica [-] (68. A. Vacek [-] ) - J. Koper [-] - M. Fikáček [-] (60. J. Kluz [-] ) , B. Mucha [-] (81. P. Mucha [-] ) , T. Chrascina [-] (52. J. Motyka [-] ) , V. Vavřač [-] , R. Cieslar [-] (72. L. Lysek [-] )

FK Staříč
P. Manda [-] - S. Musálek [-] , J. Morys [-] , P. Kocich [-] , K. Trčka [-] (85. L. Baran [-] ) , L. Kaulinec [-] , M. Pešek [-] , P. Jukl [-] , J. Vandas [-] , Z. Říha [-] (54. T. Quitt [-] ) , D. Zátopek [-] (71. P. Růžička [-] )

ŽK: 69. R. Cieslar - 42. J. Vandas .
Hráči zápasu: T. Quitt , M. Pešek , J. Vandas .
Místo: Bukovec. Počet diváků: 100.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích